• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 12 °C

SEVGİ KENTİ KONYA FUARINDA SEYDİŞEHİR İLGİ ODAĞI OLDU

SEVGİ KENTİ KONYA FUARINDA  SEYDİŞEHİR  İLGİ ODAĞI OLDU
Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Kongre ve Sergi Sarayı’nda açılan Sevgi Kenti Konya Medeniyetler Başkenti Fuarı'nda Seydişehir standına yoğun ilgi gösterildi. 30 Mayıs - 2 Haziran Tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda Konya'nın sosyal
Seydişehir Belediyesi de Sevgi Kenti Konya Başkentte Fuarında Seydişehir Belediyesi de stand açarak Seydişehir'in tanıtımına katkı sunuyor.

Bakanların ,Valilerin, Milletvekillerinin, rektörlerin,Belediye Başkanlarının, bürokratların ziyaret ettiği Seydişehir Belediyesi Standı fuarın ilgi odağı oldu.
Ziyaretçilerle tek tek ilgilenen Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ve AB Proje Koordinatörü Filiz Şahin Seydişehir hakkında bilgi verdiler.



Seydişehir Belediyesi olarak Seydişehir'in tanıtılması ve markalaştırılması yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat canlı yayında verdiği demeçte Seydişehir'in ilahi emirle kurulan Medine'den sonra tek yer olduğuna dikkat çekti. Başkan Çat konuşmasında; "Medine -i Sani, İkinci Medine olarak anılan Seydişehir'imizin, kurucusu, banisi Seyyid Harun Veli Hazretlerinin misyonunun vurgulanması, ilçemizin bin yıllık tarihsel mirasının gün yüzüne çıkarılması ve manevi zenginliğimizin ortaya konması yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seydişehir'in bugüne kadar hep saklı kalmış bu yönünün ortaya çıkartılması ve Marka Şehir Seydişehir sloganıyla ülkemize ve dünyaya duyurulması için Belediye olarak yoğun çaba saf ediyoruz. Seydişehir'de yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımıza 'İyi ki Seydişehir'de Yaşıyorum' olgusunu hissettirmeye çalışıyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Abdulkadir Çat Seydişehir'in söz konusu manevi zenginliğinin yanı sıra Türkiye'yi Akdeniz'e bağlayan Turizm yolu üzerinde bulunmasıyla,41 bin nüfusuyla, ülke ekonomisinde önemli katma değer oluşturan kurumlarıyla Konya ve Türkiye için vazgeçilmez bir değer olduğunu belirtti.
Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat;"Sevgi Kenti Konya Fuarı"nın önemini de vurgulayarak;Yaşadığı çevre ve tüm insanlığa ışık tutan Hz.
Mevlana'nın aziz şehri, Selçuklu İmparatorluğu'nun payitahtı Konya'nın, Ankara'da bir bütünlük içerisinde tanıtılması, halkımıza sunulmasının önemli bir organizasyon olduğunu belirterek"Yıllardır Konyalılar Vakfında çalışmış ve Seydişehir Okutma ve Yardım Derneği'nde Başkanlık yapmış bir olarak Konya'mız Ankara'da arzu ettiğimiz noktada olmadığını ifade edebiliriz."
Seydişehir'deki Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanlarıyla, MHP İlçe Başkanı, Meclis Üyeleri ve basın mensuplarından oluşan heyet Seydişehir'den gelerek fuarı ziyaret ettiler. Ankara'daki Seydişehirliler ve Ankaralılar Seydişehir standına yoğun ilgi gösterdiler.
Şeydişehir'in ve ülkenin önemli hakkak sanatkârı Mehmet Elbi de Seydişehir Standının bir bölümünde tahta oymacılığı sanatını icra ederken, stantta vurgulanmak istenen Seyyid Harun Veli Hz temasıyla da bütünlük arz etti, ziyaretçilerin dikkatini çekti. Ziyaretçilere Fuarın anısı ve Seydişehir'in tanıtımı için Seydişehir ve İlçenin simgesi Cennet Mekan Seyyid Harun Veli broşürleriyle, leblebiden oluşan tanıtım çantaları armağan edildi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39