• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Şamil Tayyar:“Bombayı atan irade ile CHP yönetiminin ortaya koyduğu irade örtüşüyor!”

Şamil Tayyar:“Bombayı atan irade ile CHP yönetiminin ortaya koyduğu irade örtüşüyor!”
Tv8'de Erkan Tan'ın konuğu Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar oldu. Gündemi değerlendiren Tayyar Reyhanlı saldırısıyla ilgili konuştu ve muhalefete yüklendi.

“Bombayı atan irade ile CHP yönetiminin ortaya koyduğu irade örtüşüyor!”

“Buradan anlıyoruz ki Türkiye’nin Suriye’ye yönelik dış politikasına dair bir tepki oluşturulmak isteniyor. Arkasından bu kışkırtıcı açıklamalarla beraber Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması geldi. Dedi ki ‘Türkiye bir an önce dış politikasını değiştirmelidir.’ Bu mesajı en iyi Kemal Kılıçdaroğlu anlamış gibi görünüyor. Hemen arkasından dedi ki Türkiye dış politikasını değiştirsin. Zaten bu bombalı eylemle amaçlanan şey de Türkiye’nin dış politikasını değiştirmesidir. Yani bu bomba Reyhanlı’da atılırken aslında Türkiye’nin dış politikasına atılmıştır. Kemal Kılıçdaroğlu tıpkı bu eylemi gerçekleştiren teröristlerle teröristlerin arkasındaki iradeye benzer bir tavır sergilemiştir ve Türkiye’nin dış politikasını değiştirmesi gerektiğini söylemiştir. Yani bombayı atan irade ile CHP yönetiminin ortaya koyduğu irade birbiri ile örtüşüyor.”



“Saldırı için Erdoğan’ı suçlamak Esad rejimi ile aynı dili kullanmaktır!”

“Daha vatandaşlarımızın orada cesetleri, naaşları ortadan kalkmadan, siz kalkıyorsunuz orada katil Recep Tayyip Erdoğan diyorsunuz. Zaten bu bombalı eylemin amacı da bu değil mi? Esad da bu eylemle bunu hedeflemedi mi? Zaten bu operasyonla Türk dış politikasına darbe indirilmek istenmedi mi? Hükümete karşı halkın ayaklanması istenmedi mi? Sığınmacı olarak gelen insanlara karşı provokatif bir eylem amaçlanmadı mı? Bombalı eylemle ne kadar amaçlanmış hedef varsa siz teröristler gibi, Esad rejimi gibi aynı dili ve söylemi kullanıyorsunuz!”





“Gaziantep’teki saldırıda zaafı olan Emniyet Şube Müdürü şuanda Hatay’da!”

“Ben bir ara Gaziantep’te yine böyle bombalı bir eylem gerçekleştiğinde 10 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Ondan sonra emniyetle alakalı ciddi birtakım ifadelerim olmuştu. Onun sonucunda oradaki Emniyet Müdürü’nü görevden aldılar. Şimdi o görevden aldıkları İstihbarat Müdürü nerede biliyor musun? Hatay’da. Yani o Gaziantep’te 10 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bombalı saldırının gerçekleştirildiği sırada zaafı bulunan ve bu konuda hesap vermesi zor olan İstihbarat Müdürü Hatay’da.”



“Emniyet kaynaklı istihbarat zafiyeti var!”

“Bu son hadisede yaklaşık 1 haftadır bir istihbarat akışı var. 5 bomba yüklü araç ile ilgili istihbarat bilgisi olduğunu duyduk. 2 tanesi patlatıldı ama kalan 3’ünde bomba var mı? İstihbarat ne derece doğru bilmiyoruz. Burada karıştırılan bir şey var. Milli İstihbarat Teşkilatı sadece istihbarat verir. Operasyon gücü yoktur. Reyhanlı emniyetin nüfuz alanı içerisinde ve orada emniyet kaynaklı istihbarat zafiyeti var.”



“Ayrıcalığa mı karşısınız, size yapılmamasına mı karşısınız?”

“Maalesef sivil ve askeri elit bürokrasi kendi iktidarlarını güçlü kılmak için ve siyaset kurumunu yıpratmak için sürekli olarak bu örgüt hakları üzerinden bir kampanya başlatıyor. Ayrıcalıklara karşı çıkanlara ben buradan bir çağrıda bulunuyorum, ne olur sizde ayrıcalık için hiçbir milletvekilinin kapısını çalmayın. Ben 2 yıldır milletvekiliyim ve bana gelen her 100 talepten 99u tayin, talep ve atamadır. Yani torpil. Ömrün torpille geçiyor sonra ben ayrıcalıklara karşıyım diye posta koyuyorsun ve efeleniyorsun. Siz neye karşısınız ayrıcalığa mı karşısınız? Size yapılmamasına mı karşısınız?


  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39