• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Kayseri 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C

"Siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar"

"Siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar"
Başbakan Erdoğan Anayasa Mahkemesi'nin Twitter kararı ile ilgili yine çok sert konuştu. Erdoğan, "Twitter vergi kaçakçısıdır" dedi.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avcılar Ambarlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılış töreninde konuştu.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN
 
Erdoğan, "Biz sandıklar kapandığı anda 5 yıllık rehavetin içine giren bir kadro değil, verdiği sözler için hemen kolları sıvaya bir kadroyuz. Hiç ara vermeden asla rehavete kapılmadan 30 Mart akşamından itibaren kaldığımız yerden işlerimize devam ediyoruz." dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"30 Mart seçimlerinin hemen ardından malum çevreler Türkiye'nin gündemini değiştirmek, sandıkta elde edilen o büyük yenilgiyi örtmek amacıyla yapay bazı tartışmaları başlattılar. Muhalefet partileri kendi özeleştirilerini yapmak, seçimdeki başarısızlıklarını analiz etmek yerine gündemi farklı yerlere çekmeye çalışıyorlar. 'İşte bu Başbakan çok gerilimci, çok sert, bu Başbakan niye böyle? Bize bunu söyleyenler önce kendileri aynaya baksınlar. Bu Başbakanı hedef tahtasına koymak suretiyle ağızlarına gelen herşeyin, hakaretin her alasını, ailesini de karıştırmak suretiyle yapanlar acaba bunu millete neyle izah edecekler.

Benim milletim bu iktidara yüzde 45,5 oy verdiyse, bunun bir nedeni var. Demek ki, Başbakanı'na sahip çıkıyor. Başbakanı'nın söylemleri onun gönlünü, dilini ifade ediyor.

Biz raporların ne niyetle hazırlandığını, bu yazıların ne amaçla yazıldığını çok iyi biliyoruz. Bu operasyonların arkasında hangi hainlerin bulunduğunu çok çok iyi biliyoruz. Türkiye'yi hiç kimse terör örgütleriyle yan yana gösteremez. Bunu yapan, kendi cahilliğini, kendi acziyetini ve kötü niyetini ortaya koyar. Suriye'deki insanlık dışı saldırılarla Türkiye'nin bağlantısını kurmaya çalışanlar, sadece kiralık kalem olduklarını ispat etmekle kalırlar.

Yurt dışında bazı odaklar, bazı çevreler eliyle özellikle de uluslararası medya aracılığıyla Türkiye'ye yönelik çirkin ithamların, çirkin saldırıların devam ettiğini görüyoruz. Bu paralel yapı, 17 Aralık'ta, 25 Aralık'ta darbe yapamadı. 30 Mart'ta Hükümet'i yıpratamadı. İçeride başarısız olunca dışarıdan Türkiye'ye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdı. Belirli uluslararası çevrelerde, belli kişilerin, belli kalemlerin Türkiye aleyhine akıl almaz, insaf dışı, mantık dışı iddiaları arka arkaya sıraladıklarını görüyoruz.

Bu ülkenin milli bir kurumu, anayasal bir kurumu çıkıyor, kendi ülkesinin, milletinin, bireyin haklarını savunacağı yerde uluslararası şirketlerin ne yazık ki ticari hukukunu savunuyor. Herkes konumunu, sınırlarını bilecek. Yüzlerce dosya görüşülmeyi beklerken, binlerce insan adalet beklerken, uluslararası şirketlerin hukukunu alelacele karara bağlamak hatta 'bir iç tüzük hazırladık' diyerek yasaların üzerine çıkmak sureriyle kendilerini birincil mahkeme yerine koymak inanıyorum ki bu aziz millete yapılmış çok büyük bir haksızlıktır. Bu aynı zamanda siyasete, idareye müdahaledir.

Bunlar Twitter, Youtube, Facebook uluslararası şirkettir. Bunlar kar amacıyla kurulmuş, para kazanan şirketlerdir. Aynı zamanda Twitter vergi kaçakçısıdır, bunların da üzerine gideceğiz. Bu şirketler de her uluslararası şirket gibi gelecek, benim ülkemin Anayasasına, yasalarına, vergi kurallarına uyacak. Ama, bunlarla ilgili verilen karara, uyduk ama saygı duymuyorum.

"Siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar"

HSYK yasası ile ilgili böyle bir müdahale yapılmıştır, YSK kararları tartışmaya açılmak istenmektedir. Hukukun içine bir ur gibi sirayet etmiş paralel yapı görmezden gelinirken, siyasetin alanına müdahale iştihanın kabardığını görüyoruz. Herkes yetkisini, konumunu ve sınırını bilmeli, ne yaptığına, ne söylediğine dikkat etmelidir. Ben her zaman söylüyorum, siyaset yapmak isteyen koltuğundan kalkar, cübbesini çıkarır, gelir siyasi partilerin çatısı altında siyasetini yapar. Ama bazı koltuklarda bazı cübbelerin içinde siyaset yapılmaz. Şunu herkesin bilmesini istiyorum, bugün o koltuk, o cübbe sizleri güçlü gösterebilir ama bilesiniz ki bu ülkeye zarar verir, millete zarar verir. Ülkemizde bu tür gerilimlerin yaşanmasına ve yaşatılmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin artık gerilime tahammülü yok, artık siyaset dışı müdahaleye tahammülü yok."


 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39