• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

Slovakya Kayseri Fahri Konsolosu Gülkdüoğlu,Slovakya Büyükelçisi, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

Slovakya Kayseri Fahri Konsolosu Gülkdüoğlu,Slovakya Büyükelçisi, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti
Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, Büyükelçilik heyeti ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Serdar Altuntuğ’u ziyaret etti.

Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, Büyükelçilik heyeti ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Serdar Altuntuğ’u ziyaret etti. Ziyarette Kayseri’den övgüyle söz eden Konuk Büyükelçi, Kayseri’nin kendisini büyülediğini belirtti. 

20170324aw020337_02.jpg
Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova’nın ziyaretine İstanbul Başkonsolosu, Büyükelçilik Müsteşarı, Kayseri Fahri Konsolosu Osman Gülkdüoğlu ile Edirne, İzmir Trabzon, Bursa, Tekirdağ, Mersin, Kocaeli ve Manavgat Fahri konsolosları da katıldı.


Sözlerine Slovakya’nın Türkiye’nin büyük bir dostu olduğunu belirterek başlayan Konuk Büyükelçi, “AB dönem başkanlığını yeni bıraktık. Dönem başkanlığımız boyunca Türkiye- AB ilişkilerinde Türkiye tarafında yer aldık ve destekledik” dedi. Kayseri’den de övgüyle söz eden Büyükelçi Turenicova, “Kayseri’deki görüntü beni büyüledi. Erciyes ve tarihi binalar çok güzel. Kayseri, ziyaret eden herhangi bir kişi için çok etkileyici bir şehir” diye konuştu.

20170324aw020337_01.jpg
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altuntuğ da Slovakya heyetini Kayseri’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Kayseri’nin şehircilik anlamında planlı bir şehir olduğunu ifade eden Altuntuğ, bunun için Büyükşehir Belediyesinin ciddi çalışmaları olduğunu söyledi. Altuntuğ, Kayseri’nin 5 bin yıllık bir tarihe sahip bulunduğunu ve mazlumlara gönlünü açan bir şehir olduğunu belirterek yaklaşık 60 bin Suriyelinin Kayseri’de yaşadığını kaydetti.
Slovakya Büyükelçisi Anna Turenicova da Suriye konusunda önemli ifadeler kullanarak, “Suriye konusunda Türkiye hepimizin iftiharını ve teşekkürünü hak ediyor. Türkiye, insanlara ne şekilde yardım edilebileceği konusunda örnek gösterilmelidir” dedi.
Konuşmaların ardında Konuk Büyükelçi Turenicova ve Başkanvekili Altuntuğ birbirlerine karşılıklı hediyeler takdim etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39