• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 8 °C

Sayın Cumhurbaşkanı Allah'ın Hikmeti

Sayın Cumhurbaşkanı Allah'ın Hikmeti
Türkiye'de AB hibe destekli en büyük projelerden biri olan Balıkesir Katı Atık Yönetim Projesinde sona gelindi.


Türkiye'de AB hibe destekli en büyük projelerden biri olan Balıkesir Katı Atık Yönetim Projesinde sona gelindi. "Bu projeyle Balıkesir'de 40 yıl çöp konuşulmayacak" diyen Belediye Başkanı İsmail Ok, projenin Türkiye'de tek olduğunu ve örnek gösterildiğini söyledi.

Balıkesir Katı Atık Yönetim Projesinin 2014 Ocak ayında tamamlanacağı açıklandı. Projeyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı İsmail Ok, bu projenin Türkiye'nin yüz akı bir çevre projesi olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Balıkesir'i ziyaretinde Başkan Ok'un yüzde 98'i AB hibe destekliolan ancak raflarda tozlanmaya terk edilen projeyi bu girişimleriyle harekete geçirdiklerini, Cumhurbaşkanının talimatı ve desteğiyle projenin bugün kendi alanında tek olduğunu Konya ve Çorum gibi illerde vazgeçilen projenin Balıkesir'de ise geriye dönülmez bir yola girdiğini , bundan da son derece memnun olduklarını ve gurur duyduklarını söyledi. 12.12.12 tarihinde temeli atılan Balıkesir Katı Atık Yönetim Projesi kapsamında Balıkesir ile birlikte merkez Pamukçu beldesi ile Bigadiç, İvrindi, Kepsut, Savaştepe, ve Susurluk ilçelerinin 40 yıllık katı atık sorunu çözülmüş olacak.

BALIKESİR VE ÇEVRESİ HAYAT BULACAK

Belediye Başkanı İsmail Ok, yüzde 98'i AB hibesiyle karşılanacak olan Belediyenin KDV ve ÖTV'den muaf tutulacağı proje ile çok büyük kazanımlar elde edileceğini, ancak Belediye Meclisindeki AK Parti grubunun bu projeye olumsuz görüş verdiğini bunu anlamanın mümkün olmadığını söyledi. Projede yer alan ilçe ve belde belediyelerinin Susurluk dışında hepsinin AK Partili belediyeler olduğunu hatırlatan Başkan Ok, AK Partinin bu tavır ile Balıkesir kamuoyunun önünde gülünç bir duruma düştüğünü kaydetti. Projenin çevre temizliğine sağlayacağı yararlardan da söz eden Başkan İsmail Ok, kanser vakalarına, kanser vakalarındaki artışa dikkat çekti. Son 1 yıl içerisinde kendi ailesinden 2 kişinin kanser hastalığına yakalandığını örnek gösteren Başkan Ok, "Bu hastalıkla mücadelenin en önemli ayaklarından biri de temiz çevre. Yaz ayları geldi, çöp toplama sahamızın yakınındaki Gaziosmanpaşa Mahallesinde kokudan durulmuyor. Gelecek yaz bu mahallede çöp kokusu olmayacak. Biz belediye payı ile bu araçların tekerlek ve jantlarını alamazdık. 40 yıl boyunca çalışacak bu araçların amortisman payları da bu projeden gelecek. AKP, mecliste sudan bahanelerle destek vermedi. CHP bu güzelliği gördü, onlara ne mutlu, kutluyorum. AKP araçların hangi firmadan alınacağını sordu. Bunu söyleyen adama kelepçeyi takarlar, kodese tıkarlar. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bizim tıkandığımız dönemde Allah’ın hikmeti, Balıkesir’e geldi. Gel desek yoğunluğundan gelemezdi. Kendisine anlattım ve bize destek verdi. Bu proje 40 yıl yaşayacak. Buna karşı çıkana Balıkesir halkı güler" diye konuştu.

Başkan Ok, yıllardır etrafına yapılan çöp depo sahalarıyla çirkin görüntünün yanısıra çaya karışan çöp sızıntı sularının dere suyu aracılığıyla tarlalara verildiğini, artık bu çöp yığınlarının yerini yemyeşil ve temiz alanların alacağını, hayat karartan çöp sızıntı sularının proje içerisindeki arıtma ile yenilenip kullanılabilen hayat veren su haline geleceğini kaydetti. İsmail Ok Türkiye'nin en gözde çevre projesini Balıkesir'e kazandırdıkları için büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında projeden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu ile üstlenici müteahhit firma Gökşin İnşaat yetkilisi Nihat Demiroğlu sunumda bulundu. Nihat Demiroğlu, Susurluk Çayındaki ıslah çalışmalarında 19 TIR ve iki ekskavtörün aralıksız çalıştığını, birçok ilçede bu temizliklerin yapıldığını, çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü anlattı. Projeye dahil olan ilçeler ve beldedeki çöp sahalarının tamamen kaldırılarak Balıkesir Katı Atık Yönetim merkezine taşındığı burada gerekli ayrıştırma ve diğer işlemlerin yapıldığı hatırlatıldı. Firma yetkilisi normal bitiş tarihi 14 Mayıs 2014 olan işin 5 ay öne çekerek Ocak 2014 tarihinde bitirileceğinin sözünü verdi. Meclisteki bilgilendirme ve sunumun ardından Belediye Başkanı İsmail Ok beraberinde başkan yardımcıları ve firma yetkilileri ile mahalle muhtarları ve basın mensupları olduğu halde Balıkesir Katı Atık Yönetim merkezine giderek sahada inceleme yaptı. Başkan Ok burada basın mensuplarını kısaca bilgilendirirken, ıslah çalışmalarının büyük bir hızla sürdüğü gözlendi.

iha
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39