• BIST 9109.99
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

SİNAN BURHAN ANKARA'DA DÜZENLENECEK 2. KAYSERİ GÜNLERİ'Nİ ANLATTI

SİNAN BURHAN ANKARA'DA DÜZENLENECEK 2. KAYSERİ GÜNLERİ'Nİ ANLATTI
Tv1 de yayınlanan Gündem özel programının konuğu Kayseri günleri organize komitesi Başkanı Sinan Burhan oldu. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Kadim Kent Kayseri günleri hakkında bilgi veren Burhan, ''Bugün Paris diyoruz, Fransa demiyoruz.Mesela Türkiye deyince akla Türkiye gelmiyor. İstanbul geliyor.Artık kentler, ülkelerin önüne geçti.Bunun nedenleri ise tanıtımdır.

Bütün dünya da organizasyonlarla, yerel kültürler kendilerini fark ettiriyorlar. Nitekim bizde bu düşünceden hareketle Ankara'da, Sayın Özhaseki Başkan'la birlikte yine Kayseri'nin önde gelenleriyle birlikte bir Kayseri tanıtım günleri düzenleyelim dedik. Çünkü artık bütün dünya da tanıtım,reklam,imaj çok önemli. Tabi tanıtımdan önce bir isim düşünelim dedik ve aklımıza Kadim ismi geldi. Hatta Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül'de bu isim konusunda çok memnun olduğunu geçen sene ifade etti. Hakikaten Kayseri Kadim bir kent. Kayseri bir çok uygarlıklarla beşik etmiş bir şehir.''

Kayseri'nin birçok beyliklere ve Selçuklu devletine beşiklik ettiğini dile getiren Burhan konuşmasına şöyle devam etti:

''Kayseri'nin köklü bir geçmişi var. Özellikle Kapadokya bölgesinde yer alıyor. Bizde burayı tanıtalım dedik ve bu düşünceden hareketle, Ankara'da Kayseri tanıtım günleri düzenleyelim dedik. Geçtiğimiz yıl ulusal gazetelerde tamamında manşet veya sürmanşet, ulusal televizyonların tamamında da 1. haber oldu. Geçen sene Kayseri,Erciyes Dağı, Kayseri'nin kültürü çok iyi bir şekilde tanıtıldı. Son yıllarda Ankara'da hemşehri günleri adı altında çeşitli etkinlikler yapılıyor. Ankara'da bugüne kadar sayısız hemşehri günleri yapıldı. Fakat biz farklı birşey yapalım dedik. Kültürüyle ve tarihi ile Kayseri büyük bir il. Hemşehri günleri Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılıyordu. Atatürk Kültür Merkezi ne Atatürk'e nede kültüre yakışan bir yer. Atatürk Kültür Merkezi'nin fiziki şartları hiç iyi değil. Bizde bu düşünce ile Kayseri günlerini Ato congresium'da yapma kararı aldık. Bu tür günlere devlet protokolü yoğun katılım oluyor, aynı şekilde bizim düzenlediğimiz Kayseri günleri'de yoğun bir katılım oldu. Fakat şüphesiz ki en önemli katılım Cumhurbaşkanımızın katılımı oldu. Cumhurbaşkanımızın katılması bizim için ve Kayseri için büyük bir onur oldu. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın katılması ile birlikte ulusal ve uluslararası medyada da Kayseri'nin tanıtımına büyük katkı sağlandı. Bir kompozisyon oluşturalım dedik ve Cumhurbaşkanımızı teleferiğe bindirip suni bir kar yağması ve ayriyeten 1920 model araçta şoförlük yapması gazetecilerin, ulusal televizyonların, ulusal gazetelerin ilgisini çekti.

''200 BİN ZİYARETÇİ ERCİYES'İ TANIDI''

Kayseri'de organize sanayi bölgesine gittiğiniz zaman sadece mobilya sektörü görüyorsunuz. Sektörel çeşitlilik Kayseri'de çok zayıf. Başkan Özhaseki büyük bir vizyon ortaya koyarak Erciyes master projesini hayata geçirdi. Kayseri'nin belki ekonomisine 100 yıllık katkı olacak bir proje. Biz Ankaralılara bakın Erciyes diye bir şey var. Gazete ve televizyon haberiyle birlikte, Kayseri günlerine gelen yaklaşık 200 bin ziyaretçi bunu gördü.

