• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C

Sivas Belediyesi Sabaha Kadar Kadir Gecesi İkramı

Sivas Belediyesi Sabaha Kadar Kadir Gecesi İkramı
Sahura Kadar İbadet Eden Cemaate Belediyeden İkramSivas'ta Kadir Gecesi dolayısıyla ibadet için tarihi Ulu Cami'ye akın eden çok sayıda vatandaş, teravih ile sabah namazı arasındaki zamanı ibadetle geçirdi.
vatandaş, teravih ile sabah namazı arasındaki zamanı ibadetle geçirdi.

Sivas'ta Kadir Gecesi dolayısıyla ibadet için tarihi Ulu Cami'ye akın eden çok sayıda vatandaş, teravih ile sabah namazı arasındaki zamanı ibadetle geçirdi. Belediye, sahurda cami avlusunda vatandaşlara kahvaltı ve çay ikramında bulundu.

Sivas'ın en büyük camilerinden tarihi Ulu Cami, Kadir Gecesi'nde cemaatle dolup taştı. Caminin iç mekanına sığmayan cemaat, namazını caminin avlusunda, çevredeki yollarda ve çocuk parkında kıldı. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı çok sayıda vatandaş, yerlere serdikleri sedirler, seccadeler, kilimler ve karton parçaları üzerinde ibadet ederek Kadir Gecesi'ni değerlendirdi.

Yatsı ve teravih namazlarının ardından camide edilen dualara, tövbe istiğfarlara el açıp amin diyen cemaat, namaz kılıp bolca ibadet etti. Kadir Gecesi'nde secdeye varan cemaatin büyük bir bölümü, sahur vaktine kadar camiden ayrılmadı.

Cemaate, sahur vaktinde Sivas Belediyesi tarafından kahvaltı ve çay ikramında bulunuldu. Cemaat, belediyenin bu ikramına yoğun ilgi gösterdi. Belediyenin hazırladığı zeytin, krem peynir, tereyağı, helva, domates, salatalık ve ekmekten oluşan kahvaltı paketleri kısa sürede tükendi. Cemaat, dağıtılan yiyeceklerle cami avlusunda sahurunu yaptı.

Ulu Cami'de hem teravih namazında, hem de sahur vaktinde yaşanan görüntüler, İstanbul'daki Eyüp Sultan ve Sultanahmet camilerinde Ramazan ayında yaşanan görüntüleri andırdı.

Sahur programına katılan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, geçen yıl Kadir Gecesi'nde 2 bin kişiye kahvaltılık dağıttıklarını belirterek, bu sene bu sayıyı 4 bine çıkardıklarını, ayrıca vatandaşlara bugün 2 bin de ekmek dağıttıklarını söyledi.

Ramazan ayının ve Kadir Gecesi'nin manevi havasına değinen Ürgüp, tüm vatandaşların Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı kutladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39