• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Şehit Uzman Çavuş Arda Şen’in vasiyeti yerine getirildi

Şehit Uzman Çavuş Arda Şen’in vasiyeti yerine getirildi
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Arda Şen’in ‘mehter’ vasiyeti yerine getirildi.

 “Dünya birleşse Türkiye Cumhuriyeti ile baş edemezler”
 

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK’lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Arda Şen’in ‘Eğer şehit olursam, 3 gün evimin önünde mehter çalsın’ vasiyeti, Pınarbaşı Belediyesi tarafından yerine getirildi. 

20160930aw861400_04.jpg
Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK’lı teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Arda Şen’in ‘Eğer şehit olursam, 3 gün evimin önünde mehter çalsın’ diye söylediği vasiyeti ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Pınarbaşı Belediyesi, şehit Jandarma Uzman Çavuş Arda Şen’in Pınarbaşı ilçesine bağlı Malak Mahallesinde bulunan baba evinin önüne mehteran takımı getirdi. Mehteran takımı çeşitli marşları çalarken, duygulu anlar yaşandı. Şehidin annesi Fatma Şen gözyaşlarını tutamadı. Oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşı döken anne Şen, çevredekileri de gözyaşlarına boğdu.


Şehidin nişanlısı Münevver Altınoluk, yakınlarından destek alarak ayakta durabildi. Mehteran takımının marşları söylemeye başlamasıyla gözyaşlarına boğulan Altınoluğu'nu yanındakiler teselli etti. Bu sırada ağabeyinin fotoğrafını alarak mehteran takımının karşısında duran Ömer Şen de, marşa eşlik etti.
Şehidin babası Hayrettin Şen, “Sözün bittiği yer. Vatanımız ve milletimiz sağ olsun. Benim başka diyeceğim bir şey yok. Bizler bu pisliklerin kimler olduğunu biliyoruz. Bir avuç pislik bizim ayağımızın altına pislik dahi süremezler. Onların arkasında olan güçleri de biliyoruz. Dünya birleşse Türkiye Cumhuriyeti ile baş edemezler. Kesinlikle boyun eğmeyiz” dedi.

20160930aw861400_06.jpg
Şehidin annesi Fatma Şen ise vasiyetin yerine geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Hiçbir şey düşünemiyorum. Benim ciğerim yanıyor. Allah kalanlara ömür versin. Allah devletimize de zeval vermesin. Allah verdi, Allah aldı. Bir şey yapamam. Vasiyeti yerine getirsin diye kardeşine vermişti. Allah razı olsun devletimiz yerine getirdi” ifadelerini kullandı.
Şehidin ağabeyi Şamil Şen de, “Vasiyetini halamın oğluna söylemişti. Her zaman İstanbul’a geldiğinde ‘Ağabey ve halaoğlu eğer ben şehit olursam, çatışmada ölürsem benim için 3 gün boyunca mehter marşı çalın’ demişti. Bizde bunu yerine getirmeye çalıştık. Belediye başkanımız Dursun Ataş bey üzerine giderek yerine getirdi. Vatan sağ olsun diyoruz. Benim kardeşim şehit oldu. Söylenecek fazla söz yok. Kardeşim asker doğdu, asker öldü” diye konuştu.
Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ise şehidin vasiyetinin yerine getirilmesinin kendileri için büyük bir onur olduğunu belirtti. Ataş, şunları söyledi:
“Bu vatanı bize bırakmak için canlarını seve seve veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu memlekette bin yıldır yaşıyoruz. Burası da Çerkez köyüdür. Evlatlarını bu vatana şehit verdiler. Arda bundan sonra ne kadar bu ailenin çocuğuysa bu vatanın ve bizimde çocuğumuzdur. Bunun arzusunu yerine getirmek bizim için büyük bir onurdur. Bugün burada onun için toplandık. İnşallah 3 gün burada mehteran takımına çaldıracağız. Onun ruhu şad olsun.”

 

www.kayserinews.com güncel haber sitesi

Reklam verebilirsinizTELEFON 0352 231 31 39

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39