• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • Kayseri 6 °C
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C

Sinan Burhan Sordu Gökçek Cevapladı Mansur Yavaş Solcu Olmaktan Utanıyor mu?

Sinan Burhan Sordu Gökçek Cevapladı Mansur Yavaş Solcu Olmaktan Utanıyor mu?
Melih Gökçek: Bu nasıl adam!

KON TV'de Sinan Burhan'ın canlı yayın konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yerel seçimlere dair önemli açıklamalar yaptı. Gökçek, CHP'li Mansur Yavaş'ın seçim vaatlerini değerlendirirken "Bun nasıl adam..." dedi.


KON TV Ankara Temsilcisi Sinan Burhan’ın sorularını yanıtlayan Melih Gökçek başkanlık süreci boyunca yaptığı bazı hizmetleri anlattı ve verdiği sözleri tuttuğunu belirtti. Gökçek: “Seçim vaadi olarak 30 alt-üst geçit yapacağız dedik 75 tane yaptık. Gölbaşı Haymana Yolu’nu genişleteceğiz dedik ve yaptık. 1071 Malazgirt Bulvarını Konya Y9olu’nda bağlayacağız dedik ve yaptık. Şehir yolları ile otoban bağlantıları yaptık. 60 bin ağaç diktik. Sayısız yaya süt geçidi yaptık.” dedi.

CHP ZİHNİYETİ YIKMAK İÇİN VAR

CHP’li aday Mansut Yavaş’ın Şehir Kapılarını yıkacağız” ve “Temapark’ın bu kadar büyük olması gereksiz.” Sözlerini değerlendiren Melih Gökçek “En büyük sözümüz olan Disney Land ve Hayvanat Bahçesi projesi idi. Ama ABD’den ya da diğer ülkelerdeki şirketlerden bir talep bulamadık. İşe başa düştü ve biz de Disney Park’ın dengi Ankara Park’ı yaptık yakında da açılışını yapacağız inşallah.” Dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek sözlerine şöyle devam etti: “CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şehir kapılarını yıkacağını söylediğini belirten Melih Gökçek “CHP Zihniyeti yıkmaya yöneliktir. Adamların vizyonu çok dar. Ben kendisini mazur görüyorum. Küçük bir ilçeden geldi ve ilk projesi yıkmak. Belediyecilik bilmiyor.”




“Sen nasıl bir adamsın!”

“En büyük projem Melih Gökçek’i göndermek…” diyen Mansur Yavaş hakkında sert açıklamalar yapan Melih Gökçek: “Ben 20 yıldır Ankara’da belediye başkanlığı yapıyorum. Bunu demekle oy veren insanları küçümsüyor. 63 gidecek 06 gelecek diyor. Geçenlerde broşür dağıtmış “Ankara’nın parası başka belediyelere gidiyor. Ankara’nın parası Ankara’da kalacak.” Yazıyor. Biz paramızın binde biri ile yardımlar yapıyoruz. Biz ağabeyiz tabi ki yardım edeceğiz. Van’da, Afyon’da , Düzce’de daha bir çok yerde depremler doğal afetler oldu biz de yardım ettik. O da kalkmış bu yardımlar bitecek diyor. Neden Ankaralılar haricindeki vatandaşlar dışlanıyor. Ben hiç kimseyi dışlamadım. Kurtuluş Savaşı’nda Pakistan’dan altın yüzüğünü gönderdiler. Sen nasıl bir adamsın, nasıl böyle düşünürsün. Ankara her ilden insanların geldiği hemhal olduğu bir şehirdir. Ankara Büyükşehir Belediyesine daha önce çevre ilçeler bağlı değildi. Bunu ben Sayın Başbakan’dan rica ettim ve bağlanmasına vesile oldum. Oralara da kendi paralarının 10 katı yatırım yaptık. Yaz aylarında kendi ilçelerimizin ve civar illerin hemşehri günlerine destek oluyoruz. Çorum’un nüfusunun 1.5 katı vatandaşımız Ankara’da yaşıyor. Neden yardım etmeyelim.” diye konuştu.

