• BIST 8995.6
  • Altın 2279.308
  • Dolar 32.327
  • Euro 35.02
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Serdar Arseven Yazdı

Serdar Arseven Yazdı
Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Danışmanı ve Köşe Yazarı Serdar Arseven, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin günümüzdeki durumunu kaleme aldı. Arseven Güneydoğu'da komutanlık yapan bir dostunun aktardıklarını köşesine taşıdı.
İşte Serdar Arseven'in son yazısı:


Türk Silahlı Kuvvetleri Şimdi Güçlü!

Terörle Mücadele ne durumda?..
Asker “Çözüm Süreci”ne nasıl bakıyor?..
Bunları merak ediyorduk ki, Güneydoğu’daki önemli operasyonları yönetmekte olan bir “Komutan”la sohbet imkanı bulduk.
Dedikleri ilginç:
“Yeni Akit gazetesi olarak kanın durması için sürece ‘koşullu’ destek verdiğinizi biliyoruz… Emin olun ki Yeni Akit’in yayınları bizim hissiyatımızı yansıtıyor.”

Sözlerini biraz açmasını istirham ettik.

Şunları söyledi:
“Bizim çok büyük bir rahatsızlığımız vardı. Bir takım siyasiler, ortaya hiçbir çözüm teklifi, projesi koymadan asker üzerinden sonuç almaya çalışıyorlardı. Asker sürekli olarak siyasi tartışmalar içine çekiliyordu. Ordu’da birileri; bu işlere teşne bazı zatlar da gerek şahsi ihtiraslarından gerekse katı ideolojik saplantılarından dolayı onların ekmeğine yağ sürüyordu. Asker’in vatandaştan yoğun oy desteği alan siyasi oluşumlara muhalefet edermiş gibi bir görüntü sergilemesi de başta terörle mücadele olmak üzere pekçok alanda zafiyet meydana getiriyordu. Siz, yıllar boyunca bunun yanlışlığına dikkat çektiniz. Şimdi yapı, genel düşüncesi itibarı ile dikkat çektiğiniz hassasiyetlere sahip hale geldi.”

X

Asker uzun yıllar boyunca “üzerine vazife olmayan” işlerle uğraştırılmış…
Mesela…
Dinlemeye devam edelim:
“Kimin dünya görüşü nasıldır, kim namaz kılar, kim kılmaz, kim içki içer kim içmez, kimin özel yaşantısı nasıldır…Bunlar yıllar boyunca sıkı sıkıya takip edildi. Güneydoğu’da da bu yönde tâkibât oldu. Bölge halkı, geleneksel olarak saygı ve sevgi duyduğu Ordu’ya şüpheyle bakar hale getirildi. İşi gücü mevcut siyasi iktidarın ruh dünyasına muhalefet olan bazı Ordu mensupları, Güneydoğu insanıyla münasebetlerinde zaman zaman kırıcı oldu. Geleneksel değerler göz ardı edildi. Vatandaşın namaz kıldığı odalara postalla girmek, bu can sıkıcı durumlar arasındaydı. Bir Cuma namazında bile vatandaşla birlikte olamamak, terörle mücadelenin olmazsa olmazı propaganda gücümüze ‘darbe’ vurdu. “
Hayli zaman böyle oldu…
Ya bugün durum ne?..
“ ‘Bugün, artık ‘Son terörist öldürülünceye kadar devam!’ anlayışı etkisini kaybetti. Bu zihniyet, teröristle, işindeki gücündeki vatandaşı birbirine karıştırma tehlikesini de beraberinde getirir… Şimdilerde, Güneydoğu’da böyle bir durum pek yaşanmıyor. Asker sağlıklı bilgiler alıyor. Alıyor çünkü artık devlet kurumları arasında büyük ölçüde koordinasyon var. Bilgi paylaşımı var. Birinin yaptığını diğerinin bozması gibi durumlar yok denilecek seviyeye indi. Bunun en önemli sebebi, Asker’in artık sadece kendi görev alanıyla uğraşıyor olmasıdır. Ordu’da malûm büyük bir temizlik yapıldı. Geriye kalanların bir bölümü, zaten demokrasiye inanıyordu. Bir bölümü de, millet desteğini almadan hiçbir konuda başarılı olunamayacağını anladı.”

X

Sorduk:
“Askeri okullardaki eğitimde değişimler var mı?”
“Var. Dünya orduları nerede biz neredeyiz, daha etkili, proaktif, çevik bir Ordu için hangi esaslara dikkat etmek lazım… Bunlara ağırlık veriliyor. Artı, Ordu’da Halkla İlişkiler faaliyetleri modernize edildi. Sizin de dikkatinizi çekiyordur…Daha doğrusu ben takip ettim; Yeni Akit’te Türk Silahlı Kuvvetlerini ilgilendiren bir haber veya makale çıktığında anında sizlerle irtibat kuruluyor ve olası yanlış anlamalar gideriliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden kaynaklanan bir eksiklik, hata varsa gideriliyor. Nitekim, siz, ‘Türk askeri niçin minibüslerle taşınıyor?’, bu iş için niçin ‘Hava ulaşım araçlarından’ yeterince faydalanılmıyor?’ diye yazdınız... Hemen ardından bu alanda önemli adımlar atıldı, askerimiz artık çok daha güvenli metodlarla sevk ediliyor.”

Şu sözler de dikkat çekici:
“Sadece işiyle ilgilenen bir Türk Silahlı Kuvvetleri… Hükümet bir ‘çözüm projesini’ uygulamaya koydu. Asker’in görevi bu politikayı değerlendirmek, muhalefet etmek değil. Asker’in görevi seçilmiş iradenin emirlerini yerine getirmek. Seçilmişlerin notunu verecek olan da Asker değildir, millettir. “
Söylenenler çok hoşumuza gitti doğrusu...
“Komutan” sözlerinin genel iradeyi yansıttığını ısrarla belirtti…
Biz de ne diyelim…
“İnşallah” dedik.

ERDOĞAN BAYRAKTAR’IN SAĞLIK DURUMU
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kılcal damarlarından üçündeki tıkanıklıktan dolayı küçük bir operasyon geçirdi.
Bölge Koordinatörümüz Şakir Kurter’le birlikte kendisini hastanede ziyaret ettik.
Durumu gayet iyi; yaz girmeden küçük bir operasyon faydalı oldu…
Geçmiş olsun Sayın Bakan.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39