• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Seda Sayan'a İbretlik Ceza

Seda Sayan'a İbretlik Ceza
RTÜK'ten, Seda Sayan'ın sunduğu programına rekor ceza...

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal D'de hafta içi her gün ekrana gelen "Kaynana Gelin Seda'ya Gelin" isimli yarışma programında yarışmacılara verilen hediyelerin markalarına aşırı vurgu yapıldığı gerekçesiyle 650 bin liralık ceza kesti.

RTÜK kaynakları, bu tür programlarda ürün yerleştirme çerçevesinde yapılan sponsor reklamlarının yasal olduğunu, ancak Seda Sayan'ın programında bunun abartılması nedeniyle ceza yönünden karar alındığını dile getirdi
RTÜK'ün Kanal D'ye Seda Sayan'ın programında; Profilo, Kütahya Porselen, Atlas, Casper, BİGOTTİ, YKM, Özdilek ve Doğtaş gibi firmalara ait ürünlerin aşırı vurgulanması nedeniyle ceza verdiği öğrenildi. RTÜK'ün bu kararı televizyonlarda hediye dağıtan yarışmalar için tartışma yaratacak bir nitelik kazandı.

Seda Sayan'ın sunuculuğunu yaptığı "Kaynana Gelin Seda'ya Gelin" adlı yarışma programında yapılan reklamlar RTÜK toplantısında değerlendirildi. Toplantı sonucunda hazırlanan raporda şu tespitler yer aldı:
"Kanal D yayın kuruluşunun rapora konu olan yayının ürün yerleştirme kapsamında değerlendirilmesi düşünülmüştür. Bu çerçevede yapılan değerlendirme sonucunda ürünlere aşırı vurgu yapıldığı bu nedenle bu nedenle 6112 sayılı kanunun 13. maddesinin 3. fıkrasında belirtilen 'Ürün yerleştirmenin medya hizmet sağlayıcısının editoryal bağımsızlığını ve sorumluluğunu etkilemesine izin verilmez. Ürün yerleştirmede ürün ve hizmetlerin satın alınması ve kiralanması doğrudan teşvik edilemez ve ürüne aşırı vurgu yapılamaz. İzleyenler program başında sonunda ve reklam arası sonrasında program başladığında ürün yerleştirmenin varlığı hakkında bilgilendirilir' hükmünü ihlal ettiği kanaatine varılmıştır."

Raporda yarışmanın yayımlandığı Kanal D'ye yaklaşık 650 bin lira para cezası kesilmesinin karara bağlandığı kaydedildi. Karara RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç ile MHP kontenjanından seçilen üyesi Esat Çıplak muhalefet oyu kullandı. Ancak karar 2 ye karşı 5 oyla kabul edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39