• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

SAHİP ÇIKILMAYAN GAZİLER SOYUNDU

SAHİP ÇIKILMAYAN GAZİLER SOYUNDU
GAZİ OLDUKLARINI İSPAT ETMEK İÇİN SOYUNUP KURŞUN İZLERİNİ GÖSTERDİLER

Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği (TMSY) üyeleri tarafından basın açıklaması yapıldı. 


Terörle mücadele sırasında yaralandıklarını ve buna rağmen gazi sayılmadıklarını belirten grup üyelerinden bazıları üzerindeki elbiseleri çıkararak vücutlarında yer alan mermi izlerini gösterdi. 


Vücutlarında yer alan mermilerin röntgen filmlerini de gösteren dernek üyeleri gazilik haklarını almak istediklerini söyledi. Dernek adına konuşan TMSY üyesi Veysel Ertemel, “Bizler askerlik görevi sırasında devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı mücadelede terörist silahlarının tesiri ve etkisiyle yaralanmış ama çeşitli yasa ve yönetmeliklerden dolayı gazi sayılmayan kimseleriz” dedi.

20160220aw665490_02.jpg


Ertemel ayrıca, "Günümüzde terörle mücadele zarar görenlerin hakları iyileştirilirken, onlara tazminatlar verilip evleri yenilenirken, terörle mücadelede yaralananlar bizler neden sahipsiz bırakılıyoruz? Buradan özellikle Genel Kurmay Başkanımıza tekrar seslenmek istiyoruz. Bizler asker ocağında anne, babamızın emaneti değil miydik? Vatan savunmasında bölücü terör örgütleri ile girilen çatışmalarda yaralandık ve malesef sahipsiz bırakıldık. Sizler emanetlerinize böyle mi sahip çıkıyorsunuz? Vatan sevgisi yolunda yaralanmış bedenlerinde terör izleriyle yaşama tutunmaya çalışan bizler, devletimizin gözünde gazi olabilmemiz için başka nelerimizi kaybetmeliydik” diye konuştu.


Ertemel, ”Devletimiz bizleri bu kıymetli göreve çağırmadan önce vücutlarımızda mermiler ve şarapnel parçaları, ellerimizde parmaklarımız eksik, bir bacağımız kısa bir gözümüzde 95 oranında görmüyor olsaydı bizleri askere alır mıydı? Buradan Türkiye Büyük millet Meclisine de sesleniyoruz. Günümüzde modern çağın gerektirdiği ve toplumsal ihtiyaçlara yönelik yeni bir anaysa hazırlanırken konuyla ilgili yasa değişikliği ve sağlık yeteneği yönetmeliğini bizleri de kapsayacak şekilde değiştirmek bu kadar mı zor? Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayan bizlere hakettiğimiz onurumuz olan gazilik madalyalarımız ve gazilik haklarımızın verilmesini talep ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39