• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

SARIOĞLAN-BÜNYAN-PINARBAŞI ÇİFTÇİLERİ KAYSERİ ŞEKER SOFRASINDAYDI

SARIOĞLAN-BÜNYAN-PINARBAŞI ÇİFTÇİLERİ KAYSERİ ŞEKER SOFRASINDAYDI
SARIOĞLAN-BÜNYAN-PINARBAŞI PANCAR ÇİFTÇİLERİ KAYSERİ ŞEKER SOFRASINDAYDI

b4-004.jpgb3-013.jpgb2-037.jpg

Şeker Gölünde Sarıoğlan, Bünyan ve Pınarbaşı Bölgelerinin Pancar ekicilerine verilen iftarda çiftçilere hitap eden Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Mali genel kurul ile çiftçinin kafasını karıştırmaya, Kayseri Şeker’in huzurunu bozmaya çalışanlarla ilgili olarak konuştu.

Başkan Akay; “Kayseri Şeker Fabrikası bizim malımız değil Pancar çiftçisinin bizlere olan emanetidir. Burası sizin  evinizdir evinize  hoş geldiniz . Bizler sizin emanetinize 3.5 yıldan beri sahip çıkıyoruz. Yılda bir gün de Mali Genel Kurulda veya seçimli Genel Kurulda  sizlerin de emanetinize sahip çıkarak teşrif etmenizi ve Çiftçinin  iradesini sandığa ve Genel Kurula  yansıtmanızı, çiftçinin birliğini, bütünlüğünü göstermenizi bekliyoruz.

Yıllarca genel kurullar 15 gün önceden haber verilerek yapılmış biz ise şimdi 32 gün önceden ilan ettik. Çiftçimiz duysun, diyeceği olan varsa hazırlığını rahata rahat yapsın diye gayet şeffaf şekilde ilan ettik. Mali Genel Kurulumuzun Ramazanda yapılması zordu biz de  Ramazan Bayramı sonrası 5 Ağustos Salı günü yapacağımızı sizlerin huzurunda   ilan ediyor ve tüm çiftçilerimizi de o gün Mali Genel Kurulun yapılacağı salona bekliyoruz.

Ayrıca; Sağda solda konuşup da çiftçinin kafasını karıştırmaya çalışanlar. Huzur ortamını bozmak isteyenlerin, Yıllarca çiftçinin hakkını peşkeş çekenlerin  çiftçinin karşısına nasıl çıkacaklarını merak ediyorum. Çiftçinin karşısına çıkmaya yüzü olanlar ancak çiftçinin karşısına çıkar ve hesabını kitabını anlatır. Hedeflerini ortaya koyar. Biz her vesile ile çiftçimizin yanındayız. Tarlada, tohum ekerken, çapa döneminde, sulamada, avansta, hasat döneminde her zaman çiftçimizin yanındayız. Yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi.

   Başkan Akay  ayrıca; Sulama Avanslarının  geçen yıldan hem erken hem de  13 liradan ödeneceğini belirterek bunlar artık Kayseri Şeker  için problem değil bizler her zaman ihtiyacınız olduğunda sizlerin yanında olacağız. Çiftçimizin alın terini katarak  hangi şartlarda para kazandığını gayet iyi biliyoruz o nedenle Sizleri temlik derdinden de Faiz ödemekten de kurtarmaya çalışıyoruz.

 Gezdiğimiz yerlerde gördük ki Son yağışların pancar ürününe faydası olmuş. Hayırlı bir hasat dönemi geçirmemizi Cenab-ı Haktan diliyorum.

Ülkemizde maalesef seçimlerden dolayı bazı  yapılması gereken faaliyetler gerçekleşemiyor bunlardan birisi de  zarar eden şeker fabrikaları olup yetkililerin bu soruna   çözüm bulmalarını, milli ekonomiye ve çiftçiye katkısını sağlamasını istiyoruz. İlla satılsın demiyoruz kiraya da verilebilir. Biz Kayseri şeker olarak iki Fabrikayı işletiyoruz 4 tanesini daha işletebilecek gücümüz, teknik personelimiz ve bilgi birikimimiz mevcuttur.

Şeker Kurumu tarafından bize 306 bin ton  kota verildiği için biz ancak o kadarını işleyebiliyoruz. Yoksa bizim kapasitemiz 500 bin ton’u işlemeye müsait bu nedenle de zaten Türkiye’deki ilk 500 Büyük sanayi kuruluşu arasında 101.sırada yer aldık. Eğer 2008 yılında biz bu kadar kotayı işleyemeyiz, üretemeyiz diye Kayseri  Pancar ekicisinin hakkı olan 75 Bin ton Kota Şeker kurumuna iade edilmemiş olsaydı  şimdi faiz yükünden de kurtulurduk sizler daha fazla üretebilirdiniz cebinize daha fazla para girerdi.

Kayseri Şeker’in kötü yönetilmesi sonucu iade edilen Pancarın bedeli altı yılda 900 Milyon ediyor. Bu çiftçimize ihanet değilmidir. Kayseri Şeker tarihinde en büyük yanlış 2008 yılında 75 Bin ton kotanın iade edilişidir. Bu gün o kotayı alanlar Fabrika üstüne Fabrikalar yapabiliyorlar. Bu hesap peşinde olan yöneticilerin verdiği zarardır. Bizler  siz çiftçilerimiz, çalışanlarımız ve Yönetim Kurulu üyelerimizle geçmişe takılmayacağız ileri bakacağız Kayseri Şeker için büyük hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız” dedi.

İlahi ekibinin  katkıları ile Şeker Gölünde Sarıoğlan, Bünyan ve Pınarbaşı Bölgelerinin Pancar çiftçileri ve aileleri bile birlikte yaklaşık 750 kişinin katıldığı İftar Programına Kayseri Pancar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu,Yönetim Kurulu üyelerinden Nizamettin Çatak,Denetim Kurulu üyelerinden Mehmet Güntay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer,Yönetim Kurulu üyelerinden Halis Lektemur, Kayseri şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli ve Ziraat teşkilatı ile Pancar Kooperatifi İdarecilerinin de tam kadro katıldığı İftar Programında Pancar ekicileri tarafından, Pancar Çiftçisine ve Kayseri Şeker Fabrikasının gelişmesine katkılarından dolayı Başkan Akay’a  bir de plaket takdim edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39