• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Romanya'da 'Kuyt Sow'!

Romanya'da 'Kuyt Sow'!
Sarı-Lacivertliler, ilk yarıda zorlanmasına rağmen yıldızlaşan Dirk Kuyt'la birlikte Vaslui'yi farklı geçti.
Gecenin kahramanı Volkan Demirel

Fenerbahçe’nin dengeli başlayan oyununu süslemesi çok da uzun sürmedi. 12. dakikada öne geçen Sarı-Lacivertliler maçın başında ‘Hiçbir şey Kadıköy’deki gibi olmayacak’ der gibiydi. Ancak çok geçmeden her şey tersine döndü. Oyunu kontrol eden Fenerbahçe, defansif hatadan yediği golle şok olmuşa benziyordu. Beraberlik golü Vaslui için tam anlamıyla doping etkisi yapıyor, mücadeleci kimliklerinin dışa vurulmasını sağlıyordu. İlk yarı tam bir kaygı ve ne yaptığını bilmezlik hakimdi Kanarya’da. Hop oturup hop kalkan Fenerbahçe taraftarları Volkan’ın ellerine duacıydı. İkinci yarıya başlarken yine istediğini bir türlü sahaya yansıtamayan Fenerbahçe’ye karşılık dirençle mücadele eden, koşan Vaslui kozlarını paylaşıyordu. Zaman zaman Kocaman’ın takımı direnç kazansa da devreye Rus hakem giriyor, kararlarıyla maçı Fenerbahçe için içinden çıkılmaz bir hale getiriyordu. Olmayan bir faulün ardından, olmayan bir penaltıya hükmeden Rus hakem, aslında bu kararıyla maçın kaderine etki etti. Vaslui’nin penaltıyı kaçırması tüm moral ve motivasyonunun kaybolmasına sebep verdi. Gecenin kahramanı Volkan ise yaptığı kurtarışlarla tur kapısını aralayan
değil ardına kadar açan oldu.

Açılış Caner’den kapanış Sow’dan

12. dakika’da Kuyt, pasını Gökhan’a aktardı. Gökhan’ın ortasında Caner arka direkten kafayla vurdu ve Fenerbahçe’yi öne geçirdi: 1-0. Öne geçmenin rahatlığını, daha rakip santra yapmadan yaşamaya başlayan Fenerbahçe, defansif hatadan bir de gol yeyince kendi kimliğini bulmak için çok uğraş vermek zorunda kaldı. 14. dakikada Sanmertean arka direğe ortaladı, önce Bekir ıskaladı, Gökhan Gönül’de pozisyonu izleyince Niculae affetmedi: 1-1.

31. dakikada Stanciu yine defansın arasından sert vurdu Volkan başarı ile topu çeldi. 45’de ise bu kez şans konuk ekibin yanındaydı. Caner’in ortasına Selçuk o kadar kötü vurdu ki, arkasında bomboş bekleyen Kuyt bile saçını başını yoldu. 52. dakika maçın kırılma anıydı. Caner’in koluna çarpan topu tartışmalı bir penaltı kararına dönüştüren hakeme inat kalede yine Volkan vardı. Milli kaleci, Ndoye’nin kullandığı atışı çıkararak maçı çevirdi. 71. dakikada Gökhan sağdan bindirdi ve içeri çıkardı, Kuyt mükemmel bir vuruşla skoru 1-2’ye çevirdi.

75’te yine sahnede Kuyt vardı. Alex’ten topu alan tecrübeli oyuncu artık turun habercisiydi: 1-3. 90+2 ise Cristian ortaladı Sow mükemmel bir golle skoru ilan eti 1-4.

Goller gelince stat boşaldı

Takımlarının ilk maçta deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Fenerbahçe’yi eleyeceğine inanarak stada koşan Vaslui taraftarları büyük hüzün yaşadı. Rumen taraftarlar, Kuyt’ın üst üste attığı iki golle skoru 3-1’e taşımasının ardından umutlarını yitirdi ve stattan ayrılmaya başladı. Bu arada Vaslui taraftarları, penaltı atışından yararlanamayan N’Doye’yi 79. dakikada oyundan çıkarken yuhaladı.

‘İleride daha iyi olacağız’

İlk yarıda bir ikili mücadelede sol kolunun üzerine düşen ve Sarı-Lacivertli taraftarların yüreğini ağzına getiren Gökhan Gönül’den mesaj var. Turu geçtikleri için çok mutlu olduğunu belirten tecrübeli futbolcu, “İlerleyen günlerde çok daha iyi olacağımıza inanıyorum” açıklamasını kullandı. Gökhan twitter hesabından kendisini tebrik eden herkese teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

*****

Vaslui: Coman (4), Milanov (5), Varela (4), Charalambous (4), Salageanu (4), Antal (6), Zsiga (Dk.83) (?), Caue (5), Sburlea (Dk.73) (4), N’Doye (4), Costin (Dk.79) (?), Sanmartean (5), Stanciu (6), Niculae (4)
T. D.: Marius Sumudica

Fenerbahçe: Volkan (8), Gökhan (7), Bekir (6), Egemen (6), Hasan Ali (6), Mehmet Topuz (7), Selçuk (7), Baroni (7), Caner (7), Stoch (Dk.61) (7), Alex (7), Mehmet Topal (Dk.82) (?), Kuyt (9) Sow (Dk.86) (?)
T. D.: Aykut Kocaman

Goller: Niculae (Dk.14) (Vaslui), Caner (Dk.11), Kuyt (Dk.71 ve 76), Sow (Dk.90+2) (Fenerbahçe)

Hakemler: Sergei Karasev, Tikhon Kalugin, Dmitri Mosyakin (Rusya)

Kartlar: SARI: N’Doye, Milanov (Vaslui), Caner, Hasan Ali, Stoch (Fenerbahçe)

Can Gebetaş
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39