• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Kayseri 7 °C
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C

Slogan Atan Gençler Devlet Bahçeli'yi Kızdırdı

Slogan Atan Gençler Devlet Bahçeli'yi Kızdırdı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya'da Öğretmenler Günü dolayısıyla katıldığı resepsiyonda hükümete sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli konuşması sırasında sözünü keserek slogan atan gençlere kızdı.
MHP’nin Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 800 akademisyenin katılımıyla topladığı 2’nci Akademisyenler Kurultayı için Antalya’da bulunan MHP Lideri Bahçeli, ikinci gününde 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni anayasa sürecinde AK Parti’nin aflar çıkarmak için ’oyun üstüne oyun kurarken’ şimdi masadan kalkmaya niyetlendiğini belirterek, "Komisyonu dağıtmaya çalıyorlar. Neden, çünkü MHP orada kaya gibi duruyor. Masadan kalkmaya da niyeti yok. Masadan kim kaçarsa kaçsın ama biz orada duracağız" diye konuştu. MHP Lideri Bahçeli, komisyonun Cemil Çiçek’siz çalışmasına devam etmesini önerirken, zabıtların da kamuoyuna açıklanmasını istedi.

MHP’nin Türkiye’nin farklı üniversitelerinden 800 akademisyenin katılımıyla topladığı 2’nci Akademisyenler Kurultayı için Antalya’da bulunan MHP Lideri Bahçeli, ikinci gününde 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı. Manavgat’ta Sueno Otel’de gerçekleşen resepsiyonun ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin Manavgat Seçim İletişim Merkezi açılışına katıldı.

’AK PARTİ OYUN ÜSTÜNE OYUN KURDU’

Devlet Bahçeli, Manavgat’ta yaklaşık 3 bin kişiye yaptığı konuşmada, yeni anayasa sürecinde partisinin Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda ’kaya gibi’ durduğunu söyledi. Tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, her siyasi partinin 2007 ve 2011 seçim dönemlerinde, seçim beyannamelerinde anayasa değişikliği veya yeni bir anayasa yapımını vaat ettiğini kaydetti. Devlet Bahçeli, anayasa sürecine ilişkin şöyle konuştu:

"2007 yılından beri 7 profesörü bir araya getirmiş, tartışmışlar, Sapanca’da bir motelde parti liderleriyle görüşmüşler, ’Anayasamız hazır’ demişler. Ortada bir anayasa yok. Ama yine tekrar tekrar aynı şeyleri söylüyor. MHP olarak dedik ki, ’Bütün siyasi partiler anayasa değişikliğini istiyorsa, gelin mecliste bulunan siyasi partilerin eşit katılımıyla ve bir de kendine has 15 maddelik ilkesiyle anayasa çalışması yapalım.’ Meclisin başkanı da bu uzlaşma komisyonunun başkanı olsun. Şimdi 60 madde üzerinde mutabakat sağlandı. Ama daha anayasanın nasıl tamamlanacağı üzerinde çalışmalar devam ederken bu demokratik açılım zırvası, barış süreci, Oslo müzakerelerinde hangi sözler verilmişse, onları yerine getirmek, birtakım aflar çıkarabilmek, anayasada bazı demokratik hakları birilerine vermek için oyun üstüne oyun kurarlarken şimdi masadan kalkıyorlar."

’OYUNCU CEMİL ÇİÇEK’

AK Parti’nin masadan kalkmanın sorumlusu olarak başkalarını işaret ederek bahane ürettiğini, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in de bunun oyuncusu olduğunu savunan Bahçeli, AK Parti’nin bütün siyasi partilerin ’Zamanla uzlaşabildiklerimizin üzerinde çalışalım’ önerisinden rahatsız olduğunu savundu. MHP Lideri Bahçeli, AK Parti ile Anavatan Partisi’nin adlarını karıştırdığı konuşmasına şöyle devam etti:

"Masadan kalkmak istiyor, ama milletin yüzüne bakmaya cesaret edemediği için Meclis Başkanı’nı görevlendirmişler, diyor ki ’Ben masadan kalkıyorum. Bu 60 maddeden öte bir şey olmuyor’ diyerek komisyonu dağıtmaya çalıyorlar. Neden, çünkü MHP orada kaya gibi duruyor. Masadan kalkmaya da niyeti yok. Masadan kim kaçarsa kaçsın ama biz orada duracağız. Şimdi meclis başkanı sen mademki komisyon başkanlığından çekildin, Allah yolunu açık etsin, nereye gidiyorsen git. Ama biz oradayız. Diğer siyasi partiler de orada olmaya kararlıysa, Anavatan Partisi de gelirse gelsin gelmezse o da kaçmış olur."

ZABITLAR AÇIKLANSIN

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Anayasa Komisyonu’nun çalışmalarına devam edebilmesi için Meclis başkan vekillerinden birinin Cemil Çiçek’in başkanvekili olması sebebiyle komisyon başkanı olarak komisyon çalışmalarını devam ettirmesinin yeterli olabileceğini savundu. AK Parti’nin bunu yapmaya niyetli görünmediğini kaydeden Devlet Bahçeli, komisyon zabıtlarının da kamuoyuna açıklanmasını istedi. MHP Genel Başkanı, "Cemil Çiçek bey, meclisimizin değerli başkanı, komisyondan kalkıp giderken bir iyilik yap, komisyon zabıtlarında ne varsa, kim ne demişse, meclisin televizyonunu oraya tahsis et, sabahtan akşama kadar ne konuşulmuşsa bu aziz millet bilsin. AKP’nin elemanları ne dedi, orada temsil edilenler ne dedi, BDP’liler ne dedi? AKP ile BDP nerede uyuşuyor? CHP bu işe nereden katılıyor, bunların hepsi ortaya çıksın. Kaya gibi dik duran MHP’nin de söylediği ortaya çıksın" diye konuştu.

