• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • Kayseri 5 °C
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C

Slovakya Cumhuriyeti Büyükelçisi Anna Turenicova Vali Kamçı'yı Ziyaret Etti

Slovakya Cumhuriyeti Büyükelçisi Anna Turenicova Vali Kamçı'yı Ziyaret Etti
Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova, Slovakya Kayseri Fahri Konsolosu Osman Güldüoğlu ile bazı illerin fahri konsolosları Vali Kamçı'yı ziyaret etti

Vali Kamçı tarafından Valilik girişinde karşılanan Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova ilk olarak Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Daha sonra konuklarını makamında ağırlayan Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ziyaretin Kayseri ile Slovakya arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

20170324aw020028_01.jpg


Sayın Büyükelçi ile birlikte Türkiye’nin her tarafından Slovakya fahri konsoloslarının Kayseri’yi ziyaret ettiğini dile getiren Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün Türkiye’nin her tarafındaki fahri konsoloslar Kayseri’ye gelmiş durumda. Slovakya ticari ilişkilerimizin daha iyi olmasını istediğimiz ülkelerden birisi. Umuyorum ki ticari ve ekonomik ilişkiler daha da artar. Siz değerli fahri konsoloslar sayesinde ekonomik ilişkilerin artacağına inanıyorum. Hepiniz hoş geldiniz.”


Slovakya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova ise Slovakya ile Türkiye’nin dost bir ülke olduğunu vurgulayarak, kendisini kabul eden Vali Kamçı’ya teşekkür etti.
Burada bulunan fahri konsolosların hepsinin Slovakya- Türkiye ilişkilerine önemli katkılar sağladığı ifade den Büyükelçi Turenicova, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi için hep beraber çalışılması gerektiğini belirtti.


Ankara’dan buraya gelirken Kayseri girişindeki güzel manzara karşısında büyülendiğini ifade eden Büyükelçi Turenicova, sözlerine şöyle devam etti:


“Erciyes’in karlar altındaki görüntüsü ve tarihi binalar beni gerçekten çok etkiledi. Slovakya - Türkiye ilişkileri güzel bir dostluk çerçevesinde devam ediyor. Bildiğiniz gibi Slovakya küçük bir ülke ancak Avrupa Birliği içinde önemli bir role sahip. Avrupa Birliği dönem başkanlığı sırasında da Türkiye- Avrupa Birliği ilişkileri için elimizden ne geldiyse hepsini yapmaya çalıştık. Şu anda ticaret hacmimiz 1.3 Milyar Euro civarında.

Bu tutarı yükseltmek en büyük amacımız. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Slovakya’yı ziyaret ettiğinde bu rakamı 6 milyar Euro’ya çıkarmak istiyoruz dedi. Bunun içinde hep beraber çalışmamız lazım.”
Konuşmaların ardından, Vali Kamçı, Büyükelçi Anna Turenicova, Slovakya İstanbul Başkonsolosu Jozef Sestak ile diğer illerden gelen fahri konsoloslar günün anısına hep beraber fotoğraf çektirdiler.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39