• BIST 8800.18
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • Kayseri 9 °C
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C

Seyrani Ziraat Fakültesinden Kayseri Şeker Pandoğa Çiftliğinde uygulamalı eğitim

Seyrani Ziraat Fakültesinden Kayseri Şeker Pandoğa Çiftliğinde uygulamalı eğitim
Seyrani Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Ülger gözetiminde.

Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesinin Tarla bitkileri, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri ve Zootekni Bölümlerinde okuyan 130 öğrenci, Kayseri Şeker ile Erciyes Üniversitesi Tarımsal Araştırma Merkezi ERÜTAM arasında yapılan ortak arazi ıslah çalışmalarında kapsamında uygulamalı ekim yapılan arazide uygulamalı ekim ve çeşitli incelemelerde bulundu. 
Seyrani Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Ülger gözetiminde uygulamalı eğitim çalışmasına katılan öğrencilere, tıbbi aromatik bitkiler, arpa, tirtikale, yonca, korunga bitkilerinin ekim uygulaması ve toprak ıslahı hakkında Pandoğa tesislerinde Kayseri Şeker Fabrikası tarımsal üretim ve araştırma müdürü Ziraat Mühendisi Zekeriya Güney ve diğer yetkililer tarafından bilgi verildi.
Ayrıca; Kayseri şeker iştiraklerinden olan Pandoğa Gebe Düve ve Süt Üretim tesisi de incelemelerde de bulunan öğrencilere tesislerdeki süt ve besi ineklerinin yanı sıra soğuk iklime dayanıklı Norveç, İsveç, Danimarka ülkelerinde süt inekçiliğinde yoğunlukla tercih edilen Avrupa Kırmızısı sığırlar hakkında da bilgiler verildi.
Öte yandan Erciyes Üniversitesi ile Kayseri Şeker arasında yapılan sözleşme gereğince yıl içerisinde öğrencilerin uygulama arazisinde arazi ıslah çalışmaları, toprak analizi, hububat ve kaba yem ekimi, ilaçla mücadelesi ve hasat dönemlerinde uygulamalı eğitimlerini yürütmekte oldukları belirtildi.
Kayseri Şeker ile Erciyes Üniversitesi Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Merkezinin ortaklaşa yürüttüğü projeler kapsamında Islah edilen araziye ekilen Yonca, Arpa, Macar Fiği, Triticale, Yulaf, Aspir, Yem Bezelyesi, Caramba ekimi yapılarak hem üniversitenin kullanımına sunulmakta hem de Kayseri Şeker’in iştiraklerinden olan İncesu yavaş mevkiinde kurulan Pandoğa Gebe Düve ve Süt Üretim tesisindeki büyükbaş hayvan sürüsünün kaba yem ihtiyacının karşılanmakta olduğu belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39