• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C

Şike Davasında Çağlayan'da 2. Gün

Şike Davasında Çağlayan'da 2. Gün
Çağlayan Adliyesi'nde şike iddiaları kapsamında açılan davada 6. duruşma başladı.
Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 6'ncı duruşması başladı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan'nın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan Bülent İbrahim İşçen'in raporlu olması nedeniyle katılmadığı duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar da hazır bulundu.

Mahkemenin duruşma salonunun darlığı yüzünden büyük salonda yapılacak yargılama kapsamında, İstanbul Adalet Sarayı'nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Salona, dün olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlanabiliyor. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, 23 Şubat Perşembe ve ondan sonraki günlerdeki duruşmalara hiç bir basın mensubunun alınmayacağını belirterek, duruşmayı gazetecilerin müzakere odasına kurulacak olan ekrandan izleyebileceğini söyledi.

Duruşmaya ilk kez gelen ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekilliği görevinden istifa eden tutuksuz sanık Göksel Gümüşdağ'ın kimlik tespiti yapıldı.

Gümüşdağ, aylık gelirinin 10 bin TL olduğunu ve sabıkasının bulunmadığı ifade etti. Duruşma, tutuklu sanık Coşkun Çalık'ın savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

İŞTE MAHKEMEDEN CANLI YAYIN

11:02-Mahkeme başkanı "mümkün olursa bugün Aziz yıldırım'ın savunmasını alacağız" dedi.
Mahkeme başkanı Ekinci "Sıradaki sanıklarin ve avukatların savunma sürelerine göre belki bugün, A.Yıldırım'ın savunmasına da geçebiliriz" dedi.

10:42-Coşkun Çalık savunmasını bitirdi, avukatı sanunmaya geçti...

10:38 - Bugün Olgun Peker grubundan dört sanığın daha savunması ve sorgusu yapılacak. Yarın (Çarşamba) duruşma yok, bu durumda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın savunması kesin olarak perşembe sabahına kaldı...

10:31-Tutuklu sanık, Fenerbahçe Yöneticisi İlhan Elşioğlu'nun kızı Tuana Ekşioğlu ''Düşünsenize babamla aramda 7 metre var ama yanına her istediğimde gidemiyorum. Artik gerçekten dayanamıyorum." dedi.

10:25-Sanık Coşkun Çalık, mahkeme başkanı Mehmet Ekinci'ye ''Beni siz tutukladınız, 'arkada çok sanık var' dediniz, fazla konuşturmadınız'' dedi.

Baskan Ekinci ise '' Biz o günden bu günleri, rahat konuşacağınız günleri görmüşüz'' cevabını verdi.

10:18-Mahkemede söz alan Ömer Ülkü'nün avukatı savunma yaptı ve ''Sadece telofon tapelerine bakılarak şike yapıldığını kabul etmek abartıdır'' dedi
Şu anda Çoşkun Çalık savunmasını yapmaya başladı...

-Başkan Ekinci, Aziz Yıldırım'ın savunması sırasında mahkemeye gazeteci alınmayacağını ancak Adilye koridoruna veya boş bir salona dev ekran koyarak savunmayı medya mensuplarına izletme imkanı tanınacağını belirtti...

-Çağlayan durusmasinda 2.gun 9:45 itibariyle başladı.

-Şu an tutuksuz sanıkların hangilerinin salonda oldugunun tespiti yapılıyor. Göksel Gümüşdağ da salonda.

(Gelişmeleri gün boyu buradan takip edebilirsiniz)


haber7
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39