• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Sağlıkta Ajan Denetimi Geliyor Dikkat

Sağlıkta Ajan Denetimi Geliyor Dikkat
Fahri trafik müfettişinin ardından şimdi de sağlık ajanı geliyor. Sağlık Bakanlığı'nın sınavla alacağı 7 bin 'Fahri Sağlık Gözlemcisi', hastaneleri denetleyip rapor tutacak.Tuğba Ergin'in haberi
3 günlük eğitimden geçirilecek İlköğretim mezunu müfettişler ücret almayacak. Sağlık Bakanlığı, 'Fahri Sağlık Gözlemcisi' uygulaması için kolları sıvadı. Vatandaşlar arasından seçilecek gözlemciler, hastaneleri mercek altına alacak. Müfettişler, temizlik, hastaya gösterilen ilgi, personel ve malzeme eksikliği, sağlık görevlilerinin mesaiye uymaları, mahremiyet, hasta hakları ihlalleri ve faturalandırma konularında gözlem yapacak.

SINAVLA SEÇİLECEKLER

İlk aşamada gözlemci olarak 7 bin kişi görevlendirilecek, gerektiğinde sayı iki katına çıkarılacak. Görev süresi 2 yıl olacak ve iki defa seçilebilecekler. Sağlık Bakanlığı'nın oluşturacağı komisyon tarafından her ilin ihtiyacı ile eğitim ve yaş kotasına uygun olarak adaylar arasından seçim yapılacak, gönüllüler 3 günlük eğitimden geçirilecek. Gönüllülere ücret verilmeyecek ve kimlikleri gizli tutulacak. Gözlemciler, denetlemelerini ancak kendileri veya refakat ettikleri yakınları için sağlık hizmeti almak amacıyla hastaneye gittiklerinde yapabilecekler.

ARANAN ŞARTLAR

Gözlemcilerin bakanlığa göndereceği raporlar komisyon tarafından incelenip değerlendirilecek. Daha sonra rapor sonuçları ilgili birimlere verilerek takip edilecek. Fahri Sağlık Gözlemcileri'nin en az ilköğretim mezunu ve 25 yaşında olması, kamu hizmetlerinden yasaklı olmaması ve bilgisayar kullanmayı bilme şartı aranıyor.

200 müfettişin görevine son

Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası ile müfettiş kadroları kaldırılıp, yerine sözleşmeli uzmanlar gelecek. Müfettişler, uzman adı altında devlet memuru statüsüne düşürülecek. Düzenleme ile Teftiş Kurulu da kaldırılıp, 200 müfettişin görevine son verilecek. Müfettişler, uzman adı altında devlet memuru statüsünde olacak, üst kurumları denetleyenler arasında müfettişler olmayacak.

BUGÜN



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39