• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

'SEN BU ÜLKENİN KAMBURUSUN VE YOLCUSUN'

'SEN BU ÜLKENİN KAMBURUSUN VE YOLCUSUN'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günleri yapılan olağan grup toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi. İmam Gazali'nin sözlerine de yer veren Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi.
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "ilk kez bir Başbakan toplumu ayrıştırıyor. Bugün bile uslanmamış, Alevicilik, Sünnicilik yapıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:


Türkiye'de demokrasinin olduğu bize söyleniyor. Özgürlüğün olduğu söyleniyor. Ama bir şey var. Eğer bir ülkede medya özgür değilse orada demokrasi yoktur. Hayatın gerçeği budur. TMSF, bir medya kuruluşuna el koydu, istediğini atıyor. Gazetenin başına eski bir AKP milletvekilini getirdiler. Bu bile medya üzerindeki baskıyı gösteriyor.

Eski Genel Yayın yönetmeni de objektif bakıyordu olaylara. Onu da görevden aldılar. Hangi baskıyı uygularsanız uygulayın bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz.

Özgür medya olacak ki, halkın talepleri geniş kitlelere yansısın. Korkaklar medya özgürlüğünü istemezler. O nedenle Türkiye hapisteki gazeteci sayısıyla bir numaradır. Artık bu gerçeği sadece biz değil, tüm dünya biliyor.

Onun için diktatör medyadan korkuyor. İstediğin kadar baskı uygula korkmana devam edeceksin sen. İçeridekini halletti, şimdi dışarıdaki medyayla uğraşıyor. Bilmiyor ki o ülkelerde demokrasi var. Sen kaç paralık adamsın onların gözünde.


'SEN BU ÜLKENİN KAMBURUSUN VE YOLCUSUN'

İçeride efelenmek kolay ama dışarıdan kolay değil. Senin yaldızların düştü. Artık sen bu ülkenin kamburusun ve yolcusun. Buradan saygıdeğer işadamlarına da bir çağrıda bulunmak istiyorum. Endişelerinizi biliyoruz, ama bir şeyi unutmamak gerekiyor, eğer bir ülkede demokrasi yoksa kazandığınız paraların hiç bir önemi yoktur. Baskının olduğu yerde mal varlığınızın güvencesi yoktur. Bir gece diktatör bir karar alır TMSF gelir ve tüm mal varlığınıza el koyar. Bunu sakın unutmayın.

Dünyada 7 milyon insan var. 7 milyar insan var. Hata yaparız, eksikliklerimiz olur. Hata insan içindir. Hatadan arınmak çok zordur. Ama insanoğlu yeri gelir hatasından döner. Bu da insanoğluna verilen bir erdemdir. Eğer bir insan ben hayatımda hiç hata yapmıyorum derse, Allah'a şirk koşmaktır bu.

28 Mayıs 2013 milyonların sokağa çıktığı tarihtir bu. Türkiye'nin demokrasi tarihinde önemli bir tarihtir. 5 yurttaşımız hayatını kaybetti. Yaralılar ve gözünü kaybedenler var. Bedel ödediler. Bunlar kışkırtılmak istendi. Bir grup insan bunların üzerine baskı uygular mı diye kışkırtıldı. En büyük kışkırtmayı yapan da bu diktatördür. Ama bu ülkenin sağduyusu var.

'İLK KEZ BİR BAŞBAKAN TOPLUMU AYRIŞTIRIYOR'

Yalanların arkasından gitmedi. O nedenle bizim insanımıza, yüzde 50'ye değil, yüzde 100'üne şükranlarımı sunuyorum. Siyasetçilerin bir görevi vardır. Ülkeyi yönetmeye talip olurlar. Halka giderler, planlarını, ilkelerini, hedeflerini anlatır ve oy ister. Halk da bunlara yetki verir. Ama politikacıların temel bir görevi vardır, bölücülük yapmaz, halkın kaynaşmasını savunurlar. inanç açısından bölmezler, herkesi kucaklarlar, çünkü onlar toplumun her kesimine hizmet etmek isterler. İlk kez bir Başbakan toplumu ayrıştırıyor. Bugün bile uslanmamış, Alevicilik, Sünnicilik yapıyor. Hatay'a gittiğimde bir toplantı yaptım. Hataylılara şunu söyledim, sizi bölmek istiyorlar sakın bu oyunlara gelmeyin. İnancımız, kitabımız, peygamberimiz, ehl-i beytimiz bir.

'ALLAH'TAN KORKTUN MU EY DİKTATÖR?'

Hiç bir zaman toplumu bölmeyeceğiz, inancı ne olursa olsun Allah'la kulun arasına girme hakkımız da yok yetkimiz de. İnsanın inancına saygı göstermek zorundadır. O kadar ileri gitti ki 52 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. 52 sunni vatandaşımız hayatını kaybetmiştir dedi. Ölülerde bile ayrım yapmıştır. Bu lafı kullanırken utandın mı, Allah'tan korktun mu ey diktatör? Ne derse desin, ayrıma izin vermeyeceğiz. 76 milyon yurttaşı kardeş olarak göreceğiz. Başımızın üstünde yerimiz vardır diyeceğiz. Çünkü biz halka saygı duyan bir partiyiz. Bölücülük bizim kitabımızda yoktur. Çünkü biz diktatör değiliz, yüreğinde insan sevgisi taşıyan kişiyiz.

'ERDOĞAN DEYİNCE AKLA BİR SÖZCÜK GELİYOR; YALANCI'

Şimdi bu zavallılar, gençler medyana çıktılar, tüm dünyanın önünde bir diktatöre diz çöktürdüler. Panik içinde geldi Türkiye'ye mitingler düzenliyor. Sadece bağırıyor. Bir şey var, bağırıyor ama sadece kendisi dinliyor. Emin olun kendisinin dışında kimse dinlemiyor onu artık. Ne demiştik; itibarı yerlerde sürünüyor. Tüm dünyada öyle. Erdoğan deyince akla bir sözcük geliyor; Yalancı. Geçen bir yabancı da bana söylüyor, "Kemal Bey yalancıdan Başbakan olmaz" diyor. Evet hepimiz çok iyi biliyoruz, bir siyasetçinin temel görevi halkına doğruları söylemektir. Yalan söyleyenden adam bile olmaz. Gençler meydanlara çıktı, özgürlük ve demokrasi istiyorlar. Anneler çocuklarına sahip çıktılar. Buradan annelere sesleniyorum, o çocukları Türkiye'ye armağan ettiğiniz için size şükranlarımı sunuyorum.

Bir politikacı gençleriyle gurur duyar, kimler korkar? Diktatörler korkar. Artık senin itibarın sıfırdır sıfır. Bir siyasetçi sadece gençlerin değil, toplumun herkesiminin söylediklerine kulak kabartmalıdır. Efendim olayları kim çıkardı? Faiz lobisi çıkardı diyor. Dünyanın faizini sen veriyorsun. Kim çıkardı uluslasarası medya çıkardı. Kim çıkardı 30 yaşında bir sanatçı çıkardı. Akıl var mantık var.


'GEZİ PARKI OLAYI BİZİM DEMOKRASİMİZİN YENİ SÖZCÜĞÜ'

Ama bu 90'lı kuşak var ya, o kadar büyük bir yaramazlık yaptı ki, kullandığı mizahla o diktatöre diz çöktürdü. Gezi Parkı olayı bizim demokrasimizin yeni sözcüğü. Bir diktatörün kimliğini dünyaya gösterdi. Apolatik dediğimiz gençlerin ülkenin sorunlarına sahip çıktığını gösterdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39