Ankara’da su pahalı mı?
Ankara’nın suyu pahalı sattığı iddialarını canlı yayında değerlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek farklı illerdeki su fiyatlarını tek tek okudu ve Ankara’daki su fiyatlarının çok uygun olduğuna dikkat çekti. Mansur Yavaş’ın belediye başkanlığı döneminde Beypazarı’nda suyun çok pahalı olduğunu ve kanserojen borulardan aktığını belirten Melih Gökçek bu boruları kendisinin değiştirdiğini bildirdi.


Beypazarı Mansur Yavaş’ın nasıl biri olduğunu gördü 

Mansur Yavaş’ın Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde verdiği hiçbir sözü tutmadığını belirten Melih Gökçek örnekler verdi ve şunları kaydetti: “Beypazarı’na başkan olduktan sonra verdiği vaatleri tutmadı. 2004 ve 2009 arasında projelerinden bir kaçı şunlardı: Üniversite gelecek, UNECO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmek. Jeotermal santral, Beypazarı’na su getirilmesi, rüzgar enerjisi, toptancı hali, organize sanayi, Suluhan restorasyonu, tüm çarşının restorasyonu, ev restorasyonlarının az bine çıkarılması, sivil havalimanı yapmak, hızlı treni getirmek, semt pazarlarının üzerinin kapatılması, çift yol projeleri, güreş ve spor alanları, sulama çalışmaları, özürlüler çarşısı, karayolları projesi, mini hayvanat bahçesi, şelale, üst geçit, piknik alanı, kamyon garajı, oto galeri satış alanı, köy ürünleri satış alanı… bunların sözlerini verdi ama hiç birini yapmadı. Bir kez kazandı Beypazarı bunun ne olduğunu gördü. Kendisinin Beypazarlı olmasına rağmen Beypazarı’nda anket yapılıyor ve geride çıkıyor. Hem bizim yaptırdığımız anketler hem de anket şirketlerinin verileri benim çok önde olduğumu gösteriyor.”


Mansur Yavaş Solcu Olmaktan Utanıyor mu?

Sosyal medyada ve Ankara sokaklarında görülen bazı afişler hakkında da açıklamalar yapan Melih Gökçek “Partisinden utanıyor.” dedi. Sokaklarda “Solun tek adresi Mansur Yavaş” yazan afişlerin olduğunu hatırlanan KON TV Ankara Temsilcisi Sinan Burhan’ın bu konu hakkındaki sorusunu yanıtlayan Melih Gökçek: “Bu afişleri ben de gördüm. Hatta bunları benim astırdığımı söylediler ve toplattılar. Neden! CHP’li olmaktan utanıyor musun? Neden CHP rozeti takmıyorsun. Benim hakkında “sağın tek adresi” deseler onur duyarım. Kendisi Hüseyin Aygün ile afişlerde yan yana olmak istemiyor. Utanıyor mu? Beni AK Parti’nin sivri isimlerinden olan Şamil Tayyar ile yan yana koysalar ben onur duyarım.” dedi.


MHP'liler anladı

"İlk başta MHP’den yüzde 2-3’lük bir kayma vardı. Ama yapıyı anlayıp kazanamayacağını görenler hemen geri çekildi. Kendi partisine ihanet etmiş, Devlet Bahçeli’yi CHP’lileşmekle suçladı. Sonra da kendisi CHP’ye geçti ve oy bekliyor."


"Benim belediyecilik anlayışıyım tüm Ankara’yı bir görmektir. Biz adaletli davranırız. Oy verene de vermeyene de hizmet görütürüz. Alevi sünni ayrımı yapmadık. Çayyolu Keçiören ayırmadık. Her yere hizmet götürdük. CHP Adayı diyor ki: “Biz hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Özellik Çankaya’ya ve Yenimahalle’ye bir hizmet fazla yaparak acımızı çıkartacağız.” Ben Çankaya’ya 5876 km yol yaptım. 38 tane alt-üst geçit yaptım. 54 tane park, 505 km içme suyu hattı, 718 km atık su hattı, 61 km görme engelliler için yol, 53 prefabik taksi durağı, Sadece Dikmen’e binlerce konut yaptık, şuan Altın Oran’da binlerce konut inşa ediliyor, 20 su deposu 8 pompa istasyonu ve daha burada tek tek sayamayacağım bir çok hizmet yaptık."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39