• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Şehit Cennet Yiğit’in Annesi ise,Allah özellikle Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin

Şehit Cennet Yiğit’in Annesi ise,Allah özellikle Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin
Kayseri’de 29 şehit ailesine ‘Devlet Övünç Madalyası’ verildi

Duygusal anların yaşandığı törende Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, “Bin canımız olsa da vatanımıza feda etmekten çekinmeyiz” dedi.

2325830-001.jpg

 

Bir otelde düzenlenen törene, Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, “Devlet Övünç Madalyası, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve büyük milletimizin şehitlerimizin kıymetli yakınlarına ve gazilerimize teşekkür, minnet ve saygının bir ifadesi olarak teslim edilmektedir. Bu özel ve anlamlı günde ülkemizin ve milletimizin varlığını devam ettirmek, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek uğruna aziz canlarını feda ederek şehitlik mertebesine ulaşan evlatlarımızın siz kıymetli aileleri ve gazilerimizle bir araya gelmenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Kanının rengini bayrağımıza vererek aziz canını vatanımız uğruna feda etmiş olan tüm şehitlerimiz bu yüce değerlerimizin korunmasına, savunmasına ve ilelebet yaşatılmasına hizmet etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

 

Şehitlerin bıraktıkları emanete sahip çıkmak için üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için çalıştıklarını kaydeden Vali Kamçı, “Şüphesiz onların bıraktığı emaneti korumak ve yaşatmak için 1 değil bin canımız olsa da vatanımıza feda etmekten çekinmeyecek milletin evlatlarıyız. Bağımsızlığımızın, huzur ve güvenliğimizin devamı için üzerimize düşen görevleri yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Şehitlerimizin kıymetli yakınları olan sizler, onlardan geriye kalan en değerli emanetlersiniz. Vatanımıza feda ettiğiniz canların ilelebet Allah katında diri olduğuna ve güzel bir karşılık ile muamele gördüğüne inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

 

15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara’da bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan komiser yardımcısı Cennet Yiğit’in babası Yahya Kemal Yiğit de, “Rabbim devletimizi her daim payidar eylesin. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize acil şifalar diliyorum. Vatana 1 evlat vermişiz, inanın hiçbir kıymeti yok. Bin evlat da olsa feda olsun diyoruz. Vatan uğruna her şeyimizi feda etmeye hazırız. Allah devlet büyüklerimize hayırlı işler yapmayı nasip etsin. Onlar için her zaman dua ediyoruz. Memleketimizi de Allah muhafaza eylesin” şeklinde konuştu.

 

Cennet Yiğit’in annesi Huriye Yiğit ise, “Allah özellikle Cumhurbaşkanımızı başımızdan eksik etmesin. Kızımla gurur duyuyorum. Acımız çok büyük ama çok şükür ki benim çocuğum şehit oldu. O gün korkup kaçabilirlerdi” diye konuştu.

 

Düzenlenen tören, Vali Kamçı’nın şehit ailelerine ve gaziye Devlet Övünç Madalyalarını vermesiyle sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39