Kayserili olmamıza rağmen hiç kayak yapmadık ama bu tanıtım günleri vesilesi ile birlikte kayak yapma imkanı bulduk ve Erciyes'i Türkiye'ye tanıttık.

85 ülkenin büyük elçisi ile görüştük. Ankara'da Kayseri günlerinin olduğunu ve bunun büyük bir organizasyon olduğunu dile getirdik. Bu organizasyona katılarak yeni pazar üretme imkanları bulabileceklerini söyledik.

''SİYASİ TUTUM İÇERİSİNDE DEĞİLİZ''

Yerel seçimler yaklaşıyor, belediye başkanlarımız, Ankara protokollerine ki Cumhurbaşkanımız dışında Mhp Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli'de katılacak. Biz Kemal Kılıçdaroğlu'na da davet gönderdik. Dolaysıyla da her parti burada olsun istiyoruz. Biz siyasi bir tutum içerisinde değiliz.

Biz Kayseri günleri yapıyoruz. Kayseri'nin ekmeğini yemiş, Kayseri'nin suyunu içmiş, Kayseri'nin yolunda yürümüş, yağmurunda ıslanmış herkesin Kayseri günlerine katılmasını istiyoruz. Geçen sene de Pınarbaşı Belediye Başkanımız Dursun Bey'de, yine Bünyan Belediye Başkanımız Mehmet Bey'de katıldı. Sayın Mehmet Özhaseki'de Sayın Yıldız'da, Talas Belediye Başkanımız rıfat bey'de katıldı. Bizim burada siyasi bir amacımız yok. Biz burada Kayseri'nin tanıtımı için bir organizasyon yapıyoruz.

''KENDİ İMKANLARIMIZLA YAPIYORUZ''

Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Organizasyonu yapıyoruz ama Kayserililerde, Kayseri'yi yönetenlerde şunu bilsin, biz burada bir stant satıyoruz. Hazır bir kaynak kullanmıyoruz. Belediyeler ister katılır ister katılmaz. Firmalar ister katılır ister katılmaz. Sivil toplum örgütleri ister katılır ister katılmaz. Özellikle belirtelim biz burada herşeyi vicdana,ahlaka ve hukuka uygun bir biçimde yapıyoruz. En ufak kimseden de bir katkı yok. Ne Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ne Valimizden en fazla alırlarsa stant alırlar. Tamamen kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Geçen sene katılan firmalar oldu katılmayanlar oldu. Katılan sivil toplum örgütleri oldu katılmayanlar oldu.

Burada ihtiyarı bir durumdur. Kendisi açısından, Kayseri'nin tanıtımı açısından,ticari rekabet açısından faydalı olduğuna emin oluyorsa katılırlar. Faydalı olmadığına inanmıyorlarsa katılmazlar. Bizim bu konuda da herkese saygımız sonsuzdur.

''EKSİKLERİMİZ OLDU AMA BU YIL HEPSİNİ GİDERECİĞİZ''

İlkleri yapmak zordur. Şahsen medyatik pier bakımından geçen yıl başarılı olduk. Geçen sene eksiklerimiz vardı. Ankaralılar ikram istiyor. Diyorlar ki Kayseri'nin mantısı olsun,sucuğu olsun, pastırması olsun ama biraz da ücretsiz olsun.

Congresium bir fuar merkezi olduğu için geçen yıl yemek pişirilmesi noktasında sıkıntı oldu. Burası fuar yeri olduğu için yemek kokusu, tüp yanacak risk olabilir. Bu yıl bu eksiklikleri ikram noktasında, daha fazla ikramlar yapmayı planlıyoruz. Yemek konusunda herkes ben Kayseri günlerine geldim mantıyı bulmak istiyorum pastırma bulmak istiyorum sarma bulmak istiyorum dediği zaman bu sıkıntıları gidereceğiz. Geçen sene aslında eleştiri konusu olan fakat eleştirilmemesi gereken bir konu vardı. Geçtiğimiz yıl çok fazla sayıda kültür sanat faaliyeti yaptık fakat maalesef bizim toplumumuzun yapısı bu. kültür sanatı,paneli sevmiyoruz. Bakın Kayseri türküleri gecesi yaptık ve sahne tıklım tıklım doldu.

