• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

SABAH KÖŞE YAZARI YAVUZ DONAT ÖZHASEKİ'NİN BAŞARISINI YAZDI

SABAH KÖŞE YAZARI YAVUZ DONAT ÖZHASEKİ'NİN BAŞARISINI YAZDI
YAVUZ DONAT, ÖZHASEKİ'NİN BAŞARISINI YAZDI

Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat, Kayseri'deki seçimleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin seçimlerde gösterdiği başarıyı kaleme aldı. Dün ve bugün köşesini Kayseri'deki seçimlere ve Başkan Özhaseki'nin Kayseri'de yaptıklarına ayıran Yavuz Donat, Kayseri'nin hizmetin karşılığını yüzde 60 oyla verdiğini belirtti.
Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Yavuz Donat 7 Nisan tarihli yazısında siyasi partilerin Kayseri'deki durumunu analiz etmiş ve Özhaseki faktörüne bir sonraki yazısında yer vereceğini ifade etmişti. Bugün de "Özhaseki Nasıl Rekor Kırdı" başlığı ile yazmış olduğu köşe yazısında Özhaseki'nin 20 yıldır başkanlık yapmasının bir Kayseri rekoru olduğunu vurgulayan Donat, Başkan Özhaseki'nin oyunu sürekli artırarak seçildiğine de dikkat çekti. Başkan Özhaseki'nin yüzde 60 bandında olduğunu belirten Yavuz Donat, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Özhaseki'nin sırrı nerede? Araştırma konusu. Siyaset de araştırabilir, üniversite de. Üniversite dedik de, üniversite ondan yararlanmalı. Siyaset dersi de verebilir, yöneticilik dersi de."
Yazısında Kayseri Modelinden de bahseden Yavuz Donat, Başkan Özhaseki'nin eski stat yeri arsası karşılığında, aralarında UEFA standardında stat ve 10 bin seyirci kapasiteli spor salonu olmak üzere 10 spor tesisi yaptırdığını ve bu uygulamanın Kayseri Modeli olarak 25 ilde uygulandığını söyledi.
Köşe yazısında, Kayserili için Özhaseki'nin içlerinden biri olduğuna vurgu yapan ve halka çok yakın olduğunu belirten Yavuz Donat, Başkan Özhaseki'nin Erciyes Kayak Merkezi ve diğer yatırımlarından bahsetti.
Usta yazar Donat, "Hizmetin Karşılığı Yüzde 60" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı: "Kızılırmak üzerinde Yamula Barajı, belediyenin işi değildi; ama belediye yaptı. Kendi olanaklarıyla. Serbest Bölge. O da belediyenin işi değildi. Özhaseki 'İhtiyaç var' dedi, yaptı. 7 milyon metrekare arazi, 100'den fazla fabrika var. 155 ülkeye ihracat yapılıyor. Kimin ne ihtiyacı varsa karşıladı. Akıl Hastanesi yaptı, Sağlık Bakanlığı'na devretti. Çocuk Islah Evi yaptı, Adalet Bakanlığı'na devretti. Kaymakamlık binası yaptı, İçişleri Bakanlığı'na devretti. Özhaseki babamızın oğlu değil; ama yaptıkları da ortada. Eğer toplam 400 bin metrekare büyüklüğünde 26 park devralarak göreve başladıysa ve bugün Kayseri'de toplam 13 milyon metrekare olan 825 park varsa Kayserili de karşılığını verir. Yüzde 60 oy."
Yazısında Başkan Özhaseki'yi akıllı bulduğunu de belirten Donat, "Akıllı olduğu Kayseri'nin modern görünümünden, belediyenin kasasının para dolu oluşundan belli" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39