• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Saadet Partisi'ni ayağa kaldıran FETÖ tutuklaması

Saadet Partisi'ni ayağa kaldıran FETÖ tutuklaması
Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yaman, FETÖ suçlamasıyla tutuklandı.

Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yaman'ın tutuklanması kararıyla sallandı. İstanbul İl Teşkilatı üyesi bir grup, Yaman'ın tutuklanmasını adliye önünde protesto etti. Yenişa Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan tutuklamanın bir kumpas olduğunu iddia etti. 

Saadet Partisi'nin tepe isimlerinden Mustafa Yaman, perşembe günü partisinin il yönetim kurulu toplantısında polis tarafından gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Yaman tutuklanarak cezaevine gönderilince Saadet Partisi camiası ayaklandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın, karara tepki gösterdi.

Tutuklamaya tepki gösteren Birol şunları söyledi;

 

-"Mustafa Yaman biraz önce tututklandı. Devletin asli görevi vatandaşını kirletmemektir. Ama öyle bir süreç yürütülüyor ki devlet herkesi lekeliyor. İstanbul'da hukuk camiası içerisinde tanınan Mustafa Yaman'ın arkadaşımızın evinden alınma veya avukat olarak adliyeye çağrılma imkanı varken haftada 2 gün geldiği il yönetim kurulu toplantısının ardından alınmasını da ayrıca manidar görmekteyiz".

YENİ ŞAFAK YAZARI : BU BİR KUMPAS
Tutuklama kararına Milli Görüş’ün dışından en sert tepkiyi ise hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan'dan geldi.  Kaplan, Mustafa Yaman’ın telefonunda ByLock bulunmadığını belirtip twitterdan şunları yazdı;
-“Mustafa Yaman tutuklandı Olmaz. AkParti’yle Saadet birbirine düşürülmek isteniyor.  Fitne Kumpas bu. #YamanÇelişki Seyretme Oyuna da gelme. UYARI/YORUM MUSTAFA YAMAN'IN TUTUKLANMASI KIRILMA NOKTASI İSLÂMÎ KESİMLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRECEKLER BASİRET VE İSTİŞARE ŞART

Hükümete yakın isimlerden gazeteci Nevzat Çiçek de “Mustafa Yaman'ın tutuklanması meselesi bir kırılmadır... Umarım herkes farkındadır...” uyarısını yaptı.

Tutuklamaya tepki gösteren Saadet Partisililer protesto gösterisinin ardından adliye önünden olaysız bir şekilde ayrıldılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39