• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • Kayseri 11 °C
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C

Silopi'de bardağın taştığı an

Silopi&#39de bardağın taştığı an
Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında belediye başkanlarının gözaltına alınmasını protesto eden grup, polise taşlı saldırıda bulundu. Polis, taş atanlara gaz bombası ile müdahalede bulundu.Polise taş at
Diyarbakır Özel Yetkili 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin KCK’ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alanan ve dün Diyarbakır’da Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkeme sevkedilen Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, Silopi BDP İlçe Başkanı Bahattin Alkış’ın tutuklanmaları Silopi’de esnaf tarafından kepenk kapatma eylemiyle protesto edildi. Silopi’de fırın ve nöbetçi eczaneler dışındaki bütün işyerleri bu sabah saatlerinden itibaren kepenk açmadı.


POLİSE TAŞLI SALDIRI

BDP’li başkanların tutuklanmasını protesto etmek için BDP’liler ve bazı sivil toplum örgütleri basın açıklaması yaptı. DİSK Genel İş Sendikası Silopi Temsilcisi Mikdat Sakar, son 5 günde il genelinde başlatılan operasyonlarda 51 kişinin tutuklandığını söyledi. Sakar, Başkanlar ile diğer il ve ilçe yöneticilerinin tutuklanması ile devam eden süreç biz Silopi belediye çalışanlarınca kabul edilecek bir durum değildir. Biz Silopi belediyesi çalışanları olarak bu halka hizmet vermekten başka bir amaçları olmayan bu insanların derhal serbest bırakılıp görevlerinin başına dönmelerini istiyoruz dedi. Şakar, tutuklanan başkanların derhal serbest bırakılmasını istedi.

ELİNDEKİ SOPAYLA GÖSTERİCİLERİ KOVALADI

Basın açıklamasının ardından grup 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra Silopi BDP İlçe Binası'na doğru yürüyüşe geçti. BDP önünde önlem alan polise, grup arasından bazı kişiler taşlı saldırıda bulundu. Bunun üzerine polis taş atanları gaz bombası ile müdahalede bulundu.


Ara sokaklarda izinsiz gösteri yapan çoğu çocuk göstericiler de polisi taşlı saldırıda bulundu. Bu sırada mahale arasında yaşlı bir vatandaş evinden çıkarak gösterici çocukların dağılmalarını istedi. Eline sopa alan vatandaş bir süre çocukları kovaladıktan sonra evine döndü.

ŞIRNAK BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI

BDP’li Şırnak Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Ürgen, polis tarafından bugün Cizre ilçesi girişinde gözaltına alındı. Polis, KCK soruşturmasında Ürgen’in evine önceki gün arama yapmıştı. Ancak Ürgen evinde bulunamamıştı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39