• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Kayseri 10 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C

ŞEKER FABRİKASI BAŞKANI AKAY’DAN PARALEL AÇIKLAMASI

ŞEKER FABRİKASI BAŞKANI AKAY’DAN PARALEL AÇIKLAMASI
“DÜŞMANLIK BESLEYENLER ELBETTE OLACAK. AMA BUNLAR BİZİ HİÇBİR ŞEKİLDE YILDIRMAZ”

““KİM KENDİNE GÜVENİYORSA BUYURSUN İMZASINI TOPLASIN SEÇİM KARARI VERECEĞİM”

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, hakkında çıkan ‘Paralel Yapı’ iddialarına ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Bizim başarımızdan dolayı kıskananlar, geçmişle ilgili hevesleri kursaklarında kalanlar, hala o hevesi devam ettirmek isteyenler, düşmanlık besleyenler elbette olacak. Ama bunlar bizi hiçbir şekilde yıldırmaz, işimizden alıkoymaz. Biz işimize bakıyoruz, Öyle paralel falan bize bulaşacak şeyler değil. Bize hiç kimse ‘hırsızlık yaptı’ diyemiyor, ‘Ahlaksızlık yapıyor’ diyemiyor, şerefsizlik bize hiçbir şekilde yakışmaz. Ona buna peşkeş çekmiyoruz. Suçlanacak ne kaldı? ‘Acaba paralelden bir şey tutturur muyuz?’ Bunlar boş işler” dedi. 
Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, hakkında çıkan paralel yapı ile ilgili bağlantılı olduğu iddialarına karşılık açıklamalarda bulundu. Kendilerinin vatanını seven, namusuyla, şerefiyle hizmet etme arzusunda olduklarını kaydeden Akay, “Paralel yapılanmanın bizimle bir bağlantısı yok, olması da mümkün değil. Hiç de böyle bir durum olmadı. Biz milliyetçiyiz, devletini seven insanlarız. Biz insanlara namusuyla, şerefiyle hizmet etme arzusu olan insanlarız. Her şeyden önce biz Müslümanız. Bu özelliğimizi de bugüne kadar koruduk, bundan sonra da koruyacağız. Bu manada her türlü devlet düşmanlarına karşıyız. Devlet düşmanlarını hiçbirisini ayırmadan bütün hepsine karşıyız. Bu milletin bütün düşmanlarına biz karşıyız. Bizim anlayışımız, felsefemiz bu. İşimizi de bu anlayış içerisinde yapıyoruz. İşimizi de en başarılı şekilde yapıyoruz. Devletimizin güçlü olması lazım. Türk Devleti’nin güçlü olması lazım, buna ihtiyaç var. Bu yüzden biz de işimizi en iyi şekilde yaparak buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kayseri Şeker’in 5 sene de hangi noktadan hangi noktaya geldiğini biliyorsunuz. Biz buraya geldiğimizde kapısı kapanmak üzereydi. İnsanlar yarın ile ilgili bir ümit beslemiyorlardı. Biz nereden, nasıl iş bulacağız diye düşünüyorlardı. Devlet bize görev verdi, biz de sorumluluğu aldık. Biz de bunu omuzlarımızda taşıya taşıya 5 senede zirveye taşıdık. Onun için bizim başarımızdan dolayı kıskananlar, geçmişle ilgili hevesleri kursaklarında kalanlar, hala o hevesi devam ettirmek isteyenler, düşmanlık besleyenler elbette olacak. Ama bunlar bizi hiçbir şekilde yıldırmaz, işimizden alıkoymaz. Biz işimize bakıyoruz, Öyle paralel falan bize bulaşacak şeyler değil. Bize hiç kimse ‘hırsızlık yaptı’ diyemiyor, ‘Ahlaksızlık yapıyor’ diyemiyor, şerefsizlik bize hiçbir şekilde yakışmaz. Ona buna peşkeş çekmiyoruz. Suçlanacak ne kaldı? ‘Acaba paralelden bir şey tutturur muyuz?’ Bunlar boş işler. Biz onların asıl niyetlerini biliyoruz. Asıl niyetleri, bu fabrikada hevesleri kaldı, o heveslerini tekrardan icra etmek, çalışanların hakkını gasp etmek olsa gerek. Herhalde bunun için belgesiz yayınlar yayınlayarak algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunların hepsi boş uğraştan ibaret. Hiçbir şekilde böyle bir etiket üzerimize yapışmaz” dedi.
“DERNEK BAŞKANI BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPTI DİYE BUNU SORUMLUSU BİZ Mİ OLUYORUZ?”
2009 yılında kurulan İnsani Değerler Derneği’nin kurucu üyesi olduğunu, 2014 yılında bu dernekten istifa ettiğini dile getiren Akay, “İnsani Değerler Derneği 2009 yılında kuruldu. 2009’da ben o derneğin kurucu üyesiyim. O derneğin kurucu üyelerinin her biri siyasette, bilim dünyasında, iş aleminde öne çıkmış insanlar. Hepsi değerli, kıymetli, isim anlamında Türkiye’de öne çıkmış olan insanlar. Adı üstünde insani değerleri yaşatma amacıyla kurulmuş. Biz bu anlayışla oraya üye olduk. Şimdi ben bu dernekten 2014 yılında istifa ettim, ayrıldım. Ayrılma sebebim de, orada siyasi bir tablo görünce derneğin siyasetle uğraşması doğru değil diye istifa ettim. Dernek başkanı açıklama yapmış ‘Cumhurbaşkanı istifa etmeli’ diye. Dernek başkanı böyle bir açıklama yaptı diye bunu sorumlusu biz mi oluyoruz? Nerede görülmüş bu? Bir insan sizden habersiz bir açıklama yapıyorsa bunu sorumlusu olabilir misiniz? Buradan akıllarınca bir şey tutturmaya çalışıyorlar. Boş uğraştan ibaret” şeklinde konuştu.
Kendileri hakkında iddiada bulunanlarla mahkemede hesaplaşacaklarını sözlerine ekleyen Akay, “Tabi ki davaları açıyoruz, avukatımız ilgileniyor. Türkiye’de tabi bu iş çok hızlı bir şekilde yürümüyor. Mahkemede bunlarla her türlü hesaplaşma yapılacak” ifadelerini kullandı.
“KİM KENDİNE GÜVENİYORSA BUYURSUN İMZASINI TOPLASIN SEÇİM KARARI VERECEĞİM”
Her an seçime hazır olduklarını kaydeden Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, “Seçimin gününe çok var ama biz seçimden korkan kaçan insanlar değiliz. En son yaptığımız genel kurulu sadece Kayseri değil Türkiye gördü. Türkiye’de böyle bir örneği varsa onu göstersinler. Yok böyle bir örneği. İlk defa 10 bin tane insan mali genel kurula geldi. Çiftçi bize inanmasa, güvenmese bu kadar desteği mali genel kurulda verir mi? Onun için bir buçuk yıl sonra seçim var diye bakmıyoruz, her zaman seçime de hazırız. Hiç kimseden de korkumuz yok. Her an seçim de yapabiliriz. Hodri meydan, kim kendine güveniyorsa çıksın ortaya. Toplasın imzasını getirsin kendisini desteklediğini zannettiği pancar çiftçisi varsa hemen seçim kararı vereceğim. Söz veriyorum. Kendilerine güveniyorlarsa buyursunlar” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39