• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Kayseri 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 22 °C

Şeref Malkoç: 'Başbakan herkesi damarından yakaladı'

Şeref Malkoç: 'Başbakan herkesi damarından yakaladı'
Serdar Arseven'in bugünkü konuğu Ak Parti 21. dönem milletvekili Şeref Malkoç oldu.

Kon Tv ekranlarından her Cumartesi günü yayınlanan ve Serdar Arseven'in sunumu ile ekranlara gelen Bir Fincan Kahve'nin bugünkü konuğu Ak Parti 21. dönem milletvekili Şeref Malkoç oldu. Şeref Malkoç Türkiye'de özgürlük tartışmaları konusunu değerlendirdi.

 

Türkiye'de herşey olağaüstü derecede abartılıyor. Şu önümüzdeki 6 ay boyunca Türkiye'deki süreç bitmeyecek. 2023 yılının temel taşları şimdi atılacak. Her Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce hep böyle tartışmalar olur. 2007'de yeni Cumhurbaşkanı seçilecekti. O zaman kıyametler koptu. Eşi başörtülü olan birinin Cumhurbaşkanı olamayacağı konuşuluyordu. Cumhuriyet mitingleri düzenleyerek Türkiye'yi ayağa kaldırdılar. Laikliğe, Cumhuriyet'e sahip çıkalım diye büyük tantanalar çıktı. Cumhurbaşkanlığı 1. tur seçimlerinden hemen sonra Anayasa Mahkemesi'ne götürülüyor. Anayasa Mahkemesi demokrasiye leke vuracak bir karar veriyor. O zaman Başbakan Erdoğan ve yol arkadaşları çok önemli bir atakta bulunarak seçime gittiler. Türkiye'ye rahat bir nefes aldırdılar. 2007 seçimleri ile bugünküleri kıyas edince bugünkü tartışmalar çokta önemli değil.

O zaman askerler e muhtıra yayınlıyordu, mahkemeler hükümeti engellemeye çalışıyorlardı.

 

Serdar Arseven: 1 Mayıs'ta bir rüzgar estirilmeye çalışıldı. Derin sol her zaman görüşünü dayatıyor bunun nedeni nedir?

Şeref Malkoç: Ak Parti'nin içerisinde olduğu siyasi gelenek Türkiye'nin yüzde 60'na tekabül eden bir çoğunluk. Ak Parti son yıllarda büyük bir çıkış yaptı. Fakat kültür sanat camiası içerisinde bu kesimden kimse olmadı. Sivil toplum, sinema ve edebiyat alanında yeterli yetişmiş sağ görüşlü kimseler yok.

Edebiyata ve sanata yoğunlaşması gerekiyor.

 

Serdar Arseven: Neden sanat ve edebiyat alanına eğilmiyoruz?

Şeref Malkoç: Sanat, edebiyat ve kültür alanı çok fazla emek isteyen bir alandır. Bizim insanımız hukuk ve siyasette çok mağdur oldu. Bizim insanlarımız o yüzden hukuk ve siyaset üzerine yoğunlaştılar.

Serdar Arseven: Turgut Özal'ın bu konuda etkisi büyükmüydü?

Şeref Malkoç: Sanat anlamında büyük insanlar yetiştirmek gerekli. Medeniyeti kültürlü insanlar ile yükseltmek gerekir. Bugünden itibaren çalışmalara başlamak lazım. Geçmişe suç atarak bu konuda ilerleme kaydedilmez. Emek sarf edip toplumu yönlendirenler kesinlikle toplumun söylediklerinden her zaman bir feyz almalı.

Serdar Arseven: Boş laf medeniyetimi olduk?

Şeref Malkoç: Dünyada ve Türkiye'de maliyeti olmayan bütün sözler futbol ve siyaset üzerine konuşuluyor. Ak Parti'nin ve Başbakan'ın en önemli özelliği toplumun bu damarını yakalamış. Toplumdaki değişimi her zaman lehine çevirebiliyor. Ak Parti Türkiye'nin ufkunu genişletiyor. Hiç kimsenin aklına gelmeyecek şeyleri Ak Parti gündeme getiriyor. Toplumun bu damarlarını tıkamamak gerekir. Herkes yorumunu yapsın hiç önemli değil.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39