• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Saffet Arslan: "Hacı Boydak bana özür mektubu yazdı"

Saffet Arslan: "Hacı Boydak bana özür mektubu yazdı"
İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Arslan: "Boydak Holding'i satın alma düşüncemiz yok"

15253584_10154772602392302_109604375858718296_n-094.jpg

İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, Boydak Holding'i satın alacakları yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Saffet Arslan, mobilyadan ziyade maden alanında büyümeye odaklandıklarını ifade etti.


İpek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, kentte bulunan basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Çinkom tesislerinde düzenlenen programda gazetecilerle buluşan Arslan, merak edilen soruları yanıtladı. Boydak Holding'i satın alacakları yönündeki söylentilerin gerçekçi olmadığını belirten Saffet Arslan, "Ben daha çok çinko metal üzerinde gidiyorum. Mobilyada rutin büyümemize devam ediyoruz. Mobilyada dev atılımlar yapalım diye düşünmüyoruz. Böyle olunca da ilgi alanımızda yok" dedi.

20161210aw924821_02.jpg

"Hacı Boydak hapishanede ne dediğini bilmiyor" 
Arslan, FETÖ/PDY davasından tutuklu bulunan Boydak Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Hacı Boydak'ın kendisi hakkında sarf ettiği sözlere, çocukluk arkadaşı olmalarına rağmen anlam veremediğini dile getirdi. Hacı Boydak'ın kendisine özür mektubu gönderdiğini kaydeden Saffet Arslan, "Hacı Boydak benim çocukluk arkadaşım. 37 yıllık bir arkadaşlığımız var. Ama beni diline dolamasını anlamış değilim. Bu adam 2012’de bana geliyor, bir bina yapmak için ısrar ediyor. Ben de kabul edip yapıyorum. Aradan yıllar geçiyor, 17-25 Aralık oluyor, sonra mevcut milli güvenlik kararları oluyor, sakıncalı hale geliyor. Bizler kendi işimize tekrar dönüyoruz, Hacı Boydak dönmüyor, farklı yaşıyor. Mahkemesi devam ediyor ama dönüyor dönüyor dile getiriyor. Ben bunu anlamış değilim. Bu adam bina istemiş yapmışım. Suç değil, istediği de suç değil. Benim yüzümden bir sıkıntı da çekmiyor. Ben burada hedef şaşırtma gibi bir şey görüyorum. Bana mektup yazıyor, çok ağır hakaretler içeriyor. Ben de ona yazıyorum. Sonra benden özür diliyor, özür mektubu var. Mektubun içinde ‘Benim vesile olduğum senin de yaptığın bu bina sana ömür boyu hayır duası şeklinde olacaktır’ yazıyor. Orada bitiyor aslında ama bu bitirmiyor. Mektubunda ‘Ben hapishanede ne dediğimi bilmiyorum’ diye de yazıyor. Herhalde hapishanede ne dediğini bilmiyor" diye konuştu.

"İpeksaray AVM'de Türk lirası üzerinden kiralama yapıyoruz" 
Saffet Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dolarlarınızı Türk lirasına çevirin" çağrısını da olumlu bulduklarını ifade etti. Kendisinin de döviz bozdurduğunu ve bunun yanı sıra İpeksaray AVM'deki tüm mülkleri Türk lirası üzerinden kiraladıklarını belirten Saffet Arslan, "Ülkemizin ekonomisine destek vermek isteyen, onu iyi yerde tutmak isteyen bütün fikirler başımızın üzerindedir. Çünkü bizim ülkemiz, bizim ekonomimiz, bizden sonra çocukların ekonomisi. Döviz kuruyla oynanması, bozulması, daha büyük faizler ödemeyi kimse istemez ben de istemem. Bu kampanyalara katılmamız lazım" dedi.

"İzmir'e de Çinkom'un aynısı kuruldu" 
Saffet Arslan son olarak yeni yatırımlar ile ilgili şu bilgileri verdi:
"Geçtiğimiz yıldaki hedeflerimizi tamamladık. Çinkom’un hemen hemen aynısını İzmir’e kurduk. Meksikalı ortağımız var orada. Onlarla beraber dört aşamalı bir yatırımın bir buçuk bölümünü yaptık, iki buçukluk bölümünü de önümüzdeki yıllarda yapacağız. İznimiz de çıktı, önümüzdeki hafta üretime başlıyoruz. Allah’a çok şükür birinci sınıf bir tesis oldu. Ortağımız dünyada bu işlerde en büyüklerden bir tanesi, 6-7 tane fabrikası var. İzmir Demir-Çelik’teki bütün madenleri o fabrikada üreteceğiz, ihraç edeceğiz. Buradaki planlarımız da dağdan çıkan madenleri işlemeye dönük roster fırını kurma planımız var, tasarım halinde. Bir de Çinkom’un ürettiği ürünün bir kısmını metale çevirme planımız var. Geçenlerde ilgili bürokratlarla görüşme yaptık. Eğer bir aksaklık olmazsa olumlu gelişmeler var. İnşallah burada metal yapmak için ek yatırım yapacağız, bir de dağdan çıkan madene roster fırını ile nihai ürün haline getireceğiz. Mobilya da rutin halde gidiyor, önümüzdeki yıl geliştirme planımız var. Yabancı görüşmelerimiz var ama çok ümitli değilim. Biz kendi bildiğimiz yoldan gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39