• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

SARHOŞ ADAM EŞİNE BALTAYLA SALDIRDI

SARHOŞ ADAM  EŞİNE BALTAYLA SALDIRDI
Erzurum'da eşine şiddet uygulayarak, dayakçı kocasını yatakta uyurken, baltayla yaralayan ve ‘kasten öldürmek’ suçundan hakkında Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıl hapis cezası istemi ile yargılanan Erzurumlu R. T.’na yönelik verilen eyleminin ‘meşru müdafaa olduğuna hükmederek’ verdiği beraat kararını Yargıtay 1. Ceza Dairesi ‘emsal kararı’ onamasına oy birliği ile karar verdi.

Yerel mahkeme 2 çocuk annesi R.T., hakkında "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Ancak genç kadın kısa bir süre tutuklu kaldıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan R.T.'nın eyleminin meşru müdafaa olduğuna hükmederek beraat kararı vermişti.

UYURKEN, BALTA İLE YARALAMIŞTI

Büyükşehir Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan 39 yaşındaki M.T., 12 Aralık 2007'de, alkollü olarak eve gitti. Ardından 38 yaşındaki eşi R.T.,ı ile tartışmaya başladı. Olayın büyümesiyle R.T., yatakta uyuyan eşi M.T.’nı baltayla saldırarak ağır şekilde yaralamıştı.

KOCAYA VERİLEN 2 YIL HAPİS CEZASI ONANDI

2 çocuk annesi R.T., hakkında "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçundan Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. Ancak genç kadın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan R.T.'nın eyleminin meşru müdafaa olduğuna hükmetti ve beraat kararı verdi.Dayakçı koca M.T.’nı mağdur-sanık olarak yargılandığı davada "eşine karşı alkolün etkisiyle şiddet uygulamak" suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına mahkûm etmişti.

'YİNE DE EŞİM İÇİN ÜZÜLDÜM' DEMİŞTİ

R.T., her gün haksız yere dayak yediğini savunarak, kocasını cezalandırmak istediğini belirterek "Yine de kocam için üzüldüm. Pişmanım" dedi. Koca M.T., "Bir ara boşanmaya karar verdik. Alkolün verdiği etkiyle eşimi dövüyordum. O gece çok alkollü olduğum için fazla bir şey hatırlamıyorum" diye konuşmuştu.

VE YARGITAY EMSAL KARARI ONADI

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2009-6913 esas sayılı karar dosyasında verilen hapis cezasını oy birliği ile onadı. 1. Ceza Dairesi,” Toplanan deliller karar yerinde incelenip, yaralama suçlarının sübutu kabul, oluşa ve soruşturma sonuçlarına uygun şekilde inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş, incelenen dosyaya göre verilen hükümlerde isabetsizlik görülmemiş olduğundan sanığa verilen cezaların, temyiz itirazlarının reddiyle, hükümlerin onmasına” yönünde görüş belirtti.2 yıl 4 ay hapis cezasına hükümlü dayakçı koca M.T., cezasını çekmek için cezaevine girecek
iha
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39