• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

Rusya Çekler'i Dağıttı VİDEO

Rusya Çekler'i Dağıttı VİDEO
EURO 2012'nin ikinci mücadelesinde A Grubu'nun iddialı ekiplerinden Rusya ile Çek Cumhuriyeti kozlarını paylaştı. Maçı başından sonuna üstün götüren Rusya, ikinci yarıda oyuna giren Pavlyuchenko'nun oyuna girişi ile maçı şova dönüştürdü...
EURO 2012 A Grubu mücadelesinde ilk maçlarını oynayan Rusya ile Çek Cumhuriyeti karşı karşıya geldi.
Wroclaw Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Rusya 4-1 kazanarak turnuvaya üç puanla başlayan taraf oldu.
Karşılaşmada Rusya'ya galibiyeti getiren golleri 15 ve 79. dakikalarda Alan Dzagoev, 24. dakikada Roman Shirokov ve 82. dakikada Pavlyuchenko kaydetti. 52. dakikada Çek Cumhuriyeti'nin Pilar ile bulduğu tek gol ise teselliden öteye gidemedi.

Turnuvanın ilk gününde ev sahibi Polonya'nın oynadığı mücadelenin ardından başlayan mücadelede Rusya, maçın büyük bölümünde üstün olan taraftı. Çek Cumhuriyeti ise maç boyunca hücum anlamında büyük sıkıntılar yaşadı.
Türk futbolseverlerin yakından tanıdığ Çek Cumhuriyeti forması giyen Milan Baros ve Tomas Sivok 90 dakika sahada kaldı.
Bu sonucun ardından Rusya 3 puana yükselirken Çek Cumhuriyeti ise ilk maçında puanla tanışamadı. Rusya turnuvadaki ikinci maçını 12 Haziran tarihinde Polonya ile oynarken Çek Cumhuriyeti ise Yunanistan ile üç puan mücadelesi verecek.


RUSYA GÖSTERE GÖSTERE ATTI

Karşılaşmaya Çek Cumhuriyeti'ne oranla daha kontrollü başlayan taraf Rusya oldu. Dick Advocaat'ın öğrencileri savunma ve orta alanı kontrollü şekilde savunarak rakibine minimum düzeyde pozisyon verdi.
Çek Cumhuriyeti ise forvet hattında Baros'un yalnız çırpınışına çare bulamadı. Orta alanda Rosicky yeterli etkinliği gösteremezken Rusya'nın ilk golü akıllı bir atağın ardından geldi.
15. dakikada sağ kanattan yapılan ortada Kerzhakov'un kafa vuruşu direkten döndü. Dönen topu iyi takip eden genç yıldız Dzagoev zarif bir dokunuşla karşılaşmanın ilk golünü kaydetti.


[www.online-soccer.ru] Russia 4-1 Czech Republic... ile all-goals

SAVUNMA ZAAFI İKİNCİ GOLÜ GETİRDİ

Mücadelede ilk golü yiyen Çek Cumhuriyeti'nin toparlanmasına izin vermeyen Rusya, farkı ikiye çıkaran golü yıldız oyuncusu Andrei Arshavin'in müthiş pasıyla buldu.
24. dakikada sol çaprazda topu kontrol eden Arshavin pasını arka direğe koşu yapan Shirokov'a gönderdi. 3 savunmacının arasından geçen topa bekletmeden hamle yapan Shirokov topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı.
İlk yarının kalan bölümlerinda Çek Cumhuriyeti oyunu rakip yarı alana yıksa da gol bulmayı başaramadı ve ilk yarı 2-0'lık Rusya üstünlüğü ile sona erdi.

ÇEK CUMHURİYETİ ARADIĞI GOLÜ BULDU

İkinci yarıya ilk yarıdakinden daha diri başlayan Çek Cumhuriyeti, bu kez Rusya'nın savunmada hata yapmasını değerlendiren Çek Cumhuriyeti farkı bire indirmeyi başardı. 52. dakikada Plasil'in ara pasında Pilar, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Pilar kalecinin üzerinden akıl dolu bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Çek Cumhuriyeti'nin turnuvadaki ilk golünü kaydetmiş oldu.
Golün ardından Çek Cumhuriyeti'nin deyim yerindeyse kendine güveni geldi ancak bu Rusya'nın güzel oyununu gollerle süslemesine engel olamadı...

PAVLYUCHENKO FARKI

Karşılaşmada 79. dakikaya gelindiğinde oyuna giren ROman Pavlyuchenko adeta maçın kaderini değiştirdi. Golcü oyuncu oyuna girer girmez Dzagoev'e ara pasını göndererek pozisyona sokarken 82. dakikada da golünü kaydetti ve farkını ortaya koydu.
Maçın kalan dakikalarında Çekler gol bulmayı başaramayınca mücadele 4-1'lik Rusya üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇIN ANI



Stat: Miejski (Wroclaw)
Hakemler: Howard Webb, Michael Mullarkey, Peter Kirkup (İngiltere)
Rusya: Malafeev, Anyukov, İgnaşeviç, Berezutski, Zhirkov, Şirokov, Denisov, Zyrianov, Dzagoev (Dk. 85 Kokorin), Kerzhakov (Dk. 73 Pavlyuçenko), Arşavin
Çek Cumhuriyeti: Cech, Gebre Selassie, Sivok, Hubnik, Kadlec, Plasil, Jiracek (Dk. 75 Petrzela), Pilar, Rosicky, Rezek (Dk 46 Hübschman), Baros (Dk. 86 Lafata)
Goller: Dk. 15 ve 79 Dzagoev, Dk. 24 Şirokov, Dk. 82 Pavlyuçenko (Rusya), Dk. 52 Pilar (Çek Cumhuriyeti)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39