• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 16 °C

ŞEKER ÇİFTÇİLERİ KOTA ARTIRILMASINI BAKAN ELİTAŞ'A İLETTİ

ŞEKER ÇİFTÇİLERİ KOTA ARTIRILMASINI BAKAN ELİTAŞ'A İLETTİ
Kayseri Şeker Çitçtçileri;

www.kayserinews.com  kayserinin en güncel haber sitesi mutlaka tıklayın facebook sayfamız ve twitter sayfamız'dan takip edebilirsiniz.

 

Kayserinews.com

 

@Kayserinewscom twitter sayfamız takip edebilirsiniz

 

 

 Kayseri Şeker’e bağlı olarak sözleşmeli şeker pancarı ekimi yapan çiftçiler, şeker pancarı kotalarının artırılması ve daha çok şeker pancarı ekme taleplerini Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’a ilettiler. 
Kültür Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile birlikte, Erciyes’te yapılacak olan "2016 FIS Snowboard Dünya Kupası" şampiyonasına katılmak üzere Kayseri’ye gelen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ı, havaalanı yolu üzerinde karşılayıp çiçek takdim eden çiftçiler Kayseri Şeker’in şeker pancarı kotasının artırılması taleplerini ilettiler.
Şeker pancarı çiftçilerinin taleplerini dinleyen Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın kota konusundaki değerlendirmeleri alkışlarla karşılandı.
Elitaş; "Şekerde kıtlık ve problem var. Hem Kayseri Şeker’in hem Konya Şeker’in kapasiteleri olmalarına rağmen üretim yapamıyorlar. Ondan dolayı şeker ithal etmek zorunda kalıyoruz. Sıkıntıyı biliyoruz. Gelişmelerin takipçisiyiz. İnşallah halledeceğiz" dedi.
Elitaş ayrıca; "Bundan on yıl önce pancar ekilmez olan bir ülkede bu gün pancar fiyatları gerçekten çok iyi bir noktaya geldi. Kayseri Şeker Pancar fiyatlarını en yüksek veren bir kurum olup başka yerlerde 190 TL iken Kayseri Şeker 200 TL fiyat veriyor. Şu anda pancara talep iyi, biz de bu bölgeyi pancar bölgesi ilan edeceğiz" diye konuştu..
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın açıklamalarını, çiftçilerle birlikte, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyelerinden İlhan Argun, Harun Halıcı,
Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Mehmet Güntay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Vekili Atilla Yalçın, Üyeler Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Niğmetullah Sevim, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli de dinleyip memnuniyetlerini dile getirerek alkışlarla uğurladılar.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39