• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Ribery İnşaat'ta çalıştım

Ribery İnşaat'ta çalıştım
Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih'in Fransız futbolcusu Frank Ribery, 'Türkiye'de kendimi krallar gibi hissediyordum' dedi
UEFA tarafından bu yıl Avrupa'da en iyi oyuncu seçilen Ribery, Galatasaray'da geçirdiği dönemin unutulmaz hatıralarla dolu olduğunu söyledi.

Galatasaray'a transfer olduğunda 21 yaşında olduğunu hatırlatan Ribery, şöyle devam etti:

''Bu benim için çok iyi bir seçimdi. Orada yarım sezon kaldım ancak İstanbul'da unutulmaz anılarım var. İstanbul, harika bir kent ve taraftarlar da olağanüstü. Türkiye'de kendimi krallar gibi hissediyordum. Herkes beni çok seviyordu. Galatasaray'ın efsanelerinden biri olan Hakan Şükür gibi bir yıldızla birlikte oynama imkanı da buldum.''

"HER ZAMAN TAKIM İÇİN OYNARIM"

Ribery, oyun içerisinde hiçbir zaman bencil olmadığını ve her zaman takım için oynadığını belirterek, ''Sahada olduğum süre içerisinde, bundan keyif almaya çalışıyorum. Oyun seviyemi her geçen gün daha fazla geliştiriyorum. Umarım uzun bir süre daha böyle devam edebilirim'' diye konuştu.

Hafta içerisinde oynadıkları Viktoria Plzen karşılaşmasında kullandığı penaltı vuruşunun ardından Alman basınında çıkan ''Robben ile tartıştı'' iddialarını değerlendiren Ribery, şunları söyledi:

''Biz tartışmadık. Aramızda kısa bir sohbet oldu. Tüm oyuncular ve teknik direktörümüz Pep Guardiola penaltıyı Robben'in kullanması taraftarıydı. Ancak o kullanmak istemedi ve ben de sorumluluğu üzerime aldım. Aramızda hiçbir anlaşmazlık olmadı. Hem rakiplerime hem de takım arkadaşlarıma karşı sayıgısı olan bir insanım. Onların güçlü ya da zayıf olmaları mühim değil. Sahada yüreğimi ortaya koyarım.''

"ÇEVREMDEKİLERİ MUTLU ETMEK BENİM MİSYONUM"

Fransız futbolcu, hayatın küçük şeylerden oluştuğunun farkında olduğunu ifade ederek, ''Bu nedenle, maçların ardından beni sokakta gezerken durduran herkesle konuşur onlara imza veririm. Çevremdekileri mutlu etmek benim misyonum. Bu benim hayat parolam'' dedi.

İnsanlara saygı göstermeyi küçük yaşlarda, babasından öğrendiğini anlatan Ribery, şunları kaydetti:

''Küçük yaşlardayken yoksul olmanın ne demek olduğunu hissettim. Babam bizler için çok çalışırdı. Bana, 'kazanan' karakterini veren de odur. Hayatın içindeki zor dönemlerde yeniden doğmayı ondan öğrendim. Hayatımın her döneminde ayaklarımın yere basmasını o öğretti. Bu nedenle bugün hayatın her anından zevk almaya çalışıyorum. Her şeyden önce gerek sahada gerekse saha dışında insanları mutlu etmeyi seviyorum. Mesela sahadayken top bana gelince taraftarlar benden çok şey bekliyor. Bunu hissettiğimde, kazanmak için, gol atmak için ve onları mutlu etmek için her şeyimi ortaya koyuyorum.''

"BABAMLA BİRLİKTE İNŞAATTA ÇALIŞTIM"
Ribery, çocukluk günlerinde zor ve yoksul bir hayat sürdüğünü hatırlatarak, şöyle konuştu:

Geçimimiz için gerekli parayı kazanabilmek için babamla birlikte inşaatta çalıştım. Küçükken de futbol oynardım. Futbolun benim için okuldan daha önemli olacağını biliyordum. Daha doğrusu, futbol sayesinde hayatta kalmamız için gerekli parayı kazanabileceğimi biliyordum. Ancak böylesine büyük bir kariyer sahibi olacağımı hayal dahi etmemiştim. Fransa birinci ya da ikinci liginde oynayabileceğimi düşünüyordum. Babam ve eşim benim en büyük desteğimdi. Onlar, elde ettiğim başarılara ulaşmamda bana yardım etti. Futbol bana her şeyi verdi.''

EŞİ İÇİN İSLAM'I SEÇTİ

Cezayir asıllı olan eşi Wahiba Belhami için 2002 yılında İslam dinini seçen ve Bilal isminini alan Ribery, ''Dinim, benim özelimdir. İnançlı biriyim ve İslam dinini tercih ettiğim günden beri kendimi zihinsel açıdan gelişmiş ve güçlenmiş hissediyorum. Din, benim karakterimi ve dünya görüşümü değiştirmedi'' diye konuştu.

Sezon başından itibaren Bayern Münih'in teknik direktörlüğünü yürüten Pep Guardiola hakkındaki görüşlerini de dile getiren Ribery, ''Pep Guardiola, dünya üzerindeki en büyük teknik direktörlerden biri. Anlayışlı birisi ve oyuncuları ile sohbet etmeyi seviyor. Soyunma odamıza birçok yenilik getirdi. Onunla da kupalar kazanmaya devam edeceğiz. Süper Kupa'yı kazanarak iyi bir başlangıç yaptı'' değerlendirmesinde bulundu.

"UZUN YILLAR BAYERN'DE KALMAK İSTİYORUM"

Fransız futbolcu Ribery, uzun yıllar Bayern Münih'te forma giymek istediğini belirterek, bunu sadece pozisyonundan dolayı değil, ailesinin de Münih kentinde mutlu bir hayat sürdüğü için istediğini ifade etti.

Ribery, 2014 Dünya Kupasına katılabilmek için kasım ayında Ukrayna ile oynayacakları play-off maçına dair şunları söyledi:

'Zor bir maç olacak. Üzerimde hiçbir baskı olmadan oynayacağım. Rakip savunma için elimden geldiğince tehlikeli olmaya çalışacağım. Zor olacak çünkü her zaman üç ya da dört oyuncu sizin yakınınızda oluyor. Ancak ne olursa olsun, Brezilya'ya gitmek istiyorum. Çünkü eğer Dünya Kupası'na gidemezsem, Altın Top Ödülünü de kazanmam da zor olacak.''

DÜNYA KUPASI'NDAKİ FAVORİSİ ALMANYA

Ribery, 2014 Dünya Kupası'ndaki favorisinin Almanya olduğunu açıkladı.

Almanya'nın kazanmak için her şeye sahip olduğunu kaydeden Ribery, ''Takım ruhu ve bireysel anlamda harika oyuncuları var. Ancak yine de zor olacak. Onların dışında, kupaya çok aday bulunuyor. Bunlardan biri de biziz, Fransa. 2006 yılında harika bir Dünya Kupası geçirdik. Ancak finalde şansız bir şekilde İtalya'ya kaybettik. Şimdi daha tecrübeliyim. Şampiyonlar Ligi'ni kazandım ve sadece Dünya Kupası'nı kazanmak kaldı. Bu benim hayalim'' diye konuştu.
haberturk
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39