• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Şenes Erzik 1 yıl TFF başkanı olacak!

Şenes Erzik 1 yıl TFF başkanı olacak!
Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasından sonra yeni başkanını arayan Türk futbolu, Şenes Erzik ismi üzerinde ittifak sağladı. Şenez Erzik 1 yıl TFF başkanı olup, bırakacak...
Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasından sonra yeni başkanını arayan Türk futbolu, Şenes Erzik ismi üzerinde ittifak sağladı. UEFA ile ilişkileri normalleştirecek isim olarak görülen ve spor hukukunu bilen Şenes Erzik'in bir yıl Futbol Federasyonu başkanlığı yapacağı belirtildi. Bu uzlaşma ortamının oluşmasında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın önemli rol oynadığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde futbol ailesini, "Kaos devam ederse bu gemide hep beraber batarız." diye uyaran Bakan Kılıç, önceki gün de yeni başkanla ilgili kriterleri açıklamıştı. Kılıç'ın uzlaştırıcı formülüne kulüpler de kayıtsız kalmadı. Ankara'ya çıkarma yapan dört büyük kulübün başkanları, Şenes Erzik ismi üzerinde mutabakat sağladı.

Mehmet Ali Aydınlar'ın istifasından sonra yeni başkanını arayan Türk futbolu Şenes Erzik ismi üzerinde ittifak sağladı. Yaşanan kaos ortamından kurtulmak için değişik formüller üreten futbol dünyası, UEFA ile ilişkileri normalleştirecek, tek işi futbol olan, spor hukukunu bilen bir isim ararken, camiaya ağabeylik yapacak Şenes Erzik üzerinde uzlaştı. Bu uzlaşma ortamının oluşmasında en önemli paylardan biri Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a ait. Geçtiğimiz günlerde futbol ailesini, "Kaos devam ederse bu gemide hep beraber batarız." diye uyaran Bakan Kılıç, önceki gün de yeni başkanla ilgili kriterleri açıklamıştı. Kılıç'ın uzlaştırıcı formülüne kulüpler de kayıtsız kalmadı. Ankara'ya çıkarma yapan dört büyük kulübün başkanları, Şenes Erzik ismi üzerinde mutabakat sağladı. Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, salı günü Ankara'da bakan ile görüştükten sonra dün de Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, G.Saray Başkanı Ünal Aysal ve Fenerbahçe 2. Başkanı Nihat Özdemir kapalı kapılar ardında Kılıç'la 'Şenes abi formülünü' masaya yatırdı.

Futbolun özerk yapısına zarar vermemek için görüşmeleri sessiz sedasız yapan Suat Kılıç, kulüp başkanları ile ayrı ayrı görüştü. Suat Kılıç'ın kriterlerini aynen benimsediklerini ifade eden tüm başkanların ortak isteği ise, "Yeni başkan UEFA'da bizi sıkıntıya sokmasın, ilişkileri düzeltsin. Şike konusundan adalet duygusunu zedelemeyecek bir karar alsın. Futbol dünyasına ağabeylik yapsın." oldu.

Erzik konusunda tavrı en çok merak edilen ve adı başkanlık için geçen Beşiktaş Başkanı Demirören'in görüşmeden sonra en mutlu sima olması dikkatlerden kaçmadı.

Dünkü toplantılar neticesinde dört büyük kulüp de Şenes Erzik ismi üzerinde anlaştı.

Futbol dünyasının ismi üzerinde ittifak etmesi, daha önceden görevi kabul etmeyen Şenes Erzik'i de yumuşattı. Türk futbolunun içinde bulunduğu duruma çok üzüldüğünü belirten Erzik, 27 Şubat'ta başkan olmaya evet dedi. Dün akşam saatlerinde de Şenes Erzik ile Bakan Suat Kılıç, TBMM'deki çalışma ofisinde biraraya geldi. Erzik bu görüşmeden sonra ikna olarak başkanlığa aday olmayı kabul etti.

Peki yeni formül nasıl hayata geçecek?

