• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • Kayseri 21 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C

"SINAVDA ATACAKSANIZ SEÇENEKLERİ İKİYE KADAR İNDİRİN"

"SINAVDA ATACAKSANIZ SEÇENEKLERİ İKİYE KADAR İNDİRİN"
Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, 1 Nisan'da YGS'ye girecek olan öğrencilere sınavda rahat etmelerini sağlayacak önerilerde bulundu. Ceylan, "Sınavda cevabı atacaksanız, seçenekleri iki şıkka indirmeden atmayın" dedi.
Pazar günü yapılacak olan sınava Kayseri'de 92 okulda 35 bine yakın öğrencinin katılacağını bildiren İbrahim Ceylan, öğrencileri rahatlatacak önerilerde bulundu. Ceylan, sınav öncesinde öğrencilere fazla heyecanlanmamaları uyarısında bulunarak, "Fazla heyecan sizi olumsuz etkileyecektir" diye konuştu.
Ceylan öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:
"Sınavlardan bir gün önce, ders çalışmayı tamamen bırakın. Sınava gireceğiniz okulu en geç bir gün önce görmeye çalışın. Çünkü bu sizin okulla ilgili kaygınızı giderecektir. Sınavlara kadar olduğu gibi sınav arifesinde de sağlığınızı bozacak yağlı yiyeceklerden ve soğuk içeceklerden uzak durun. Sınav arifesinde deşarj olma ve gezme adında sınavı olumsuz etkileyecek gezintilerden kaçının. Sınavı olumsuz etkileyecek gezme ve yeme işlerini sınavdan sonrasına bırakın. Sınavdan önce motivasyonunuzu bozacak
faaliyetlerden uzak durun. Motivasyonunuzu bozacak televizyon programlarından, aile ve arkadaş konuşmalarından uzak durmaya çalışın. Sınav sabahı uykunuzu alacak şekilde kalkmak için erken yatın. Sınav sabahı hazırlıkları tamamlamak ve sınava yetişebilmek için erken kalkın. Sınava iyi bir kahvaltı yaparak girin. Zihni açar diye midenizi bozacak yiyeceklerden kaçının. Sınav sabahı sizi tuvalete çıkma ihtiyacı hissettirecek kadar aşırı sıvı tüketmekten kaçının.
Sınava içinde rahat edebileceğiniz elbiselerinizle girin. Sınava gireceğiniz okulun bahçesinde yarım saat önceden hazır olun. Sınava tüm ihtiyaçlarınızı karşılamış olarak girin. Size verilen optik formun adınıza düzenlenmiş olup olmadığını kontrol edin. Size dağıtılacak kitapçığın ön tarafına adınız, soyadınız, sınav giriş numaranız ve salon numaranızı yazmayı unutmayın. Sınava başladığınız zaman kısa süreli de olsa bildiklerinizi unutabilirsiniz. Bunun bir iki soru yaptıktan sonra geçeceğini unutmayın.
Devam ettiği takdirde panik yapmak yerine nefes alma egzersizi yapın. Sınavda cevabı atacaksanız, seçenekleri iki şıkka indirmeden atmayın."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39