• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

Sadaka-i cariye siyaseti

Sadaka-i cariye siyaseti
2015 genel seçimleri yaklaşıyor. Heyecan dorukta.YENİ AKİT KÖŞE YAZARI SİNAN BURHAN

Siyasi partilere binlerce kişi milletvekili olabilmek için aday adaylığı başvurusunu yapıyor. Tabii ki doğal olan da budur. Eğer seçimlerden, milli iradeden bahsediyorsak, bunun böyle olması doğaldır.

Binlerce milletvekili aday adayı ilçe ilçe, belde belde, köy köy gezerek yapacağı çalışmaları anlatıyor. Bir nevi kendisini parti teşkilatına kabul ettirmek için büyük bir mücadeleye giriyor. Tam da bu noktada önemli bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. O konu nedir diye soracak olursanız o da şudur:

Milletvekili olacak kişilerin Sadaka-i Cariye esasına göre hareket etmesi gerekir. Sadaka-i Cariye sadece hastane yaptırmak, cami yaptırmak, okul yaptırmak, çeşme yaptırmak değildir. Sadaka-i cariye aynı zamanda hastası olan bir vatandaşa yardımcı olabilmektir. İşsiz bir vatandaşa yardımcı olabilmektir. Sıkıntısı olan derdi olan vatandaşın sıkıntısına, derdine ortak olabilmektir.

Bu konu çok önemlidir. Esas milletvekilinin tanımı da budur. Adı üzerinde milletin vekili. Yani şunu demek istiyorum. Eğer vatandaş istediği zaman milletvekiline ulaşabiliyor, derdini sıkıntısını anlatabiliyorsa ve milletvekili de vatandaşa yardımcı olabiliyorsa bana göre o milletvekili başarılıdır. Zaman zaman vekil adayları makro projelerden bahsediyor. Çiftçiye zam, memura zam, emekliye zam vs. Bunların hepsi hükümet politikası ile ilgilidir. Bir vekilin en önemli vasfı ulaşılabilir olmasıdır. Fakir fukara, garip gureba sana ulaşabiliyorsa,  milletin emanetine sahip çıkıyorsun demektir. Aksi sadece basit siyasi oyundur.

Şu an tabii ki de sadaka-i cariye esasına göre hareket eden milletvekilleri de var. Fakat bir gazeteci gözüyle baktığım zaman bu sayının çok asgari düzeyde olduğunu görüyorum. Eğer 25. Dönemde sadaka-i cariye esasını benimseyen kişileri meclise taşıyabilirsek, hem İslam alemi için hem de ülkemiz için önemli bir adım atmış oluruz. Sadaka-i cariyenin önemini daha da belirgin hale getirmek için Peygamber Efendimiz (SAV)’in bir hadisini sizinle paylaşmak istiyorum. Allah Resûlü Sallallahu Aleyhi Ve Sellem buyurdu ki:

“Allah, insanların ihtiyaçlarını gidermek için bir kısım insanlar yaratmıştır ki, insanlar ihtiyaç duyunca onlara koşarlar işte onlar, Allah’ın azabından güvende olanlardır.”

Yazımın sonunda ise önemli bir noktayı yine sizinle paylaşmak istiyorum. 7 Haziran Genel Seçimleri diğer seçimlere göre büyük bir önem arz ediyor. Bu seçimin sonucuyla birlikte belki de çözüm süreci mutlu şekilde son bulacak ve Türkiye’nin yıllardır kanayan yarası çözülmüş olacaktır. Bu seçimin sonucuyla birlikte devlet içerisindeki paralel örgüt tamamen temizlenecek. Bu seçimin sonucuyla birlikte Türkiye kendisine uygun olan sisteme yani başkanlık sistemine geçecektir. Bu seçimler İslam coğrafyası için de hayati öneme sahiptir. O nedenle millet olarak hükümete ve Ak Parti’ye tekrar sahip çıkmamız gerekir. Son olarak halka ve Hakk’a hizmet için yola çıkmış bütün kardeşlerimize başarılar diliyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39