• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Sarkozy Türkiye'nin ekmeğine yağ sürdü

Sarkozy Türkiye&#39nin ekmeğine yağ sürdü
Nicolas Sarkozy'nin Türkiye aleyhine çıkışlarının altında Başbakan Erdoğan'ı kıskanması yatıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin geçtiğimiz hafta Ermenistan ziyaretinde 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımlayarak, Türkiye'ye cephe alması Fransız basınında tartışma konusu oldu.

Yapılan ilginç yorumlardan biri ise Sarkozy'nin tavrının Türkiye'nin AB'ye üyeliğine karşı olanların sayısını azaltması oldu.

ARAP BAHARI LİDERLİĞİ

Habertürk gazetesi Fransız basınında çıkan Sarkozy'nin bu tavrını sorgulayan haberlere yer verdi. Le Figaro Gazetesi, Sarkozy'nin Başbakan Tayyip Erdoğan'la çekişmeye girdiğini yazdı. Gazete şu değerlendirmede bulundu:

İkisi de Arap Baharı'mn lideri olmak istedikleri için ilişkileri bozuldu. Sarkozy, Erdoğan ile güç oyununa girdi, bu hareketiyle Türkiye'nin AB üyeliğini reddeden Fransızların gözündeki popülaritesini artırıyor.

'KAHRAMANI ERDOĞAN'

Sarkozy'nin Türkiye tarihiyle yüzleşmeli şeklindeki sözleri Cezayir asıllı Fransızların tepkisini çekti. Slate.fr haber sitesine konuşan Cezayirliler, Sarkozy'nin sözlerini seçim hamlesi olarak değerlendirdi. Bir Cezayirli, Sarkozy Türkiye'yle uğraşacağına 17 Ekim 1961'de, Paris'te Fransızların katlettiği Cezayirliler için özür dilesin, tazminat ödesin diye konuştu.

Bir Cezayirli gazeteci de Sarkozy kendini dünyanın kralı mı sanıyor? Libya'daki 'zaferi' nedeniyle burnu mu kalktı? Türkiye'ye ders vermeyi bıraksın diye konuştu. Cezayir'in Paris Büyükelçiliği'nde görevli Cezayirli bir diplomat da Fransa belki Libya'daki Kaddafi rejiminin düşmesinde önemli rol oynadı ancak Ortadoğu'daki her ülkede kahraman olan Erdoğan'dır dedi.

'CESET SAYISI DAHA FAZLA'

Fransız Slate.fr'nin köşe yazarı Ariane Bonzon ise Ortadoğu ve Arap ülkelerinde Erdoğan'ın Sarkozy'ye göre daha avantajlı olduğunu söyledi. Konuyu ele alan gazeteci Kharroubi Habib ise Türkiye'nin Ermeni sorunu tarihin kara bir noktası ancak Türkler Ermenilerle diyalog içinde.Türkiye'faziletli' bir cumhuriyete dönüşürken Sarkozy'nin cumhuriyeti arkadaşlar cumhuriyetine dönüştü. Sarkozy, önce Kamerun, Madagaskar ve Cezayir'deki Fransız katliamlarıyla ilgilensin. Fransa'nın vicdanında taşınması gereken ceset sayısı Türkiye'ninkinden çok daha fazla yorumunda bulundu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39