• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Rumlarla iş yapan firmalar Türkiye'ye giremeyecek

Rumlarla iş yapan firmalar Türkiye&#39ye giremeyecek
Türkiye ile KKTC arasındaki Kara Sularını Sınırlandırma Anlaşması dün imzalandı. New York'taki imza töreninde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, anlaşmanın Akdeniz'de 'doğal kaynakların araştırılması ve işletilmesiyle' ilgili olduğunun altını çi
Bütün uyarılara rağmen doğalgaz sondajına başlayan Rumlarla iş yapan ve yapacak enerji firmalarını da uyardı: Bu şirketlerin, Türkiye'deki enerji projelerine alınmaması ve bunlara birtakım müeyyideler uygulanması konusunda çalışma başlatmıştır.

Anlaşmaya Türkiye adına Başbakan Erdoğan, KKTC adına da Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu imza koydu. İmza töreninde konuşan Erdoğan, Bugün imzaladığımız bu anlaşma ile KKTC'nin Akdeniz'deki kıta sahanlıklarının bir bölümünü uluslararası hukuka uygun olarak ve hakça ilkeler dikkate alınarak, belirlenen 27 coğrafi koordinatın birleştirilmesiyle elde edilen bir çizgiyle sınırlandırılmıştır. dedi. Anlaşmanın, 'deniz tabanı ve altındaki doğal kaynakların araştırılması ve işletilmesiyle' ilgili olduğunun altını çizen Erdoğan, Türkiye, bugün olduğu gibi gelecekte de kendisine yaraşır şekilde sağduyu ile hareket edecek, gerginlik ve krizden medet umanlara prim vermeyecektir. dedi.

Erdoğan, New York'ta ABD Başkanı Barack Obama ile buluşmasının ardından düzenlediği basın toplantısında da Akdeniz'de Rumlarla yaşanan sondaj kriziyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Rumların İsrail'in de desteğini arkasına alarak Akdeniz'de petrol aramaya başlamasını çılgınlık olarak nitelendirdi. Bu adımın, hem Kuzey ve Güney Kıbrıs arasındaki barış müzakereleri sürecini hem de Yunanistan ile Türkiye arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısını sabote etmeye yönelik olduğunu kaydetti. Sismik arama gemisinin süratle bölgeye gönderileceğini ifade ederek, Şu anda da zaten bölgede hücumbotlarımız, firkateynlerimiz orada dolaşıyor. dedi. Ancak Kıbrıs konusunda askerî seçeneğin söz konusu olmadığını söyledi. Erdoğan'ın New York'taki açıklamasından saatler sonra Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Salih Reis, TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TCG Öncü adlı fırkateynler, Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Ege Denizi'ne açıldı. Ankara, geçtiğimiz hafta bölgedeki petrol arama faaliyetlerine donanmanın da refakat edeceğini açıklamıştı. Türk donanma gemileri ve uçakları, Rumların sondaj alanını uzaktan izliyor.

RUMLAR, SONDAJ ÇALIŞMALARININ İLK AŞAMASINI TAMAMLADI

Noble Energy şirketinin Rum Yönetimi adına Afrodit'' adı verilen 12. parsel''de hidrokarbon saptamak için başlattığı deneme sondajlarının ilk aşamasının tamamlandığı bildirildi. Rum Enerji Dairesi Müdürü Solon Kasinis, ilk aşamada 70-80 metre derine inildiğini söyledi. Kasinis, hedeflenen 5 bin 800 metre derinliğe ise 73 günde ulaşılacağını söyledi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39