30 MART FARKLI BİR SEÇİM

Devlet Bahçeli, partisinin Manavgat Belediye Başkan adayı Raşit Enhoş’un iletişim merkezi açılışında 30 Mart 2014 seçimlerinin önemine dikkat çekti ve "Sadece belediye başkanını seçmenin çok çok ötesinde Türkiye’nin geleceğini belirleyen, siyaseti yeniden şekillendirmenin işaretlerini taşıyan bir seçim olacaktır" diye konuştu. Yerel seçimlerin, 28 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı ve 2015 yılının en geç 12 Haziran günü genel seçimlerin öncüsü olduğunun altını çizen MHP Lideri Bahçeli, "Demek ki önümüzde 3 aşamalı bir süreç var. Üç aşama birbirini tamamlayan Türkiye’nin geleceğin belirleyecektir" dedi.

GÜPLETTİLER

Türkiye’nin açlık, adaletsizlik, asayişsizlik ve ahlaksızlıkla karşı karşıya bırakıldığını savunan MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle konuştu:

"Yoksulluk, yolsuzluk, yozlaşma ve yasaklar bu iktidarın karakteri haline gelmiştir. Türkiye’nin birçok meselesi çözüm beklerken ’fırsat fırsattır’ diyerek 11 yıl için AKP’ye oy veren aziz vatandaşlarımın bir bölümü iktidardan beklentilerini karşılayamamış ama siyasi iktidarın çevresinde, yanında olan hanedan ve yandaş olan kim varsa dünya malını güpleyerek hayatlarını değiştirmiştir. Mutlu olan iktidarın rant peşinde koşan yandaşları olmuş Türkiye’de yeni bir zengin sınıf türemiştir."

Konuşmasına "İmralı canisi siyasallaşma sürecinde yeni bir siyasi figür olarak ortaya çıkıyor" diyerek devam eden Bahçeli, Türkiye üzerinde çok büyük oyunlar oynandığını söyledi.

Siyasi iktidarın terörle mücadeleyi bir kenara bırakıp terörle müzakereyi öne çıkardığını ve PKK’yı siyasalaşma sürecine soktuğunu savunan Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelerin AK Parti iktidarı tarafından ’yumuşamış iklim’ olarak değerlendirildiğini söyledi. MHP Lideri, "Bunu barış ve demokrasiyle çözeceğini zannediyor. Şunu kabul etmek lazımdır. Bu hedeften kimsenin saptığı yok. PKK denen hain örgütün temel amacı Türkiye’yi bölmek ve Türkiye’de belli bir toprak alanı üzerinde Kürdistan devleti kurmaktır. Bunun haricinde kimse kimseyi aldatmasın" diye konuştu.

SLOGANLARI KESTİRDİ

Devlet Bahçeli, konuşmasının bu bölümünde yükselen ve TBMM’de BDP’li milletvekillerini hedef alan ’Apo’nun p.çleri meclisten dışarı’ sloganına önce karşılık vermedi. Sloganlar artarak devam edince MHP Lideri Bahçeli, "Önce söylediklerimi anlarsan onu da başarırsın. Slogan atıp durma" diyerek sloganları kesti.

’ÜMÜĞÜNÜ SIKIYOR’

Çözüm süreci sonunda kaybeden tarafın her zaman Başbakan Erdoğan olduğunu belirten MHP Lideri Bahçeli, "Kazanan İmralı canisi oluyor. O ne diyorsa onu yapıyorsun. Neyin sözünü vermişsen ümüğünü sıkıyor. İstediği zaman gevşetiyor, istediği zaman sıkıyor. Buna dikkat et" dedi. Böylesi bir ortamda Başbakan Erdoğan ve Mesut Barzani’nin Diyarbakır’da buluştuğunu hatırlatan MHP Lideri Bahçeli, "Türkiye Türk- Kürt kavgasının eşiğine gelmektedir. Bin yıllık kardeşliğimizi üç beş çapulcunun amacı doğrultusunda kıramayız, bozamayız, bu kardeşliği dağıtamayız" diye konuştu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuşmasında Başbakan Erdoğan’ı zaman zaman diktatör havasına girmekle, kibir içinde olmakla eleştirdi.

Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. MHP Lideri Bahçeli, burada alnında ’Ülkücü Gençlik’ yazılı bir bant bulunan bebeği kucağına alarak sevdi.

BAHÇELİ ANKARA’YA DÖNDÜ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manavgat’taki seçim bürosu açılışının ardından Antalya’nın Ahatlı Mahallesi’nde öğrenci yurtlarına yardım amacıyla düzenlenen bir kermese katıldı. Burada bir süre kalan Devlet Bahçeli, karayoluyla kentten ayrılıp Ankara’ya yola çıktı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39