• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ

SERVİS SÜRÜCÜLERİNE EĞİTİM SEMİNERİ
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) tarafından hizmet kalite standartlarını artırmaya yönelik servis sürücülerine eğitim semineri verildi.
KESOB toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak Erciyes Üniversitesi İzzet Baysal Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Bölüm Başkanı Fisun Acar, Melikşah Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı Mahmut Özdevioğlu katıldı. Minibüsçüler ve Servis İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Yavuz Ay'ın servis şoförlerine yönelik yaptığı açılış konuşmasının ardından söz alan Melikşah Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi dekanı Mahmut Özdevecioğlu, servis şoförlerinin çocuklar için bir model oluşturduklarını söyledi. Özdevecioğlu, "Üniversiteler ile esnaf odaları arasında bir işbirliği olmalı. Çünkü Türkiye'de her alanda kalite şuuruna ve kaliteli insana çok büyük ihtiyacımız var. Herkesin bir kalite şuuruna sahip olması lazım. Servis şoförleri çocuklar için rol model oluşturuyor ve davranışlarına dikkat etmeleri gerekiyor. Çocuklar gün içerisinde farkında olarak veya olmayarak bir çok şeyin fotoğrafını çekiyor ve kendisine model alıyor. Şoför küfrediyor mu, sesli müzik dinliyor mu, hızlı gidiyor mu? Elimizden geldiği kadar kalite şuuru içerisinde dikkatli davranmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
Erciyes Üniversitesi İzzet Baysal Yüksek Okulu Bölüm Başkanı Fisun Acar ise, servis şoförlerinin sadece ulaşım hizmeti düşüncesiyle hareket etmemesi gerektiğini belirterek "İnsanların bir takım ihtiyaçları var ve bunlar değişik gruplarda sıralanıyor. Bunların arasında Eğitim hizmeti ulaşım hizmeti ve buna benzer hizmet türleri var. Ben Servis şoförlerini sadece ulaşım hizmeti sunan kişiler olarak görmüyorum. Eğitim hizmeti içersinde de görüyorum. Sizin çocuklarla konuşmalarınız, davranışlarınız onları çok etkiliyor. Veliler servisçilere çok güveniyor. Bu güveni iyi kullanarak onların gözündeki bu imajı kaybetmememiz için daha da özenli olmamız gerekiyor" dedi
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39