• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C

Serdar Arseven 'Edep ve omurga'

Serdar Arseven 'Edep ve omurga'
Yeni Akit Gazetesi yazarı Serdar Arseven bugün kaleme aldığı 'Edep ve omurga' başlıklı köşe yazısında dün Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümünde Başbakan'ın tepki gösterdiği Metin Feyzioğlu'nun konuşmasını gündemine aldı.

Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü nedeni ile konuşma yapan ve konuşması çok uzayınca Başbakan Erdoğan'ın tepki gösterdiği Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun dünkü tutumunu Yeni Akit Gazetesi yazarı Serdar Arseven doğru tespitler ile değerlendirdi. Metin Feyzioğlu'nun dün yaptığı konuşmayı köşesine taşıyan Serdar Arseven, Başbakan Erdoğan'ın dün Afyon kampından verdiği mesajları bizler ile paylaştı. 

Serdar Arseven'in 'Edep ve omurga' başlıklı köşe yazısı

Ak Parti’nin Afyon’daki istişare toplantısını izlemek üzere yola çıkmıştık ki, Danıştay’dan haber geldi.

Barolar Birliği Başkanı ve Garipoğlu’nun avukatı Metin Feyzioğlu’nun haşin bir politikacı edasıyla yaptığı uzun, upuzun, bütün teamülleri zorlayan, ayrımcı ve biraz da “Aha, Tayyip Erdoğan düşmanlarını bir araya getirecek çatı aday benim!” mesajlı konuşmasına Başbakan’ın tepkisi gündeme bomba gibi düştü.

Barolar Birliği Başkanı’nın konuşma metnine baktım; büyük bir bölümünün gazetecilik faaliyetle uzaktan yakından alakalı olmadığını ortaya koyduğumuz, derin sol terör örgütlerinin uzantısı olarak çalışan “sözde” basın mensuplarının yaygaraları üzerinden medyanın Recep Tayyip Erdoğan düşmanı kesimine mesaj özellikle ön tarafa çıkartılmış.



Metnin başka taraftarındaki “Cumhurbaşkanlığına” ilişkin mesajlarla birleştirildiğinde “Haşim Kılıçdaroğlu gibi yanımıza sonradan gelme bir ismin peşinden koşacağınıza, kapı gibi Metin yoldaşınız var” mesajı göze batıyor.

Haşim Kılıçdaroğlu’na gösterilen “derin ilgiyi” kıskanmış olmalı Sayın Başkan!..



Metin Feyzioğlu’nun tam da “çatı aday” arayışlarının ortasında bir “şov” çekmesi gerekiyordu. Bu şov’un parçalarından biri de Berkin Elvan’a yer verdiği metinde, “Burak Can”ı es geçmesiydi.

Mesajın anlamı:

-Ben ölenleri bile ayrıma tabi tutacak kadar sağlam bir çatı adayıyım!.



Başbakan Erdoğan, Barolar Birliği Başkanı’nın “Çatı adayı” kıvamındaki konuşmasına verdiği tepki, bu tür ortamların her seferinde amacından saptırılmasından kaynaklanan “birikimi” yansıtıyor. Erdoğan’ın tavrını “tahammülsüzlük” olarak nitelendirenler, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün konuşmasını beğenmesine ne diyecekler?

Sayın Zerrin Güngör, hem yürütmenin hem de yargının hisse kapması gereken çok güzel mesajlar verdi. Mesajların önemli bir bölümü hükümete uyarı niteliğindeydi.

Ancak, bunu hukukçuya yakışır bir çerçeve içinde yaptı. Suçlayıcı, ayrımcı, kamplaştırıcı olmayan bir dil kullanan Sayın Güngör’ün konuşmasındaki bazı ifadelere katılmasanız da, üslubuna duyduğunuz saygıdan dolayı alkışlıyorsunuz.

Sayın Güngör’ün ideolojik niteliği düşük, hukukçu niteliği yoğun konuşmasının yargının saygınlığına katkı sağlayacağı açık.



Metin Feyzioğlu’na gelince…

Söylediklerinin kahir ekseriyetine katılmıyorum. Kendisini tabii çevresinde öne çıkartma gayretlerinin bir ürünü olarak görüyorum.

Bu zihniyetin iktidara gelmesi halinde aziz milletin başına neler geleceğini hesap edip, sandıkta gerekli mesajı veren kardeşlerime şükranlarımı sunmadan edemiyorum.

Bununla birlikte Metin Feyzioğlu’nun bana göre yanlışlarla dolu olan davasına ne denli sarıldığını görünce, hayıflanmadan da edemiyorum. Sanırsınız ki, milletin hakkını hukukunu savunmak bir Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bir de ona destek veren az sayıdaki çalışma arkadaşının işi.

Türkiye, resmen bir “darbe girişimini” atlattı, Sayın Başbakan bu süreçte sürekli olarak “Milli Mücadele” vurgusu yaptı, tehlikeye bütün gücüyle dikkat çekti ama…

Birilerinin kafasındaki “muhafazakâr hesaplar” bitmek bilmedi. Bugün, milletinin hakkını hukukunu savunmak için elini ayağını değil, başını taşın altına koyan bir Başbakanımız var.

Sokaktaki vatandaş, Başbakanına sonuna kadar sahip çıktı, çıkıyor.

Kendi hukukuna sonuna kadar sahip çıktı, çıkıyor. Amma velâkin, Sayın Erdoğan’ın kolundan tutarak bir yerlere taşıdığı –hatta zirveye taşıdığı- zatlardan büyük bir bölümünün gayet çekingen, ürkek, hesaplı hareket ettiklerini görüyoruz. Bu durumda bir “yenilenme” ihtiyacını gözler önüne seriyor.

“Omurgasız adamdan” iş çıkmaz!

BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN AFYON MESAJI

Afyon’dayız.

Sayın Başbakan’ın konuşmasını haber sayfalarımızda bulacaksınız.

Özetin özeti:

Sayın Başbakan, “Allah’tan başka zafer sahibi yoktur. Filanca olmazsa ne olur demek yanlıştır” sözleriyle Cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde kuvvetli bir mesaj verdi.

“Görelim Mevlam neyler neylerse güzel eyler.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39