• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Sektörü Desteklenirse, İstihdam Artar''

Sektörü Desteklenirse,  İstihdam  Artar&#39&#39
Kayseri Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Bilal Atabey, 2. el otomobil sektörünün desteklenmesi halinde istihdamın artacağını söyledi
Kayseri Anadolu Oto Galericiler Sitesi Başkanı Bilal Atabey, yaptığı açıklamada, 2. el otomobil sektörünün, istihdam konusundaki en önemli sektörlerin başında geldiğini bildirdi.

Atabey, ''Türkiye otomobile doyuş görünse de rakamlar bunu göstermiyor. Amerika'da bin kişiden 600'ünün otomobili varken, ülkemizde ise bin kişiden 150'sinin otomobili bulunuyor. Bu sebeple Türkiye'de otomobil sayısı istenilen düzeyde değil. Otomobil satışlarının artması için sıfır otomobil satıcıları, araç fiyatlarında ya indirime gitmeli ya da kampanyalar düzenlemeli'' dedi.

Sektörün oldukça iyi günler geçirdiğinin altını çizen Başkan Atabey, ''Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2. el otomobil sektörüne sağladığı faydalar ortada, bu katkıların bir süre daha devam etmesi, sektördeki istihdamın artışını da sağlayacaktır'' diye konuştu.

Atabey, Kayseri'deki üniversitelerin birinde, otomotiv sektörüyle ilgili bölümlerin açılması gerektiğini de ifade ederek, ''Kayseri, Türkiye otomobil sektörünün lokomotif şehri konumunda. Bizler otomobil sektöründe verimin ve istihdamın artırılması için taşın altına elimizi koyduk. Üniversiteler, sanayi ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşları da yapılan çalışmalara destek vermeliler'' dedi.

Kayseri Anadolu Oto Galericiler Sitesi'nin yatırımları kapsamında yapılması düşünülen Ekspertiz İstasyonu ile ilgili proje dosyasının, Orta Anadolu ve Kalkınma Ajansı'na teslim edildiğini belirterek, projenin olumlu yönde onaylanacağına inandıklarını söyledi.

Site önüne yaptırılan 24 metre uzunluğunda direğe sahip olan ve 360 derece dönebilen, 6x4 metre genişliğindeki bayrağın montajının tamamlandığını da söyleyen Başkan Atabey, bir çok semtten görülebilen sitenin bayrağının site esnafına ve Kayseri'ye hayırlı olmasını diledi.



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39