• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

ŞEKER ÇİFTÇİLERİNE 38 MİLYON ÇAPA AVANSI ÖDEDİ

ŞEKER ÇİFTÇİLERİNE 38 MİLYON ÇAPA AVANSI ÖDEDİ
KAYSERİ ŞEKER’DEN PANCAR ÇİFTÇİLERİNE 38 MİLYON ÇAPA AVANSI ÖDENDİ

 Kayseri Şeker 62’nci kampanya döneminde Sivas, Kayseri, Yozgat ve Nevşehir İllerinde sözleşmeli pancar ekimi yapan çiftçilere 38 Milyon TL çapa avansı ödendi. 
2016-2017 Pancar Kampanya döneminde Kayseri Şeker ile 2 Milyon 260 bin ton pancar ekim sözleşmesi yapan 9.571 çiftçiye, 2Haziran 2016 Perşembe günü ton başına 17 TL olmak üzere toplamda 38.425.000.00 TL avans dağıtımı gerçekleşti.

 

KAYSERİ'DE,YAŞANAN-HABERLER.KAYSERİNEWS.COM-GOOGLE'DAN-TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.FACEBOOK-TWİTTER-SAYFASI-TAKİP-BEĞEN

Kayserinews.com@Kayserinewscomtwittersayfamıztakip edebilirsinizTIKLAYIN,BEĞENİ,YAPIN-FACEBOOK-SAYFASI-HABER-TAKİP-SİSTEMİ .https://www.facebook.com/kayserinewscom-261415263889283/?fref=ts


Çapa avansı dağıtımı esnasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; “2 Haziran itibariyle çapa avansı ödemelerimiz başladı. Çapanın yapıldığı dönemde ödeme yapılmasına önem gösteriyoruz. Çalışan işçilerin alın terinin kurumaması açısından bu uygulamaya özen gösteriyoruz. Bundan 15 gün önce faizden kurtarma avansı ödemesi daha yapılmıştı. Dekarda ton başına 10 TL idi. Bu dönemde yapılan ödemeler çiftçimiz için bir can suyu niteliği taşıyor. Allah bereketli eylesin. İşlerini kolay getirsin. Ağız tadı ile bu paraları harcamayı nasip eylesin. İnşallah bayramdan önce yine bir bayram avansı ödememiz olacak. Ondan sonra temmuzun sonuna doğru sulama avansı uygulaması olacak. Arkasından da kurban bayramı öncesinde yine bir avans uygulamamız olacak. Bu önümüzde ki senelerde daha güçlü bir şekil alacak. Bizim asıl hedefimiz çiftçimizi başkalarına ve bankalara muhtaç etmemektir. Çiftçimizin bir sermayesi yok. çiftçimiz kooperatifin bir üyesi olarak kayseri şeker ile sözleşme yaparak bu üretimi yapmaya çalışıyor. Bu sözleşme çerçevesinde bizde azami olarak bu katkıyı sağlamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
Bu çalışmalarla Türkiye’de şeker çiftçisine katkıda bulunabileceklerini belirten Başkan Akay, “Türkiye’nin bu konuda Avrupa ile rekabet edebilme seviyesine gelmesi lazım. Bizim hedefimiz bu. Bunun olması demek çiftçinin daha fazla para kazanabilmesi demek. Çiftçinin köy şartlarında insanca yaşayabileceği seviyeye gelmesi lazım. Bu da gelirinin artması ile mümkün olabilir. Gelirinin artması da bu usullerle olur. Hep beraber iyi bir model oluşturmaya çalışıyoruz. Türkiye’ye örnek Avrupa ilke rekabet edebilen bir model oluşturmaya çalışıyoruz. Ben buna canı gönülden katkı sağlayan ve alın terini döken tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Allah emeklerini zait etmesin.” dedi.
Avans alan Kalkancıkköyü çiftçilerinden Fazlı Akbudak da, “Pancar çiftçinin sigortasıdır. Avansı da zamanında aldığımız için teşekkür ediyoruz. Başkanın ifade ettiği gibi faizden kurtarma adı altında çiftçiyi başkalarına muhtaç etmeme adına bir başlangıç oldu. İnşallah ilerde temliklerden de kurtuluruz. Emeği geçen başkanıma ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Bize iyi bir can suyu oldu” ifadelerini kullandı.
Kayseri Merkez Bölgede avans dağıtımı esnasında Kayseri Şeker Fabrikası genel Müdürü Levent Benli ve diğer yetkililer de hazır bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39