• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C

Şike Savcısı Mehmet Berk'ten Şok Açıklamalar

Şike Savcısı Mehmet Berk'ten Şok Açıklamalar
Şike savcısı dava sonrası ilk kez konuştu. CEMAAT FENER'E EL KOYMAK İSTESE..
2 gündür Aziz Yıldırım'ı yazan Ertuğrul Özkök bugün de şike davasının savcısı Mehmet Berk'in sözlerini köşesine taşıdı.

Şike davasının sona ermesinin ardından ilk kez konuşan Savcı Berk, "Cemaatin Fenerbahçe'yi ele geçirmek gibi bir arzusu olsa, bizim cemaatle ilişkimiz olsa, sadece bazı yöneticileri almakla yetinir miydik? Ali Koç'u almaz mıydık? Murat Özaydınlı'yı almaz mıydık?" dedi.

İşte Savcı Mehmet Berk'in Ertuğrul Özkök'e yaptığı açıklamalar;

"ÜÇ AY KONUŞULUR BİTER SANMIŞTIK"
- Bu dava bana Zekeriya Öz'den geldi. Zekeriya Bey Galatasaraylıydı. Fenerbahçe ile ilgili bir davanın kendisinde olmasının yanlış olacağını söyledi.

- Dava önüme geldiğinde iki şey dikkatimi çekti. Gelen iddialar, sıradan bir dolandırıcılık çerçevesinde ele alınabilirdi. Bu durumda, bu kişileri çağırıp, ifadelerini alıp bırakmaya karar vermiştim.

BUNU SADECE FENER DAVASI OLARAK ELE ALMAK OLMAZ
- Ancak 10 gün sonra hiç beklemediğimiz bir gelişme oldu. TBMM şikeyle ilgili o kanunu geçirdi. Kanun, elimizdeki davayı hiç beklemediğimiz bir biçimde etkiliyordu. Artık yapabileceğimiz bir şey yoktu.

- Önüme gelen ilk dosyada sadece Fenerbahçe ile ilgili şike iddialarını içeren olaylar vardı. Bunu sadece Fenerbahçe davası olarak ele almak doğru olmaz. Öteki takımlara da bakmak gerekir diye düşündüm.

NİHAT BEY'E SORUN KANUNUN DEĞİŞMESİ İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM
- Size bütün samimiyetimle söylüyorum. Bu kanunun değişmesi için çok uğraştım. Bunu Aziz Bey biliyor. Gidin Nihat Özdemir'e sorun. O çabalarıma tanıktır.

- Bu dava hayatımızı allak bullak etti. Ben Balyoz davasında da çalıştım. Şike davasını açtığımız zaman, bunun da Balyoz gibi 3-4 ay konuşulup biteceğini sandık. Ama yanılmışız. Bunun böyle bir noktaya geleceğini hiç tahmin etmedik.

NE CEMAATİ, ARAMIZDA ALEVİ VE ATEİST ARKADAŞLAR VAR
- Bize "cemaatçi" diyorlar. Hangi kutsal üzerine yemin edeyim? Çocuklarım üzerine yemin ediyorum ki, cemaatle bir ilişkimiz yok, bu işte cemaat falan etkisi yok.

- Bu davada çalışan çok sayıda insan var. Aramızda Alevi arkadaşlarımız, ateist arkadaşlarımız var. Bize hiç böyle bir müdahale olmadı.

CEMAAT FENER'E EL KOYACAKSA ALİ KOÇ'U DA İÇERİ ALMAZ MIYDI
- Cemaatin Fenerbahçe'yi ele geçirmek gibi bir arzusu olsa, bizim cemaatle ilişkimiz olsa, sadece bazı yöneticileri almakla yetinir miydik? Ali Koç'u almaz mıydık? Murat Özaydınlı'yı almaz mıydık?

- Bu kanun değişmeseydi, Aziz Bey çeteden 30 yıl, şikeden de her şike olayı için 5'er yıl ceza alırdı ve dışarı çıkamazdı.

- Niye tutuksuz yargılanmadılar deniyor. Kanun çok ağır. Her suç iddiası için 5 yıl hapis öngörüyor. O nedenle tutuklu yargılandı.

ARTIK MAÇA GİDEMEYECEĞİM ÇOCUĞUMA FULAR TAKAMAYACAĞIM
- Ben Anadolu çocuğuyum. Bizim hayatımızda futboldan başka renkli şeyler yoktur. Çocukluğum, gençliğim Fenerbahçeli olarak geçti. Bunları isteyerek mi yaptım zannediyorsunuz. Eski kanun olsa, ifadelerini alıp bırakırdım. Ama ne yapabilirim önümde kanun var. Savcıların kaderi budur, bazen en sevdiklerinizin, en yakınlarınızın davaları önünüze gelir.

- Cemil Turan benim kahramanımdı. Ama bakın hayatımız ne hale geldi. Ben artık maç seyretmeye gidemeyeceğim. Çocuğumun boynuna Fenerbahçe fularını takamayacağım.

- Biz savcılar, resim yapmıyoruz. Fotoğraf çekiyoruz. Yani kendi eklediğimiz bir şey yok.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39