• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

ŞEKER FABRİKASI GENEL MÜDÜRÜ BENLİ:ŞARKIŞLA’YA 12,5 MİLYONLUK YATIRIM

ŞEKER FABRİKASI GENEL MÜDÜRÜ BENLİ:ŞARKIŞLA’YA 12,5 MİLYONLUK YATIRIM
KAYSERİ ŞEKER’DEN ŞARKIŞLA’YA 12,5 MİLYONLUK YATIRIM

“GENEL POLİTİKAMIZ HEM HİZMET GÖTÜRECEĞİZ HEM ÇİFTÇİ ÇOCUKLARIMIZA İSTİHDAM SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

 

Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Lisanslı Depoculuk A. Ş’nin (LİDAŞ), 10 bin metrekare alan üzerinde yapılacak 20 bin ton kapasiteli 10 milyon TL’lik lisanslı depolama tesisinin temel atma töreninin gerçekleştirileceğini söyledi. 
Yarın Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yapılacak olan temel atma töreni hakkında bilgi veren Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, çiftçileri açılışa davet ederek coşkuyu beraber yaşamak istediklerini kaydetti. Benli, “Bizim yarın Şarkışla’da lisanslı depoculuk ile ilgili bir temel törenimiz atma törenimiz var. Mayıs’ın 9’unda temelini attığımız Pancar Bölge Müdürlüğü’müzün hizmet binası ‘Tarım Market’ ve 5 bin metrekarelik bir deponun açılış töreni var. 4 aylık bir dönemde orada komplike bir tesislerin açılışı var. Bölge çiftçisine daha iyi hizmet edecek bir tesisin açılışı var. Aynı zamanda da çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek için de 20 bin tonluk lisanslı depocunun temel atma töreni var. Bu vesile ile biz bütün bölgedeki çiftçilerimizi yarın saat 11:00’de oraya davet ediyoruz. Çiftçilerimizle hep birlikte bu coşkuyu beraber yaşamak istiyoruz” dedi. 
Lisanslı depoculuk hakkında bilgi veren Benli yatırım dönemine geçtiklerini söyledi. Benli, “Biz daha önce bir sloganla kamuoyuna bir açıklama yapmıştık. ‘Borç bitti sırada yatırım var’ şeklinde. Artık Kayseri Şeker o karanlık dönemlerini bitirdi şimdi yatırım yapma dönemlerinde. Bunlardan ilk adımı lisanslı depoculuk ile gerçekleştireceğiz. Lisanslı depoculuk çiftçinin buğday, arpa, kiralık olarak biz alıp saklayacağız. Aynı zamanda onların ürünlerini almak gibi, sonra o ürünü pazarlamak gibi etkinliklerle biz çiftçimize hizmet vermeye çalışacağız. Bununla ilgili lisanslı depoculuk devletin bazı vergisel destekleri var. Bunların da çiftçimizi ve şirketimizi yararlandırmak istiyoruz. Hem çiftçimize hem şirketimize artı değer kazandıracağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
4 bölgede 38 milyon 880 bin TL’lik yatırım yaptıklarını sözlerine ekleyen Genel Müdür Levent Benli, “Bünyan’da arazi sorunu çözülemedi. Boğazlıyan’da 40 bin tonluk, Develi’de 20 bin tonluk, Şarkışla’da da 20 bin tonluk olmak üzere toplam 100 bin tonluk bir proje ile çıktık. Şuanda 80 bin tonunun ihalesi gerçekleştirildi. 38 milyon 880 bin liraya hepsini mal etmiş olacağız, yaklaşık 40 milyon liralık bir yatırım olacak. Marketteki yatırımımız içindeki malzemeleri saymıyorum, oradaki bina ve diğer depolara yaklaşık 3 milyonluk bir yatırım yaptık ve 4 aylık bir dönemde de çiftçimizin hizmetine sunduk” şeklinde konuştu.
Genel politikalarının hem hizmet götürmek hem de çiftçi çocuklarına istihdam sağlamaya çalışmak olduğunu dile getiren Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, “İstihdam hakkında bilgiler veren, “her lokasyondaki, özellikle Şarkışla, Boğazlıyan, Develi’de 15 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz. Genel politikamız hem oraya hizmet götüreceğiz hem çiftçi çocuklarımıza istihdam sağlamaya çalışacağız” dedi.
Sivas’ın Şarkışla ilçesinde saat 11:00’de, yatırım bedeli 13 bin 600 metrekare alan üzerinde inşa edilen 1 adet yeni hizmet binası, 6 adet lojman, 3 bin ton kapasiteli depo ve tarım market açılışı ile yatırım bedeli 10 milyon TL olan Kayseri Şeker Lisanslı Depoculuk A. Ş.’nin (LİDAŞ)10 bin metrekare alan üzerinde yapılacak 20 bin ton kapasiteli lisanslı depolama tesisi temel atma töreni yapılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39