• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Seçimlere iki parti giriyor... AK Parti ve diğerleri...

Seçimlere iki parti giriyor... AK Parti ve diğerleri...
Yeni Akit Köşe Yazısı Sinan Burhan

Uzun zamandır Anadolu’yu dolaşıyoruz. Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından organize edilen bir program hazırlıyoruz. Anadolu Soruyor ismini verdiğimiz program çerçevesinde 30 ili dolaştık. Bu illerde halkımızla görüşme imkanı yakaladık. Bütün bu şehirlerde ortak yön halkın sessizliğiydi. Halkımız seçim yorgunu. Seçimlerde yorgun olmasının yanı sıra halkımızın da kararını çoktan vermiş olduğunu gördük.

Alanda iki keskin kutup var. Bir tarafta AK Parti bir tarafta diğer partiler. Rahmetli Erbakan Hocam bu memlekette iki parti var. Birisi Refah Partisi öteki diğerleri demişti. Bugün gelinen noktaya baktığınızda gerçekten alanda iki parti var. Biri AK Parti ötekisi ise diğer partiler.

Bu seçimin kaderini küskünler belirleyecek. Daha önceki seçimlerde AK Parti’ye kızan seçmen şimdi tekrar AK Parti’ye dönmüş durumda. Kararsızların da hızla AK Parti’ye döndüğünü müşahede ettik.

Halkımız huzur diyor. Halkımız istikrar diyor. Terör bitsin. Ekonomide gene canlılık başlasın istiyor. Dolar almış başını gitmiş. Belirsizlik ortamı ekonomiyi geriye götürmeye başlamış. Ne zamanki tek parti iktidara gelmiş ülke büyümüş.

Rahmetli Menderes’in iktidara gelmesiyle birlikte hem demokratik atılımlar hız kazanmış hem de alt yapı hizmetleri öne çıkmış. Barajlar yapılmış, yollar yapılmış. Üreten bir ülke olma yoluna girilmiş. Toplu iğne bile üretemeyen bir ülke sanayi yatırımı yapmaya başlamış.

Daha sonra rahmetli Özal’ın tek başına iktidara gelmesiyle birlikte hem muhafazakar kesim hem de Kürt halkı özgürlüklerine kavuşmuş. Köylere telefon gelmiş, insanımız renkli televizyona kavuşmuş. Ticaret başlamış, ihracat başlamış. Türkiye dünyaya açılmış.

Son olarak da AK Parti tek başına iktidara geldi. Milletimiz uçağa binemiyordu. Şimdi dolmuşa biner gibi uçağa biniyor. Abdulhamid Han zamanında yapılan tren yollarını kullanıyorlardı. İlk defa bu hükümet zamanında demiryolumuz olduğunu hatırladık. Denizcilik diye bir bakanlık kuruldu. Doğu ve Güneydoğu’da atın, eşşeğin bile gidemediği yollara devlet duble yol yaptı. Havaalanları yaptı. Kürt halkına da doğuştan getirdiği haklarını verdi. Demokratik atılımlar yaptı.

Daha düne kadar üniversiteli bacılarımız başörtüsü ile okuyamıyordu. Bugün bu yasaklar kalkmış durumda. Türkiye kendi tankını yapıyor. Kendi uçağını yapıyor. Kendi denizaltısını yapıyor. İnsansız hava araçlarını yapıyor. Önceden Amerika ve İsrail’in yaptığı araçları kullanıyordu. İstihbarat bilgisini bu ülkelerden alıyordu. Onlar da bilgiyi önce PKK’ya veriyorlardı. Türkiye yerine PKK’ya yardım ediyorlardı.

Onlar Türkiye’nin üretmesini istemiyorlar. Onlar ülkemizin tıpkı Osmanlı gibi hasta adam olmasını istiyorlar. Tankı, topu, uçağı bizden alsın diyorlar. Bu adamlara ve ülkelere Erdoğan dur dedi. Mili ekonomi dedi, milli üretim dedi. Başladılar Erdoğan’a vurmaya. Ailesini suçladılar. Kendisine diktatör dediler. Tıpkı Menderes’e, Özal’a ve Erbakan’a dedikleri gibi. Rahmetli Erbakan Hocamı trilyon davası ile hapse attılar. Devletin parasını çaldı dediler. Bilmem kaç ton altını var dediler. Aynı psikolojik harbi yine yapıyorlar.

Halkımız bir karar vermeli. Ya güçlü bir Türkiye ya da bölünmüş bir Türkiye. Ya huzurlu bir ülke ya da kaos içinde bir Türkiye. Bugün gelinen noktada bu işin şakasının olmadığı anlaşıldı. İdeolojik körlük, parti bağnazlığını bir tarafa bırakalım. Mesele memleket meselesi.

Bütün siyasi partiler Erdoğan’ın, Davutoğlu’nun ve AK Parti’nin karşısında birleştiler. Sayın Bahçeli akşam-sabah Erdoğan’a vuruyor. HDP’yi eleştirmek yerine, Selahattin Demirtaş’ı eleştirmek yerine AK Parti’ye ve Davutoğlu’na vuruyor. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı yerden yere vuruyor. BBP, Saadet Parti’si, Paralel yapısı AK Parti’ye vuruyor. Rahmetli Hoca’nın dediğine geldik yine. Türkiye’de iki parti var. AK Parti ve diğerleri.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39