• BIST 9092.76
  • Altın 2324.854
  • Dolar 32.3718
  • Euro 34.9834
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C

Serdar Arseven: Gülen'in yalan gözyaşları!..

Serdar Arseven: Gülen'in yalan gözyaşları!..
TRT Türk ekranlarında Manşetten isimli programa konuk olan Yeni Akit gazetesi Yazarı ve köşe yazarı Serdar Arseven dikkat çeken açıklamalar yaptı. Fethullah Gülen'in Zaman gazetesine verdiği röportajda söyledikleri ve yaşananların çeliştiğine dikkat çeken
17 Aralık operasyonunun siyasi ve stratejik bir operasyon olduğunu söyleyen Serdar Arseven Betül Bozdoğan Sosyal'ın sorularını yanıtladı...

 

YALAN GÖZYAŞLARI

Son günlerde Fethullah Gülen'in  Zaman gazetesinde yayınlanan röportajlarından bahseden Serdar Arseven bir çelişkiyi aktararak "Sayın Fethullah Gülen, verdiği röportajda Ergenekoncular hapse atıldığında “ağladım, ah, vah diyor.” Ama 1-2 hafta önce AK Partilileri, Ergenekon sanıklarını serbest bırakmakla suçladılar. Bunun üzerinden algı oluşturmaya çalıştılar. Madem içeri girdiklerinde üzüldün çıktıklarında da sevinmen lazım. Ama öyle olmadı. Demek ki bahsedilen o gözyaşları da yalanmış." dedi.
 

YARGIYA GÜVEN KIRILDI
Dört bakan çok enteresan bir şekilde takibata uğradı. Operasyonun odağında Halk Bankası vardı ama bu 4 bakan da Halkbank’tan sorumlu değil." diyen Yeni Akit gazetesi yazarı Serdar Arseven "Çok farklı dosyalar bir araya getirilmiş ve operasyon yürütülmüştü. Ben bu konuyu bakanlara da sordum. Neden hemen yargılanmak istemekdikleri konusunu görüştüm. Öyle bir yargı sistemi var ki emirlerini hukuktan değil Pensilvanya’dan alıyorlar. Bu algı oluştuktan sonra bir çok kişinin yargıya güveni sarsıldı. Bugün Fethullah Gülen ve arkadaşları ile mahkemelik olduğunuzda herkes “adil yargılanır mıyım acaba?” diye düşünüyor. Bunu çoğu kişi dile getiriyor. Bu yönde kamuoyunda çok büyük bir algı var.” diyerek paralel yapının hukuk mekanizmasına dikkat çekti.

 
 
 
MUHALEFET OY KAPMA PEŞİNDE
17 Aralık'tan önce paralel yapıyı sert şekilde eleştiren muhalefet partilerinin şimdi aynı yapı ile kol kola olduğunu belirten Serdar Arseven: "Muhalefet partileri seçimlerden 10 gün önce bu fezlekeleri gündeme getirerek halkın algısı işle oynamaya çalışıyorlar. Mesela muhalefet mensubu bir vekil fezlekeleri meclise getirdi, bunu bir yerden buldum diyor. CHP daha önce Pensilvanya’yı eleştiriyordu. Bir çok kişiyi ın içeri attığını, orduyu yıpratmakla suçladığı ve bunun üzerinden Sayın Tayyip Erdoğan’a yüklendiği Pensilvanya’dan oy bekliyor.  Bunların tarafının neresi olduğu belli değil." dedi.
 
 
ASIL MESELA RANT
Türkiye'nin son 11 yılda demokrasi anlamında çok yol katettiğinin altını çizen Serdar Arseven sözlerini şöyle sürdürdü: "Nelerden memnun değiller anlamıyorum somut bir örnek versinler. Demokratikleşme anlamında neyden şikayet ediyorlar. Burada da Sayın Erdoğan’ın açıklamaları dikkat çekiyor. “Mamaları kesildi bunların” diyor Dershane meselesinde asıl konunun rant konusu olduğunu belirtiyor."
 
 

 

Paralel yapının nasıl kanıtlanıp yargılanacağı hakkında da açıklamalar yapan Serdar Arseven “Dinlemeler bunun en büyük kanıtıdır. Gülen de röportajında “Dinlemeleri yapanlar yargılanmalıdır” diyor. Ama geriye dönüp bakıyoruz ki kendi gazete ve TV’lerde defalarca ses kayıtları yayınlamışlar. Madem dinlemelere karşısınız neden dinlemeleri yanıtlıyorsunuz. Ayrıca “Ben bunlara göz yumamam aksi halde ahiretimi yakarım diyor. İddialar doğruysa, eğer öyleyse 11 yıldır neredeydin!” diye konuştu.

 

 
 
 
YAHUDİ VAKIFLARDAN PARA YARDIMI
 
Betül Soysal Bozdoğan'ın, Ahmet Keleş'in "Toplnan himmetler ABD seçimleri için harcandı" sözünü hatırlarması üzerine bir örnek veren Serdar Arseven: "Toplanan paraların nerelerden gelip nereye gittiği konusunda aydınlatılması gereken noktalar var. Akit gazetesi manşetinden “Gülen’in finansörü Yahudi vakıfları” dedi ve kanıtlarını koydu. Zaman gazetesi de bu haberi şu şekilde yayınladı: “O kadar para alınmamıştır, o vakıflar da Yahudi vakıfları değildir.” Ama bu vakıfların ne zaman kimler tarafından kurulduğu ve nasıl faaliyetler yaptığı belli." dedi.
 
Programın sonunda geçtiğimiz aylarda yayımlanan Dostmodern Darbe kitabına değinen Serdar Arseven "Bu kitapta olan biteni ve 17 Aralık sürecini arkaplanı ve örnekleri ile anlatmaya çalıştık. İlgi gösteren kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum ilk baskısı kısa sürede tükendi." dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39