• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Kayseri 3 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C

ŞOK ŞOK KAYSERİ'DE CENAZELER KARIŞTI

ŞOK ŞOK KAYSERİ'DE CENAZELER KARIŞTI
"EĞER ANNEMİN CENAZESİNİ GÖRMEMİŞ OLSAYDIM ONLAR BENİM ANNEME 'ANNEM ANNEM' DİYE AĞLAYACAKLARDI, BENDE BAŞKASININ ANNESİNE 'ANNEM ANNEM' DİYE AĞLAYACAKTIM"

 Kayseri'de, iki ailenin cenazeleri birbirine karıştı. Bir aile anneleri olduklarını sandıkları cenazeyi Pazartesi günü defnederken, diğer aile de dün cenazelerini almak için gittikleri hastanede kendilerine verilen cenazenin anneleri olmadığını söyleyerek karakola şikayette bulundu. 
13 Temmuz Pazar günü Rabia Yağan ile Kadın Sağar (77) hayatını kaybetti. Her iki cenazenin ailesi de annelerini hastane morguna kaldırdı. Hayatını kaybeden Kadın Sağar'ın ailesi annelerini çarşamba günü defnedeceklerini söylerken, Rabi Yağan'ın ailesi de anneleri sandıkları Kadın Sağar'ı pazartesi günü teslim alarak Asri mezarlıkta toprağa verdi. Çarşamba günü annesinin cenazesini teslim almak için hastane morguna gelen Kerim Sağar cenazenin annesi olmadığını fark etti. Sağar yaptığı araştırma sonucunda annesinin cenazesini başka bir ailenin anneleri olduklarını sanarak aldığını öğrendi. Daha sonra yanlış cenazeyi alan aileye ulaşan Sağar, Reşat Vural polis karakoluna şikayette bulundu. Yaptığı şikayetin ardından konuşan Sağar, "Annem bu ayın 13’ünde vefat etti. Hastaneye morga getirdim. Oraya bıraktık. Oradaki görevlilere ‘Çocuklarının yurtdışında olduğunu, çarşamba günü defnedeceğimizden dolayı cenazenin durmasını’ söyledik. Onlar da ‘Tamam’ dedi. Defin işlemi için gerekli olan prosedürleri yaptırdık. Daha sonra hastaneden annemizin cenazesini almak için hastanenin morguna geldiğimizde annemizin cenazesinin yerine başka bir bayanın cenazesini gördüm. Yanlışlıkla verildiğini söylediler. Bizde bunun nasıl olduğunu araştırdık. Şikayetimiz de bulunduk. Ne yaptıklarını ve ne olduğunu bilmiyorum ama bir daha böyle bir şeyin yapılmamasını istiyorum. Hastane hakkında da gerekli kanuni işlemleri başlattık" diye konuştu.
Cenazeyi nasıl fark ettiği sorulması üzerine Sağar, "O benim annem. Ben 54 yaşındayım. Onu morga ben getirdim. Cenazesinin yıkanması için yüzünü açtım, baktım. Ben annemi tanıyorum. Annem olmadığını fark ettim. ‘Bu benim annem değil’ dedim. Pazar günü annemi morga götürdüğümüzde onu kendi ellerimle yatırdım" dedi.
'Annemin cenazesini alan arkadaşlar ile beraber karakola giderek ifade verdik' diyen Sağar, "Diğer aile benim annemin cenazesini morgdan alarak Pazartesi günü defnetmişler. Bugün hastanede yakınların ile beraber morga indik. Kendi annelerinin cenazesini orada teşhis ettiler. Eğer annemi görmemiş olsaydım onlar benim anneme ‘Annem, Annem’ diye ağlayacaklardı, ben de başkasının annesine ‘Annem, annem’ diye ağlayacaktım" ifadelerini kullandı.
Sağar ailesinin yaptığı başvuru sonrasında hastaneden alınan yazı ile birlikte Cumhuriyet Savcısı'nın da gözetiminde, Kadın Sağar'ın cenazesi şehir mezarlığındaki mezarlıktan çıkarıldı. Kadın Sağar ve Rabia Yağan'ın cenazesi aileleri tarafından yeniden teslim alınarak mezarlıklara defnedildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0352 231 31 39