• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • Kayseri 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C

Şehit olan oğlunun evini müzeye çevirdi

Şehit olan oğlunun evini müzeye çevirdi
İşte Ereğli'deki Çanakkale... Silvan'da 13 askerin şehit düştüğü saldırıda oğlu Noyan'ı yitiren Ayşe Ana, evinin bir odasını müzeye çevirdi.
Oğlunun mezarının yanına da şehit 13 askeri simgeleyen bayraklar dikti, isimlerini yazdırdı. Ayşe Ana barışa çağrıyor: Türk-Kürt hepsi benim evladım. Ağrılısı, Bitlislisi, Urfalısı, Samsunlusu, Tekirdağlısı. Kardeş kanı dursun artık...

Ercan AYGÜN / ZONGULDAK
Türkiye Ayşe Aydın adını geçen yıl Diyarbakır Silvan'daki terör saldırısıyla duydu. Oğlu Jand. Komando Çavuş Noyan Aydın, 14 Temmuz 2011'de, hain pusuda şehit düşen 13 asker arasındaydı. Adı, acısı gazetelere 'şehit annesi' diye geçti. Ayşe Ana geçen hafta bir kez daha gündemdeydi. Zonguldak'ta üniversite öğrencileri tarafından düzenlenen bir gecede kardeşlik çağrısı yapmıştı: 'Oğlum Diyarbakır'da şehit oldu. Ama şunu bilsinler ki bütün Kürt arkadaşları yanındaydı. Bu toprak, bu bayrak, bu vatan Kürt-Türk ayrımı olmadan alındı'...




ANADOLU, ACI DOLU
Temmuz 2011'den 2012 sonuna. Ayşe Aydın'ın Zonguldak Ereğli'ye bağlı Dedeler Köyü'ndeki evinde acı ilk günkü gibi. Aydın, evinin kapılarını AKŞAM'a açtı. O kapının ardında bir annenin kelimelere sığması imkansız yaşamı var. Aydın, evinin alt katını oğlunun hatıralarıyla bir müzeye çevirmiş. Şehit oğlunun üniformasından eldiveninden, terliğinden jölesi ve parfümüne ona ait ne varsa ev-müzede tutuyor. Fotoğrafları duvarlarda. Ayşe Ana, 'Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Kürt anası da Türk anası da aynı acıyı yaşıyor. Bu acı, bu gözyaşı artık dinsin. Kürt-Türk ayrımı yapılmadan kardeşçe yaşanmasını istiyorum' diyor.

BEBEKKEN YETİM KALDI
Acılı anne sözlerini şöyle sürdürdü: Babası öldüğünde oğlum 6 aylıktı. 2 erkek, 1'i kız üç çocuğuma hem analık hem babalık yaptım. Oğlumu büyütüp askere yolladım. Türk bayrağına sarılı cenazesi geldi. Hayatımız karardı. Bu vatan hepimize yeter. Kürt-Türk ayrımı olmasın. Diyarbakır da bu vatanın toprağı. Oğlum şehit düşerken yanında Kürt arkadaşları vardı. Terör Kürt-Türk ayrımı yapmıyor. Ocakları söndürüyor. Çanakkale Savaşı'nda Türk-Kürt omuz omuza düşmana karşı savaşmışlar. Madem bu ayrım vardı da Kürtler, Türklerle neden Çanakkale Savaşı'nda omuz omuza savaşmışlar.

TÜRK-KÜRT HEPSİ EVLADIM
Oğlum şehit düştü, o günden bugüne kapımı kimse çalmadı. Ama birileri gidip dağdakini kucaklıyor. Benim Diyarbakır'da ne işim olur. Hayatımda hiç gitmeyeceğim yer. Vatan toprağı olduğu için oğlum orada şehit düşüyor. Oğlum ile birlikte şehit düşen 13 askeri Kürt -Türk diye ayırmadım. Oğlumun mezarının etrafına diktirdiğim direklere Türk Bayrağı astım ve orada şehit düşen 13 askerin anısına isimlerini yazdırdım. Onların içinde Kürt de var Türk de. Hepsi benim evladım.

13 şehit için 13 bayrak
AYŞE Aydın, şehit oğlunun anısına köy mezarlığının çevre düzenlemesini yaptırmış. Oğlunun mezarının etrafına 13 bayrak direği diktirmiş. Her bir bayrağın altında o çatışmada şehit düşen askerlerin isimleri yazıyor. Ayşe Aydın, 'Oğlum o çatışmada can verirken yanında Kürt arkadaşları da vardı. Bitlis'lisi de vardı, Urfalısı da, Ağrılısı da, Samsunlusu da... Mardinlisi de... Terör örgütü Kürt-Türk ayarımı yapmıyor' diye konuştu.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39