• BIST 9079.97
  • Altın 2306.679
  • Dolar 32.3389
  • Euro 35.0963
  • Kayseri 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C

Şok Şok Altın Fiyatları İçin Şok Uyarı!

Şok Şok Altın Fiyatları İçin Şok Uyarı!
Altın yatırımcısına ünlü yatırımcıdan uyarı geldi.Jim Rogers önümüzdeki bir veya iki yıl içerisinde altın almak için 'yeni bir zaman' geleceğini ifade etti.

Uluslararası ünlü yatırımcı Jim Rogers, altından bu yıl için uzak durulması gerektiğini ve önümüzdeki bir veya iki yıl içerisinde altın almak için "yeni bir zaman" geleceğini ifade etti.

The Wall Street Journal Türkiye'nin sorularını yanıtlayan Rogers, elinde altını olduğunu fakat bunun bir kısmını hedge ettiğini ifade etti. "Altını şu an bir yatırım aracı olarak tavsiye eder misiniz?" sorusuna, "Şu an değil. Önümüzdeki bir yıl veya sonrasında altın almak için başka zamanlar olacak." diye konuştu.

ALTIN DAHA DA DÜŞER Mİ?

Altının ons fiyatı uluslararası piyasalarda yıl başından bu yana yüzde 9,8 oranında değer kazandı. Ancak Mart ayından bu yana düşüş trendinin içerisinde. 17 Mart'ta 1.392 dolara kadar tırmanan altın, bugün 1.303 dolardan işlem görüyor.

Rogers, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal genişleme yapıp yapmayacağı ve bunun piyasa üzerindeki olası etkilerini de değerlendirdi. "İleriki dönemde işlerin beklendiği kadar gelişmediğinin görülmesinin ardından" parasal genişlemenin olacağını söyleyen Rogers, bu önlemin genişliği hakkında ise Fed parasal genişlemesiyle karşılaştırıldığında "Bir süreliğine o kadar geniş olmayacak o yüzden gelişen piyasalarda Fed'inki kadar büyük bir etki bırakmayacak" dedi.

Euro Bölgesi'ndeki deflasyon tehdidi bir süredir ekonomiyi canlandırmak için parasal genişleme beklentilerini artırmış durumda. AMB Başkanı Mario Draghi geçtiğimiz Cumartesi günü yaptığı açıklamada euronun daha fazla değer kazanması durumunda parasal genişlemeye gideceklerini açıkça belirtmişti.

DOĞU'YA GİDİN

Gelişmiş ekonomilerde düşük büyüme ve düşük enflasyon dönemine girildiğini belirten Rogers, bunun borçlardan kaynaklandığını kaydetti. "Bu sorun, devasa borç yüklerinin oluşmasının ardından geldi" diyen Rogers, "Öyle ya da böyle borç azaltılmadığı sürece bundan kaçamayacağız" dedi. Rogers yatırım için ise "Doğu'ya gidin!" ifadelerini kullandı.

Rogers ayrıca Türkiye'ye uyarılarda bulunarak ödemeler dengesi probleminin çözülmediği sürece Türkiye'nin gelişen piyasa ekonomileri arasında sorun yaşayan ülke olacağını sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39