• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

ŞEKER YÖNETİCİLERİ;KÖY KÖY, TARLA TARLA GEZİYOR

ŞEKER YÖNETİCİLERİ;KÖY KÖY, TARLA TARLA GEZİYOR
KAYSERİ ŞEKER YÖNETİCİLERİ;KÖY KÖY, TARLA TARLA GEZİP PANCAR ÇİFTÇİLERİNİN YANINDA OLUYOR.

Kayseri Şeker, pancar ekim sezonunun başlaması nedeniyle Yönetim Kurulu üyeleri, Bölge Müdürleri ve Ziraat Mühendisleriyle köy köy, tarla tarla gezerek pancar ekimi yapan çiftçilerin yanında olup, sorunlarını yerinde çözme gayreti içerisinde seferberlik uygulaması başlattı. 

Kayseri Şeker yöneticilerini tarlalarında gören çiftçiler memnuniyetlerini dile getirip, eskiden tarlaları gezme  bilinci yoktu tarlaya ne bir memur ne de mühendis gelirdi.

Şimdi pancar ekiminden sökümüne kadar her aşamada Kayseri Şeker yöneticileri ve mühendisleri tarlamızı adeta yol ediyor bir isteğiniz, bir ihtiyacınız var mı diye soruluyor diyerek ilgiden duyulan memnuniyeti dile getirdiler.

Belviran Köyü Pancar çiftçisi Veli Şahin: Yönetim ve Başkanla çiftçinin bir araya gelmesi, dertlerini anlatması güzel şeyler. Ziyaretlerin  üretime katkısı da oluyor Başkan geldiğinden beri vatandaş  pancar ekmeye heveslendi. Çiftçiler istediği zaman avansını alıyor. İstediği zaman mazot alıyorlar. Sağ olsunlar tankerlerle mazot geliyor bu da insanları üretmeye teşvik Belviran Köyü Muhtarı Fikret Şanlı; Köylüm ve kendi adıma çok teşekkür ederim. Sayın Başkanım bizi onore ettiler. 

Önceden böyle kaynaşma ortamı yoktu. Çok teşekkür ediyoruz bize bu ortamı sağladığı için.Çiftçi Nurdoğan Şahin; Kayseri Şeker yöneticileri bizi faize boğdurmuyor. Biz onlardan çok faydalanıyoruz. Traktör aldık. Bize iki yıldır parayı önce veriyor.

Bizi 6 milyar faizden sıkıntıdan kurtardı. Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay Belviran Köyü ziyareti esnasında  yapmış olduğu konuşmada;Sağ olsun burada muhtarımız ve çiftçilerimiz toplanmışlar güzel bir sohbet gerçekleştiriyoruz.

Biz onlardan faydalanıyoruz, belki bizim için bir eğitim oluyor. Hepsi aklı selim ve güngörmüş insanlar. Bu ziyaretler karşılıklı değerlendirme imkanları da sağlıyor. Köyde yaşayan çiftçilerimizin varsa sıkıntısını, dertlerini dinleme imkanı buluyoruz. Elimizden geldiği kadar bu insanlara katkı sağlamak ve çözüm bulmak istiyoruz. Biz sonuçta büyük şeker ailesiyiz. Olaya bu çerçevede bakıyoruz. 

Bu ziyaretlerin de muhabbete imkan sağladığını görüyor ve birbirimize daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Şeker fabrikası ve Pancar Kooperatifi çiftçinin malıdır. Çiftçi bu işe sahip çıkması lazım. Bu diyaloglar onların fabrikayı tanımasına bizim de onları daha da fazla tanımamıza fırsat veriyor. Aile ortamı sağlanmış oluyor. Böylece daha büyük bir başarı elde etme imkanı ortaya çıkıyor. Sonuçta Kayseri Şeker’in diğer şirketlerle kıyaslandığında gelmiş olduğu nokta ortada. Bu kıvanç verici bir olaydır.

Bunu biz daha fazla geliştirmek istiyoruz. Bu toplantıların da buna katkı sağladığına inandığımız için samimiyetle bu ziyaretlerimizi devam ettireceğiz. İnsanlarımız bize gönlünü açıyorlar. Allah razı olsun. Onların yüz ifadelerinden ve konuşmalarından çok memnun oluyoruz. Allah ürünlerini bereketli ve bol kazançlı eylesin.Bu köylerde yaşamak bugünün şartlarında çok kolay değil. Bu insanlar fedakârlık yapıyorlar.

Devletin hizmet getirmesinin yanında bizim gibi kurumların da buralara en üst seviyede hizmet verebilme zorunluluğu var. Bu bir görevdir. Biz de bunları daha fazla geliştirebilmek için buralara gelip gözümüzle görüyoruz dedi. 

Belviran   pancar ekim gününe Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim kurulu üyelerinden Harun Halıcı, Denetim Kurulu Üyelerinden, Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü  Levent Benli, Genel Müdür Yardımcıları Osman Canıtez, Bilal Karaköse, Ziraat Mühendisleri,  çiftçiler  ve diğer yetkililer katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39