''KATILIMDA PATLAMA BEKLİYORUZ''

Bu sene Kayseri İl yardım derneği ile beraber yapıyoruz. Bu sene Kültür sanat faaliyetlerini azaltacağız. Eğer bir aksilik olmazsa Taş Mektep filmini sergileyeceğiz. Kayseri'nin kültürünü ve tarihini anlatan fotoğrafları sergileyeceğiz. Bu yıl daha fazla Bılboardlarda ve gazete eklerinde yer alacağız. Bu yıl bılboardlarda Erciyes dağının yanında küçük karelerle pastırma ve sucuk fotoğraflarını koyacağız. Bu yıl Kayseri günlerinde ziyaretçi patlaması bekliyoruz.

''İÇERİKLERİMİZ ÇOK GENİŞ''

Geçtiğimiz yıl Pınarbaşı Belediyesi Alabalık ikramında bulundu, Yahyalı belediyesi elma ikramında bulundu. Bünyan'ın gilaburusu ve halısı yine sergilenecek.

Bu sene Kayserispor'un ve Erciyesspor'un orada stant açmasını ve ürünlerini sergilemesini istiyoruz.

''ÜNİVERSİTELERİMİZ TANITIMDA YERLERİNİ ALACAK''

19 eylül Perşembe günü 13.30 da Cumhurbaşkanımızın katılımı ile açışılımızı gerçekleştireceğiz. Onun öncesinde mehteran gösterisi olacak. Faruk yaman bey in sergisi olacak. Kayseri Büyükşehir belediyesi konservatuvarı cuma akşamı saat 18.00'de bir konser verecek. Cumartesi akşam ise Ankara'da bulunan Kayseri ili yardım derneği konser verecek. Kayseri'de bulunan Melikşah, Nuh Naci Yazgan, Abdullakh Gül ve Erciyes üniversitesi buraya katılarak tanıtımını yapacak.

Ayriyeten Kayseri'de yeni bir yapılanma içerisinde olan Tobb üniveristesi de katılacak. Türk Hava Kurumu üniversitesi oraya uçaklarını getirecek. Bu yıl Cumhurbaşkanımız gelen uçaklara binecek.

''KAYSERİ'YE BÜYÜK KATKISI OLACAK''

Her kurum ve kuruluşun buraya bir katılma nedeni olmalı. Buraya katılan firmalar iki şey elde etmiş olacaklar. ankara'nın nüfusu 5 milyonluk nüfusa sahip. Burada nüfustan kaynaklanan bir ekonomik pazar var. Bugün ankarada ki firmalar ve kobiler kayseri'de ki firmalarla ticaret yapabilirler.

Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah gül bey geçen sene katılarak bize ve Kayseri'ye sahip çıkıyorlar Bu yılda katılarak Kayseri'ye sahip çıkıyorlar. Enerji bakanımız Taner Yıldız bey bu etkinliğin içerisinde olarak bize destek çıkıyorlar. Kayseri valimiz Orhan Bey tanıtımın ne olduğunu bilen çok birikimli değerli bir insan o bize detek oluyor Özellikle de Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Bey'e çok teşekkür ediyoruz. Mehmet Bey sadece belediyeciliği çöp toplamak yol, kaldırım yapmak değil aynı zamanda bir kenti 100 yıl sonrasına taşımak olarak gören değerli bir belediye başkanı. Türkiye'de de herkesin örnek aldığı birisi.

Dolaysıyla da 19 Eylül'de Ankara'da bir araya geleceğiz.Ankaralıların Kayseri'ye gelme imkanı olmayabilir. O yüzden biz Kayseri'yi ayağınıza getiriyoruz.''
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39