Şenes Erzik, UEFA 1. Asbaşkanlığı görevini bırakmayacak, FIFA İcra Kurulu üyeliğine de devam edecek. Çünkü Erzik, dünya futbol arenasındaki bu koltukları kaybetmenin Türk futboluna da çok şey kaybettireceği düşüncesinde. Şenes Bey'in en başından beri isteği, kulüplerin kendi ismi üzerinde mutabakat sağlamasıydı. Artık 70 yaşında olduğunu her fırsatta dile getiren Erzik, TFF başkanlığı koltuğunda kalıcı olarak oturmayacak. Erzik'in niyeti, bir yıl içerisinde Türk futbolunu kaostan çıkarmak ve sonra görevi yeni bir isme devretmek. Yani özetle 'geçici Şenes abi formülü'nü uygulamak.

Şimdi gözler, 'sıfır tolerans' isteyen 58. maddeye çevrildi. M.Ali Aydınlar, 'Şenes Bey ne dediyse onu yaptık.' diyerek aslında küme düşme yerine puan silme cezasını öngören değişikliğin Erzik'in projesi olduğunu ifade etti. 27 Şubat'taki seçimli genel kurulda, 58. maddenin oylanarak küme düşme yerine puan silme cezasının getirilmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta 'eski başkan istemiyoruz' diyerek Şenes Erzik'e kırmızı kart gösteren Kulüpler Birliği bugün saat 15.00'te toplanarak Erzik'e tam destek açıklayacak. Kulüp başkanları toplantının ardından Bakan Kılıç'la görüşecek.

Federasyonun yönetim kurulu belli gibi

27 Şubat'ta yapılacak seçim konusunda kaygıları bulunan futbol camiası UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'in ikna edilmesiyle birlikte liste çalışmaları da başladı. Erzik'in M. Ali Aydınlar ile birlikte istifa eden Lutfi Arıboğan'la çalışmaya devam edeceği netlik kazandı. Erzik'in yönetiminde uzun bir dönem TFF'de görev alan deneyimli yöneticilerden Ufuk Özerten'in de görev alması bekleniyor. Ayrıca Erzik'in önceki yönetimden yaklaşık 10 isimle yoluna devam edeceği öğrenildi.

Malatya'yı düşürmesi çok tartışılmıştı

Türk futbolunu ikinci kez yönetmeye hazırlanan Şenes Erzik, 1989-90 sezonunda da şike ile yüzleşmişti. Hatırlanacağı gibi o sezon Adana Demirspor-Boluspor karşılaşmasında şike yapıldığı dönemin Tahkim Kurulu tarafından tespit edilmesine rağmen bu maçta yapılan şike nedeni ile Malatyaspor küme düşmüştü. Ancak dönemin TFF Başkanı Erzik, Tahkim Kurulu'nun "Malatyaspor şike ile küme düşürülmüştür." şeklinde verdiği kararı geri aldırarak Malatyaspor'un 2. Lig'e düştüğünü tescil ettirmişti.

'Şikeyi ispat ettik ama Erzik yok saydı'

1989-1990 sezonunda şike nedeniyle küme düşürülen Malatya-spor'un o dönemde başkanlığını yapan Metin Kaya Çağlayan, dün akşam TRT Spor'daki 'Basın Tribünü'ne telefonla bağlanarak önemli açıklamalar yaptı. Çağlayan, Erzik'e şikeyi ispat ettiklerini belirtti. Malatya'nın eski başkanı, "A.Demirspor ve Boluspor'lu yöneticilerin ses kayıtlarıyla şike yaptıkları tespit edildi. Hatta yöneticiler şikeyi itiraf etti. Kasetlerde parayı nasıl ödedikleri, nasıl aldıkları, o maçı idare eden hakemin nasıl penaltıyı vereceğini ve golü vereceğini anlatmışlardı. Erzik, hukuku yok saydı. Türk futbolunu şike illetinden kurtaracağına yeni bir Tahkim Kurulu kurdu ve 'Şike yoktur' kararı aldı." dedi. Erzik'in şikeyi yok sayınca yapılacak hiçbir şeyin kalmadığını belirten Çağlayan, istifa ettiklerini söyledi. O dönem şike yapan takımları düşüremeyen Erzik'in şimdiki süreçte de şike soruşturmasında sağlıklı karar alamayacağını ifade etti.



(haber7-zaman)
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39