• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

ŞEHİR 2023’TE ERKİLET İÇİN ADIMLAR ATILDI

ŞEHİR 2023’TE ERKİLET İÇİN ADIMLAR ATILDI
ŞEHİRCİLİĞİN YENİ VİZYONU ERKİLET’TE HAYATA GEÇİRİLECEK
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Şehir 2023” projesi kapsamında Kayseri’de hayata geçirilecek konut ve yaşam alanı projesini değerlendirdi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Şehir 2023” projesi kapsamında Kayseri Erkilet’te hayata geçirilmesi hedeflenen konut ve yaşam alanı projesinin ayrıntılarını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Bakanlık yetkilileri ve Gazi Üniversitesi’nden akademisyenler ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıda değerlendirdi.
 
İnsan odaklı ve kimlikli şehirlerin inşa edilmesini hedefleyen “Şehir 2023” programı kapsamında ilk adımları Kayseri Erkilet’te atılacak projenin taslaklarının görüşüldüğü değerlendirme toplantısında inşa edilecek bölgenin tüm ayrıntıları masaya yatırıldı.
 
Geleneksel mimarinin ön planda olduğu ve bölgede yaşayanların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen projenin değerlendirme toplantısında konut, iş yeri, alışveriş alanları, sokak ve caddelerin genel yapısı, alt yapı sistemleri ve kent mobilyaları gibi pek çok konu detaylı olarak ele alındı. 
 
Toplantıda, Erkilet’te yaşama geçirilecek şehir tasarımına yönelik değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, toplumun inancını ve düşüncelerini ortaya koyan şehir tasarımının önemine dikkat çekti. Değerlendirmelerinde Türk tarihinde gelişen şehircilik anlayışına da değinen Özhaseki, “Selçuklu’nun, Osmanlı’nın günümüzde eserlerini ve izlerini görebildiğimiz bir medeniyet yaklaşımı var. Ancak biz geride kalan, neredeyse, 100 yıldır bu konuda bocalıyoruz. İmkanlarımız var, bir çok konuda şehirlerimize yansıtabileceğimiz birikimimiz var” ifadelerini kullandı.
 
 
“KADİM ŞEHİRLER PROJESİ ÖRNEK OLUŞTURUR” 
Şehir 2023 projesi kapsamında tasarlanan “Kadim Şehirler Projesi Kayseri Erkilet” çalışmasının gelecek dönemde atılacak adımlar için de önemli bir örnek teşkil edeceğini dile getiren Bakan Özhaseki, “Çevremize baktığımızda, her yerde kibrit kutusu gibi yan yana dizilmiş, birbirinin aynısı olan çok katlı yapılar görüyoruz. Hiçbir sosyal donatısı düşünülmeden yapılan bu yapıları pek çok yerde görebiliyoruz. Erkilet’te hayata geçireceğimiz proje, kentsel dönüşüm çalışmalarının yapılacağı yerlerde de örnek olarak gösterebileceğimiz bir imkan sağlar” diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39