• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • Kayseri 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C

SOBA KURULMADAN BACA TEMİZLİĞİ YAPILMALIDIR

SOBA KURULMADAN BACA TEMİZLİĞİ YAPILMALIDIR
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANI MUSTAFA METİN KIZILKAN:

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, yaklaşan kış ayı ile beraber vatandaşların soba kurmadan önce baca temizliğini yapmaları gerektiğini söyleyerek, "İtfaiye olarak şuana kadar 3 bin 320 noktada baca temizliğini tamamladık" dedi. 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, baca temizliği konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Baca temizleme konusunda bu sene hizmet kalitesini artırdıklarını ve şuana kadar 3 bin 320 noktada baca temizliğinin yapıldığını kaydeden Kızılkan, "Baca temizliğinin zamanında yapılmamasına bağlı olarak karbonmonoksit zehirlenmesi ve insanların hayatlarını kaybetmesi veya uzun süreli yaşamında sıkıntı yaşamasına neden olacak vakalarla karşılaşıyoruz. Bu anlamda Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak biz baca hizmetini özelleştirmek suretiyle hizmet kalitesini artırmaya çalıştık. Şuana kadar 3 bin 320 noktada baca temizleme hizmeti gerçekleştirilmiştir. Bu konuda özellikle katı yakıt kullanıcılarının baca temizliğini yapmak suretiyle sobalarını kurmalarını ve gerekli hassasiyeti göstermelerini ısrarlar kendilerinden rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİĞİMİZ CANDIR"
Gün içerisinde birçok farklı olayın meydana geldiğini ve önceliklerinin her zaman can olduğunu kaydeden Kızılkan, "Bizim ekip sayımız belirli ve aynı anda birden fazla noktada olay yaşandığı zaman önceliklerde ona göre değişiyor. Bir arazi varken trafik kazası meydana geldiği zaman ekiplerimiz ilk önce canın olduğu noktaya yönleniyor. Bu tür vakalarla da karşılaşıyoruz. Karşı tarafa bilgi aktarıp önceliğin can olduğunu söylediğimizde bizi haklı buluyorlar ve yönlendiriyorlar" şeklinde konuştu.
Yangın kültürünün vatandaşlara kazandırılması gerektiğinin altını çizen İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, çocukların yanıcı maddeler ile oynamamasının sağlanması gerektiğini belirtti. Kızılkan, şunları söyledi:
"Yangın çıkmadan önce önlem kültürünün topluma kazandırılması gerekiyor. Bunun için küçük çocukların çakmakla ve diğer yanıcı maddelerle oynamalarına müsaade edilmemesi gerekir. Daha sonra bir yangın tüpüne sahip olmak, elektrikli cihazları arızalıyken kullanmamak ve bunların bakımlarını zamanında yaptırmak en önemli nokta olarak karşımıza çıkıyor. Biz bu anlamda halkımıza bir yangın tüpü alın ve bunun nasıl kullanılacağı noktasında itfaiyemizden ve gerekli firmalardan gerekli bilgiyi alabilirsiniz. Bizde bu noktada elimizden geleni yapmaya çalışırız."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39